Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Facebook har netop hevet stikket til hundredetusindvis af apps: Mister al data-adgang

I kølvandet på Cambridge Analytica-skandalen har hundredevis af inaktive apps mistet deres adgang til Facebooks API.

Hundredtusindevis af inaktive Facebook-apps bliver nu afskåret for adgangen til Facebooks såkaldte Platform API, der hidtil har forsynet udviklerne bag med adgang til brugerdata

Det oplyser virksomheden i et blogindlæg.

Målet er at sikre, at tredjeparts software på Facebook lever op til virksomhedens nye privacy-regler, der blev taget i brug efter Cambridge Analytica-skandalen.

Her indsamlede og videresolgte virksomheden Cambridge Analytica brugerdata fra Facebooks platform, hvilket var i strid med Facebooks regler.

Skandalen betød, at 2,7 millioner europæiske borgere – heraf 41.820 danskere – på uretmæssig vis fik delt deres brugerdata med Cambridge Analytica.

Læs også: Facebook-data om 2,7 millioner EU-borgere er uretmæssigt blevet delt med Cambridge Analytica

Apps skal sendes til gennemsyn

De apps der nu får fjernet sin adgang til API’en er apps, der enten er inaktive eller er fra udviklere, der endnu ikke har indsendt sin software til gennemsyn hos Facebook.

”Vi opfordrer alle apps, der stadig er i brug, men endnu ikke er blevet indsendt til review til at få det gjort,” skriver Ime Archibong, der er Facebooks chef for produktpartnerskaber, i et blogindlæg.

Han påpeger, at der kan være en ventetid forbundet med at få sin app til gennemsyn, men Facebook understeger at udviklerne ikke mister deres API-adgang så længe appen venter på gennemsynet.

Læs også: Dansk virksomhed blev kastet ud i 24 dramatiske timer efter Facebooks overvågningsskandale: "Flere gange i løbet af torsdagen frygtede vi, at det ville få store produktmæssige konsekvenser for os"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere