Artikel top billede

Spotify-konkurent får 1,65 milliarder kroner af engelsk rigmand

Den franske musiktjeneste Deezer har fået en kapitalindsprøjtning på intet mindre end 1,65 milliarder kroner, og skal forsøge at vælte Spotify af tronen.

Den svenske musiktjeneste Spotify får snart endnu en konkurrent til at ånde sig i nakken.

Len Blavatnik, der er en engelsk rigmand og hovedaktionær i Deezer, har nemlig skudt en investering på 1,65 miliarder kroner ind i den franske musikstreaming-tjeneste.

Det skriver det svenske medie Di Digital.

Læs også: Spotify fortsætter med at tabe penge – en del af forklaringen skal findes i GDPR

Dermed håber Deezer på at tage kampen op mod giganter som Spotify og Apple Music.

“Planen er at investere i en fortsat vækst. Derefter først og fremmest på markedsføring på vores kernemarkeder i Europa og Latinamerika, og så udvikling af vores produkt,” siger CEO i Deezer Hans-Holger Albrecht til Di Digital.

Stadig lang vej op til konkurrenterne

Der er dog stadig et stykke vej for Deezer, hvis den skal vælte Spotify af tronen.

Streamingstjenesten har i dag 6 millioner betalende abbonnenter, mens svenske Spotify i maj måned rundede 76 millioner abonnenter.

Senest har Spotify annonceret et samarbejde med Google, om at levere musikstreaming til Googles nye ur-app. Til trods for, at Google egentllig har sin egen streamingtjeneste, der altså er blevet vraget til fordel for det svenske selskab.

Det kan du læse mere om her: Googles ur-app får en enkel, genial men også ret uventet feature.

Men på trods af Spotifys mange abonnenter, så viste selskabets seneste regnskab et tab på 2,9 milliarder kroner. Samtidig steg omsætningen dog med 9,5 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere