Artikel top billede

Morgen-briefing: Industrirobotter fra Fyn vokser markant / Dating-apps er enormt populære … men hver tredie vil gerne undvære dem / Dansk disruption-app til boligsektoren får erfaren herre i chefstolen

Morgen-briefing: Industrirobotter fra Fyn vokser markant / Dating-apps er enormt populære … men hver tredie vil gerne undvære dem / Dansk disruption-app til boligsektoren får erfaren herre i chefstolen / Mjølner vil have sin del af den offentlige kage

Mornings fra Computerworld. Her tirsdagens hurtige it-nyhedsoverblik.

Industrirobotter fra Fyn vokser markant

Mobile Industrial Robots fra robotklyngen på Fyn voksede 130 procent i første halvdel af 2018, skriver Finans.

Selskabet, der blev købt af amerikanske Teradyne for cirka 1,7 milliarder kroner, har også mere end fordoblet medarbejderantallet fra 50 til 110.

Omsætningen i andet kvartal var godt 33 millioner kroner. I 2017 omsatte Mobile Industrial Robots for godt 77 millioner kroner og havde et overskud på 4,2 millioner kroner, skriver Finans. Målet er at vokse 100 procent i år.

Dating-apps er enormt populære … men hver tredie vil gerne undvære dem

Dating-apps som Tinder er enormt populære i store dele af verden, og en ny engelsk BBC-undersøgelse viser, at omtrent halvdelen af de 16-34 årige benytter en dating-app.

Alligevel siger mere end en tredjedel, at dating-apps er deres mindst foretrukne metode til at finde en partner.

Undersøgelsen omfatter 2.066 personer, og af dem siger over en fjerdedel, at de har brugt dating-apps til enten at opnå et langvarigt forhold eller et ægteskab.

Tinder er langt den mest populære app, som 60 procent af de adspurgte på et tidspunkt har brugt. Næsten halvdelen har brugt en dating-app, før de fyldte 21.

Dansk disruption-app til boligsektoren får erfaren herre i chefstolen

Danske KeepFocus tilbyder ny innovativ måde at foretage forbrugsmålinger i boligforeninger, og nu har selskabet fået en af branchens tunge profiler i førersædet.

David Friisholm, tidligere administrerende direktør for Brunata, bliver ny chef for KeepFocus, som den tyske noventic group sidste år skød et treciftret millionbeløb ind i. Noventic står bag en anden gigant inden for måling og afregning af energiforbrug kaldet Kalo.

”KeepFocus er en yngre og innovativ aktør i et marked præget af relativt få og gamle aktører, som hver især binder kunderne med deres egenudviklede målere og software. KeepFocus går en anden vej og bruger open source og mobilteknologi samt en platform til opsamling af data til at give boligselskaberne og -foreningerne større frihed i valget af leverandører,” siger han i en pressemeddelelse.

Mjølner vil have sin del af den offentlige kage

Mjølner Informatics vil have en del af den voksende offentlige investering i it-systemer, skriver ITWatch.

Selskabet har fravalgt det offentlige marked i de seneste syv-otte år, men nu har Mjølner opbygget de rette projektkompetencer og regner med, der er plads til en mellemstor leverandør blandt de store spillere på det offentlige marked.

"Der er et vindue, hvor der er plads til sådan nogle som os. Vi er ikke små, men vi er heller ikke flere tusinde ansatte. Et godt punkt for os vil være løsninger til 5-10 mio. kr.," siger adm. direktør, Brian Gottorp Jeppesen til ITWatch.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere