Artikel top billede

Apple afviser rygter om at aflytte forbrugerne: Optagelser bliver heller ikke delt med tredjepart

Du behøver ikke bekymre dig om, at din iPhone lytter med på samtaler, du ikke har bedt den om. Sådan lyder det i hvert fald fra Apple i et brev til flere amerikanske politikere.

Din iPhone lytter ikke med uden, at du har bedt den om det, og dine samtaler bliver heller ikke delt med andre virksomheder.

Det slår Apple nu fast i et brev til en række amerikanske politikere.

Apples topchef Tim Cook og administrerende direktør for Alphabet, Larry Page, er blevet bedt om at forklare, om de to selskabers telefoner indsamler lydoptagelser af deres kunder.

Læs også: Tør du stole på din nye højttaler, der lytter med på alle samtaler i dit hjem?

Det skriver Reuters.

Men den anklage afviser Apple helt.

Spørgsmålene er blevet aktuelle efter at flere rapporter ifølge Reuters peger på, at smartphones kan indsamle utilsigtede lydoptagelser fra brugernes samtaler i nærheden af telefonerne.

Apple afviser dog alle anklager om, at det skulle være tilfældet, og fortæller, at det kræver, at brugeren selv vælger at aktivere mikrofonen, hvis iPhonen skal kunne opfange noget lyd.

Deler oplysninger med tredjepart

De amerikanske politikere ville også have svar på, om Apple delte lydoptagelser fra iPhones-brugere med andre virksomheder.

Læs også: Brev afslører: Der er uautoriseret telefonaflytning nær Det Hvide Hus

Det har Apple angiveligt også afvist, med henvisning til, at Apple allerede har fjernet app fra App Store, der bryder med virksomhedens egen privatlivspolitik.

“Apple monitorere ikke og vil heller ikke monitorere, hvad udviklerne gør med de data, som de indsamler. Derudover har vi ikke mulighed for at sikre om udviklerne lever op til deres egne privatlivspolitikker eller den lokale lovgivning,” skriver Apple i brevet til de amerikanske politikere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.