Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nordeas netbank var nedlagt i næsten 12 timer / Facebook har opdaget koordineret forsøg på at påvirke midtvejsvalg / Så skete det: Huawei er nu større end Apple på verdensplan / Tesla pønser på at bygge biler i Tyskland eller Holland

Morgen-briefing: Nordeas netbank var nedlagt i næsten 12 timer / Facebook har opdaget koordineret forsøg på at påvirke midtvejsvalg / Så skete det: Huawei er nu større end Apple på verdensplan / Tesla pønser på at bygge biler i Tyskland eller Holland

Mornings fra Computerworld. Så blev det første august, og her er diit hurtige it-nyhedsoverblik.

Nordeas netbank var nedlagt i næsten 12 timer

Nordeas netbank blev ramt af et massivt nedbrud i går tirsdag. Nordea lokaliserede nedbruddet klokken 8 om morgenen, og først klokken 19.30 var netbanken oppe at køre igen.

Nordea står selv for bankens netbankløsning, så ingen andre danske banker var ramt af nedbruddet.

"Vi har lokaliseret problemet til at være i vores interaktion med NemID. Vi arbejder på højtryk på at få alt til at køre igen. Lønudbetaling og alle andre overførsler er gennemført som normalt, men lige nu vil nogle kunder opleve, at de ikke kan komme igennem til vores netbank, mobilbank og investorplatform ved at bruge NemID. Det beklager vi over for vores kunder. Vi gør alt, hvad vi kan for at få løst problemet hurtigst muligt," sagde Mads Sixhøj, pressekonsulent i Nordea til Computerworld.

Facebook har opdaget koordineret forsøg på at påvirke midtvejsvalg

Facebook har opdaget et tilsyneladende koordineret forsøg på at påvirke det amerikanske midtvejsvalg, som foregår til november, skriver Børsen.

Facebook har i den forbindelse slettet 32 konti på Facebook og Instagram. Facebook ved endnu ikke, hvem der står bag. Otte Facebook-sider, 17 Facebook-profiler og syv Instagramprofiler var angiveligt falske.

Så skete det: Huawei er nu større end Apple på verdensplan

Kinesiske Huawei har overtaget andenpladsen fra Apple på listen over verdens største mobilproducenter, hvor Samsung sidder på førstepladsen, skriver Bloomberg.

Ifølge analysehuset IDC sendte Huawei ikke færre end 54,2 millioner smartphones på markedet i andet kvartal i år. Det er 41 procent flere end det tilsvarende kvartal sidste år.

Apple sendte 41 millioner smartphones over disken i andet kvartal - nøjagtig samme antal som samme kvartal sidste år.

“Vigtigheden af, at Huawei overhalede Apple i andet kvartal kan ikke overdrives”, siger Ben Stanton, senioranalytiker i analysehuset Canalys.

Samsung og Apple har siddet på de to øverste pladser på listen i syv år i træk. Canalys understreger, at Huawei har opnået sine resultater på trods af, at selskabet er udelukket fra det amerikanske marked, og at Huaweis momentum bør bekymre Samsung.

Huawei omsatte i første halvår 2018 for 304,4 milliarder danske kroner, skriver selskabet i en pressemeddelelse. Det svarer til en vækst på 15 procent.

Tesla pønser på at bygge biler i Tyskland eller Holland

Tesla overvejer ifølge Wall Street Journal at bygge en samlefabrik i enten Tyskland eller Holland, skriver svenske Dagens Industri,

Tesla har haft indledende samtaler med flere tyske delstater om at bygge en såkaldt Gigafactory, hvor både biler og batterier fremstilles under samme tag.

Holland, hvor Teslas europæiske hovedkontor befinder sig, er også i spil som lokation.

Chefen for Tesla, Elon Musk, har antydet, at der kommer en afgørelse i sagen inden udgangen af 2018.

Tesla har besluttet at bygge en fabrik i Kina med kapacitet til at fremstille 500.000 biler om året, og den europæiske fabrik skulle ifølge Wall Street Journal have samme kapacitet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere