Artikel top billede

Morgen-briefing: Nordeas netbank var nedlagt i næsten 12 timer / Facebook har opdaget koordineret forsøg på at påvirke midtvejsvalg / Så skete det: Huawei er nu større end Apple på verdensplan / Tesla pønser på at bygge biler i Tyskland eller Holland

Morgen-briefing: Nordeas netbank var nedlagt i næsten 12 timer / Facebook har opdaget koordineret forsøg på at påvirke midtvejsvalg / Så skete det: Huawei er nu større end Apple på verdensplan / Tesla pønser på at bygge biler i Tyskland eller Holland

Mornings fra Computerworld. Så blev det første august, og her er diit hurtige it-nyhedsoverblik.

Nordeas netbank var nedlagt i næsten 12 timer

Nordeas netbank blev ramt af et massivt nedbrud i går tirsdag. Nordea lokaliserede nedbruddet klokken 8 om morgenen, og først klokken 19.30 var netbanken oppe at køre igen.

Nordea står selv for bankens netbankløsning, så ingen andre danske banker var ramt af nedbruddet.

"Vi har lokaliseret problemet til at være i vores interaktion med NemID. Vi arbejder på højtryk på at få alt til at køre igen. Lønudbetaling og alle andre overførsler er gennemført som normalt, men lige nu vil nogle kunder opleve, at de ikke kan komme igennem til vores netbank, mobilbank og investorplatform ved at bruge NemID. Det beklager vi over for vores kunder. Vi gør alt, hvad vi kan for at få løst problemet hurtigst muligt," sagde Mads Sixhøj, pressekonsulent i Nordea til Computerworld.

Facebook har opdaget koordineret forsøg på at påvirke midtvejsvalg

Facebook har opdaget et tilsyneladende koordineret forsøg på at påvirke det amerikanske midtvejsvalg, som foregår til november, skriver Børsen.

Facebook har i den forbindelse slettet 32 konti på Facebook og Instagram. Facebook ved endnu ikke, hvem der står bag. Otte Facebook-sider, 17 Facebook-profiler og syv Instagramprofiler var angiveligt falske.

Så skete det: Huawei er nu større end Apple på verdensplan

Kinesiske Huawei har overtaget andenpladsen fra Apple på listen over verdens største mobilproducenter, hvor Samsung sidder på førstepladsen, skriver Bloomberg.

Ifølge analysehuset IDC sendte Huawei ikke færre end 54,2 millioner smartphones på markedet i andet kvartal i år. Det er 41 procent flere end det tilsvarende kvartal sidste år.

Apple sendte 41 millioner smartphones over disken i andet kvartal - nøjagtig samme antal som samme kvartal sidste år.

“Vigtigheden af, at Huawei overhalede Apple i andet kvartal kan ikke overdrives”, siger Ben Stanton, senioranalytiker i analysehuset Canalys.

Samsung og Apple har siddet på de to øverste pladser på listen i syv år i træk. Canalys understreger, at Huawei har opnået sine resultater på trods af, at selskabet er udelukket fra det amerikanske marked, og at Huaweis momentum bør bekymre Samsung.

Huawei omsatte i første halvår 2018 for 304,4 milliarder danske kroner, skriver selskabet i en pressemeddelelse. Det svarer til en vækst på 15 procent.

Tesla pønser på at bygge biler i Tyskland eller Holland

Tesla overvejer ifølge Wall Street Journal at bygge en samlefabrik i enten Tyskland eller Holland, skriver svenske Dagens Industri,

Tesla har haft indledende samtaler med flere tyske delstater om at bygge en såkaldt Gigafactory, hvor både biler og batterier fremstilles under samme tag.

Holland, hvor Teslas europæiske hovedkontor befinder sig, er også i spil som lokation.

Chefen for Tesla, Elon Musk, har antydet, at der kommer en afgørelse i sagen inden udgangen af 2018.

Tesla har besluttet at bygge en fabrik i Kina med kapacitet til at fremstille 500.000 biler om året, og den europæiske fabrik skulle ifølge Wall Street Journal have samme kapacitet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere