Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Facebook har netop hevet stikket til hundredetusindvis af apps: Mister al data-adgang

I kølvandet på Cambridge Analytica-skandalen har hundredevis af inaktive apps mistet deres adgang til Facebooks API.

Hundredtusindevis af inaktive Facebook-apps bliver nu afskåret for adgangen til Facebooks såkaldte Platform API, der hidtil har forsynet udviklerne bag med adgang til brugerdata

Det oplyser virksomheden i et blogindlæg.

Målet er at sikre, at tredjeparts software på Facebook lever op til virksomhedens nye privacy-regler, der blev taget i brug efter Cambridge Analytica-skandalen.

Her indsamlede og videresolgte virksomheden Cambridge Analytica brugerdata fra Facebooks platform, hvilket var i strid med Facebooks regler.

Skandalen betød, at 2,7 millioner europæiske borgere – heraf 41.820 danskere – på uretmæssig vis fik delt deres brugerdata med Cambridge Analytica.

Læs også: Facebook-data om 2,7 millioner EU-borgere er uretmæssigt blevet delt med Cambridge Analytica

Apps skal sendes til gennemsyn

De apps der nu får fjernet sin adgang til API’en er apps, der enten er inaktive eller er fra udviklere, der endnu ikke har indsendt sin software til gennemsyn hos Facebook.

”Vi opfordrer alle apps, der stadig er i brug, men endnu ikke er blevet indsendt til review til at få det gjort,” skriver Ime Archibong, der er Facebooks chef for produktpartnerskaber, i et blogindlæg.

Han påpeger, at der kan være en ventetid forbundet med at få sin app til gennemsyn, men Facebook understeger at udviklerne ikke mister deres API-adgang så længe appen venter på gennemsynet.

Læs også: Dansk virksomhed blev kastet ud i 24 dramatiske timer efter Facebooks overvågningsskandale: "Flere gange i løbet af torsdagen frygtede vi, at det ville få store produktmæssige konsekvenser for os"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere