Artikel top billede

Her er Samsungs to spritnye våben i kampen om tabletmarkedet

Med Galaxy Tab S4 og Galaxy Tab A 10.5 styrker den sydkoreanske tech-kæmpe sit tablet-lineup med .

Mens både Apple og Microsoft snart et efterårsklar med deres respektive bud på en kapabel tablet, en ny stribe iPad Pro modeller samt den kommende Surface Go, lancerer sydkoreanske Samsung deres bud på tablets i flere prislejer.

Toptabletten er Galaxy Tab S4, som bygger videre på sidste års S-serie, ved at udvide lærredet til et stort 10,5 tommers 16:10 format bygget med OLED-teknologi. En opløsning på 2.560 x 1.440 pixels vil samtidig sikre, at alt står skarpt.

Til det lovende lærred følger firedobbelte højttalere signerede af AKG med Dolby Atmos support, mens en dedikeret S-pen vil gøre det enkelt at tegne og tage noter på enheden.

Samsung har i Tab S4 barberet en del af kanterne omkring displayet, så den nu kun fylder 249 x 164 x 7,1 mm og vejer 481 gram.

I motorrummet på Tab S4 er det den aldrende Snapdragon 835 octa-core processor der sammen med 4GB RAM skal drive Android 8.1 Oreo frem. Den vil altså ikke kunne måle sig med Samsungs egen S9-telefoner fra foråret, når det gælder ydelse.

Til hjemmet og kontoret

Med tabletten introducerer Samsung det selskabet kalder ’Daily Board’ – en kombineret hardware/software løsning tænkt til hjemmet.

Den består af en dedikeret opladningstation som slutter sig magnetisk til tabletten og holder den oprejst. Så snart tabletten sidder i sin dock, vil den automatisk vise fungere som digital fotoramme og samtidig vise tid og vejr.

Ønsker du at bruge Tab S4 i mere produktivt øjemed, vil den fungere i samspil med Samsung DeX-platform, hvilket kan slutte tabletten til en ekstern skærm, mus og tastatur og åbne op for en regulær desktop-interface.

Et skræddersyet cover med indbygget tastatur vil også bidrage til at få udrettet noget på farten med Tab S4.

Læs også: Duel mellem to alt-i-en maskiner: Kan en af disse to telefoner fungere som mobilt kontor?

Billigere løsning

Mens Tab S4 bliver en dyr sag med sin debutpris på 5.499 kroner for 64GB lager, tilbyder selskabet samtidig den enklere og billigere Tab A 10.5.

Her er tabletten ikke nær så slank og kraftig som sin storebror, men der bydes fortsat på et stort 10,5 tommers display. Her er opløsningen dog reduceret til 1.920 x 1.200 pixels.

Kræfterne leveres af en beskeden Snapdragon octa-core 450 processor og der vil samtidig kun være 3GB RAM og 32GB lagerplads at arbejde med.

Debutpriserne vil til gengæld være markant lavere: 2.549 kroner for begyndermodellen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere