Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Industrirobotter fra Fyn vokser markant / Dating-apps er enormt populære … men hver tredie vil gerne undvære dem / Dansk disruption-app til boligsektoren får erfaren herre i chefstolen

Morgen-briefing: Industrirobotter fra Fyn vokser markant / Dating-apps er enormt populære … men hver tredie vil gerne undvære dem / Dansk disruption-app til boligsektoren får erfaren herre i chefstolen / Mjølner vil have sin del af den offentlige kage

Mornings fra Computerworld. Her tirsdagens hurtige it-nyhedsoverblik.

Industrirobotter fra Fyn vokser markant

Mobile Industrial Robots fra robotklyngen på Fyn voksede 130 procent i første halvdel af 2018, skriver Finans.

Selskabet, der blev købt af amerikanske Teradyne for cirka 1,7 milliarder kroner, har også mere end fordoblet medarbejderantallet fra 50 til 110.

Omsætningen i andet kvartal var godt 33 millioner kroner. I 2017 omsatte Mobile Industrial Robots for godt 77 millioner kroner og havde et overskud på 4,2 millioner kroner, skriver Finans. Målet er at vokse 100 procent i år.

Dating-apps er enormt populære … men hver tredie vil gerne undvære dem

Dating-apps som Tinder er enormt populære i store dele af verden, og en ny engelsk BBC-undersøgelse viser, at omtrent halvdelen af de 16-34 årige benytter en dating-app.

Alligevel siger mere end en tredjedel, at dating-apps er deres mindst foretrukne metode til at finde en partner.

Undersøgelsen omfatter 2.066 personer, og af dem siger over en fjerdedel, at de har brugt dating-apps til enten at opnå et langvarigt forhold eller et ægteskab.

Tinder er langt den mest populære app, som 60 procent af de adspurgte på et tidspunkt har brugt. Næsten halvdelen har brugt en dating-app, før de fyldte 21.

Dansk disruption-app til boligsektoren får erfaren herre i chefstolen

Danske KeepFocus tilbyder ny innovativ måde at foretage forbrugsmålinger i boligforeninger, og nu har selskabet fået en af branchens tunge profiler i førersædet.

David Friisholm, tidligere administrerende direktør for Brunata, bliver ny chef for KeepFocus, som den tyske noventic group sidste år skød et treciftret millionbeløb ind i. Noventic står bag en anden gigant inden for måling og afregning af energiforbrug kaldet Kalo.

”KeepFocus er en yngre og innovativ aktør i et marked præget af relativt få og gamle aktører, som hver især binder kunderne med deres egenudviklede målere og software. KeepFocus går en anden vej og bruger open source og mobilteknologi samt en platform til opsamling af data til at give boligselskaberne og -foreningerne større frihed i valget af leverandører,” siger han i en pressemeddelelse.

Mjølner vil have sin del af den offentlige kage

Mjølner Informatics vil have en del af den voksende offentlige investering i it-systemer, skriver ITWatch.

Selskabet har fravalgt det offentlige marked i de seneste syv-otte år, men nu har Mjølner opbygget de rette projektkompetencer og regner med, der er plads til en mellemstor leverandør blandt de store spillere på det offentlige marked.

"Der er et vindue, hvor der er plads til sådan nogle som os. Vi er ikke små, men vi er heller ikke flere tusinde ansatte. Et godt punkt for os vil være løsninger til 5-10 mio. kr.," siger adm. direktør, Brian Gottorp Jeppesen til ITWatch.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere