Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Apple afviser rygter om at aflytte forbrugerne: Optagelser bliver heller ikke delt med tredjepart

Du behøver ikke bekymre dig om, at din iPhone lytter med på samtaler, du ikke har bedt den om. Sådan lyder det i hvert fald fra Apple i et brev til flere amerikanske politikere.

Din iPhone lytter ikke med uden, at du har bedt den om det, og dine samtaler bliver heller ikke delt med andre virksomheder.

Det slår Apple nu fast i et brev til en række amerikanske politikere.

Apples topchef Tim Cook og administrerende direktør for Alphabet, Larry Page, er blevet bedt om at forklare, om de to selskabers telefoner indsamler lydoptagelser af deres kunder.

Læs også: Tør du stole på din nye højttaler, der lytter med på alle samtaler i dit hjem?

Det skriver Reuters.

Men den anklage afviser Apple helt.

Spørgsmålene er blevet aktuelle efter at flere rapporter ifølge Reuters peger på, at smartphones kan indsamle utilsigtede lydoptagelser fra brugernes samtaler i nærheden af telefonerne.

Apple afviser dog alle anklager om, at det skulle være tilfældet, og fortæller, at det kræver, at brugeren selv vælger at aktivere mikrofonen, hvis iPhonen skal kunne opfange noget lyd.

Deler oplysninger med tredjepart

De amerikanske politikere ville også have svar på, om Apple delte lydoptagelser fra iPhones-brugere med andre virksomheder.

Læs også: Brev afslører: Der er uautoriseret telefonaflytning nær Det Hvide Hus

Det har Apple angiveligt også afvist, med henvisning til, at Apple allerede har fjernet app fra App Store, der bryder med virksomhedens egen privatlivspolitik.

“Apple monitorere ikke og vil heller ikke monitorere, hvad udviklerne gør med de data, som de indsamler. Derudover har vi ikke mulighed for at sikre om udviklerne lever op til deres egne privatlivspolitikker eller den lokale lovgivning,” skriver Apple i brevet til de amerikanske politikere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere