Artikel top billede

Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0 (Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Mark Zuckerberg drømte om at regere verden: Nu er han tvunget i defensiven og presset til at forandre sit livsværk

Computerviews: I Silicon Valley drømte man engang om at regere i verden. Men i dag hvor magten er blevet en realitet, føles den pludselig som et tungt åg. Her er forklaringen på hvorfor Mark Zuckerberg nødtvunget er begyndt at tage ansvar for, hvad der sker på Facebooks platform.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få svaret på hvorfor Silicon Valley-stifternes hede drømme om at regere verden er blegnet
  • Bliv klogere på de forandringer, som Facebook netop nu gennemgår
  • Få et bud på, hvilke politiske konsekvenser sociale platforme som Facebook kan blive ramt af i fremtiden
  • Få analyser som disse gratis ved at tegne abonnement på Computerworlds nyhedsbrev "Digital Disruption." Det kommer hver anden uge og handler om innovation, digital forandring og nye forretningsmodeller
1.048
5:15 min
Computerviews: Gennem det seneste år har vi set en ny side af Facebook-stifteren Mark Zuckerberg.

Tidligere rakte han under mottoet "Move Fast and Break Things" ud efter både indfyldelse og penge, når han fik muligheden.

Men i dag er han presset i defensiven.

Ja, han virker i stigende grad ukomfortabel med den situation, som han har befundet sig i siden Cambridge Analytica-skandalen og afsløringen af, at den russiske stat har brugt Facebook-platformen som et redskab til at påvirke det amerikanske valg

Det var ikke mindst tydeligt, da Mark Zuckerberg for nylig deltog i det i det amerikanske tech-medie Recodes podcast, Recode Decode.

Her bedyrede han, at han skam mener, at der bør gøres noget ved det problem med falske nyheder, som især har tynget Facebook. Men – konstaterede han – ansvaret er ikke Facebooks.