Artikel top billede

Morten Strunge-selskab mere end fordobler indtjeningen: Bundlinie steget med 135 procent

Tele-iværksætteren Morten Strunges holdingselskab, Investru, har kronede dage efter salget af Plenti til TDC i fjor.

Tele-iværksætteren Morten Strunges holdingseskab Investru Aps har mere end fordoblet bundlinien, efter Morten Strunge i fjor var med til at sælge mobilselskabet Plenti til TDC.

Det viser det netop offentliggjorte regnskab for holdingsselskabet, hvor Morten Strunge har samlet en række af sine investeringer.

Du finder regnskabet på CVR her.

Det viser, at resultatet i selskabet efter skat er steget fra 18,2 millioner i fjor til 42,7 millioner kroner i år. Det svarer til en stigning på næsten 135 procent.

Det fremgår ikke specifikt af regnskabet, hvilke selskaber stigningen kommer fra, men vi kan se, at indtægter fra ‘kapitalandele i tilknyttede virksomheder’ er steget med mere end 10 millioner kroner.

Samtidig har egenkapitalen rundet 100 millioner kroner for første gang. Den er nu landet på knap 104 millioner kroner, hedder det.

Morten Strunge forventer ‘ligeledes et positivt resultat for 2018/19,’ skriver han kort i regnskabet, som han betegner som ‘tilfredsstillende.’

Morten Strunge har stået bag selskaberne Onfone, Plenti og Mofibo, som han alle har etableret, opbygget og senere solgt for gode penge.

Plenti blev solgt til TDC i september i fjor - blot halvandet år efter, at selskabet blev stiftet med fokus på et pakkeprodukt og fri data.

Selskabet nåede aldrig at tjene penge i dets eneste fulde regnskabsår, der endte med et underskud på 46,9 millioner kroner - og en negativ egenkapital på minus 34,2 millioner kroner.

TDC betalte 74 millioner kroner for selskabet. Med fulgte 90.000 kunder - og TDC fik fjernet en aggressiv konkurrent fra markedet.

TDC lukkede og slukkede for Plenti i foråret, hvor selskabet tvangsflyttede alle kunder til Telmore.

Læs også:

Tre vigtige pointer om TDC's køb af Plenti: Hver mobilkunde har kostet 822 kroner

Kæmpe-underskud til Plenti i 2017 - har i alt tabt 105 millioner kroner i sin levetid

Onfone-stifter scorer kassen igen: Sælger Mofibo til svensk konkurrent for trecifret million-beløb

Mofibo-stifter efter million-salg: "Jeg er for ung til at trække mig tilbage og blive champagne-drukkenbolt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere