Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Industrirobotter fra Fyn vokser markant / Dating-apps er enormt populære … men hver tredie vil gerne undvære dem / Dansk disruption-app til boligsektoren får erfaren herre i chefstolen

Morgen-briefing: Industrirobotter fra Fyn vokser markant / Dating-apps er enormt populære … men hver tredie vil gerne undvære dem / Dansk disruption-app til boligsektoren får erfaren herre i chefstolen / Mjølner vil have sin del af den offentlige kage

Mornings fra Computerworld. Her tirsdagens hurtige it-nyhedsoverblik.

Industrirobotter fra Fyn vokser markant

Mobile Industrial Robots fra robotklyngen på Fyn voksede 130 procent i første halvdel af 2018, skriver Finans.

Selskabet, der blev købt af amerikanske Teradyne for cirka 1,7 milliarder kroner, har også mere end fordoblet medarbejderantallet fra 50 til 110.

Omsætningen i andet kvartal var godt 33 millioner kroner. I 2017 omsatte Mobile Industrial Robots for godt 77 millioner kroner og havde et overskud på 4,2 millioner kroner, skriver Finans. Målet er at vokse 100 procent i år.

Dating-apps er enormt populære … men hver tredie vil gerne undvære dem

Dating-apps som Tinder er enormt populære i store dele af verden, og en ny engelsk BBC-undersøgelse viser, at omtrent halvdelen af de 16-34 årige benytter en dating-app.

Alligevel siger mere end en tredjedel, at dating-apps er deres mindst foretrukne metode til at finde en partner.

Undersøgelsen omfatter 2.066 personer, og af dem siger over en fjerdedel, at de har brugt dating-apps til enten at opnå et langvarigt forhold eller et ægteskab.

Tinder er langt den mest populære app, som 60 procent af de adspurgte på et tidspunkt har brugt. Næsten halvdelen har brugt en dating-app, før de fyldte 21.

Dansk disruption-app til boligsektoren får erfaren herre i chefstolen

Danske KeepFocus tilbyder ny innovativ måde at foretage forbrugsmålinger i boligforeninger, og nu har selskabet fået en af branchens tunge profiler i førersædet.

David Friisholm, tidligere administrerende direktør for Brunata, bliver ny chef for KeepFocus, som den tyske noventic group sidste år skød et treciftret millionbeløb ind i. Noventic står bag en anden gigant inden for måling og afregning af energiforbrug kaldet Kalo.

”KeepFocus er en yngre og innovativ aktør i et marked præget af relativt få og gamle aktører, som hver især binder kunderne med deres egenudviklede målere og software. KeepFocus går en anden vej og bruger open source og mobilteknologi samt en platform til opsamling af data til at give boligselskaberne og -foreningerne større frihed i valget af leverandører,” siger han i en pressemeddelelse.

Mjølner vil have sin del af den offentlige kage

Mjølner Informatics vil have en del af den voksende offentlige investering i it-systemer, skriver ITWatch.

Selskabet har fravalgt det offentlige marked i de seneste syv-otte år, men nu har Mjølner opbygget de rette projektkompetencer og regner med, der er plads til en mellemstor leverandør blandt de store spillere på det offentlige marked.

"Der er et vindue, hvor der er plads til sådan nogle som os. Vi er ikke små, men vi er heller ikke flere tusinde ansatte. Et godt punkt for os vil være løsninger til 5-10 mio. kr.," siger adm. direktør, Brian Gottorp Jeppesen til ITWatch.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere