Artikel top billede

Morten Strunge-selskab mere end fordobler indtjeningen: Bundlinie steget med 135 procent

Tele-iværksætteren Morten Strunges holdingselskab, Investru, har kronede dage efter salget af Plenti til TDC i fjor.

Tele-iværksætteren Morten Strunges holdingseskab Investru Aps har mere end fordoblet bundlinien, efter Morten Strunge i fjor var med til at sælge mobilselskabet Plenti til TDC.

Det viser det netop offentliggjorte regnskab for holdingsselskabet, hvor Morten Strunge har samlet en række af sine investeringer.

Du finder regnskabet på CVR her.

Det viser, at resultatet i selskabet efter skat er steget fra 18,2 millioner i fjor til 42,7 millioner kroner i år. Det svarer til en stigning på næsten 135 procent.

Det fremgår ikke specifikt af regnskabet, hvilke selskaber stigningen kommer fra, men vi kan se, at indtægter fra ‘kapitalandele i tilknyttede virksomheder’ er steget med mere end 10 millioner kroner.

Samtidig har egenkapitalen rundet 100 millioner kroner for første gang. Den er nu landet på knap 104 millioner kroner, hedder det.

Morten Strunge forventer ‘ligeledes et positivt resultat for 2018/19,’ skriver han kort i regnskabet, som han betegner som ‘tilfredsstillende.’

Morten Strunge har stået bag selskaberne Onfone, Plenti og Mofibo, som han alle har etableret, opbygget og senere solgt for gode penge.

Plenti blev solgt til TDC i september i fjor - blot halvandet år efter, at selskabet blev stiftet med fokus på et pakkeprodukt og fri data.

Selskabet nåede aldrig at tjene penge i dets eneste fulde regnskabsår, der endte med et underskud på 46,9 millioner kroner - og en negativ egenkapital på minus 34,2 millioner kroner.

TDC betalte 74 millioner kroner for selskabet. Med fulgte 90.000 kunder - og TDC fik fjernet en aggressiv konkurrent fra markedet.

TDC lukkede og slukkede for Plenti i foråret, hvor selskabet tvangsflyttede alle kunder til Telmore.

Læs også:

Tre vigtige pointer om TDC's køb af Plenti: Hver mobilkunde har kostet 822 kroner

Kæmpe-underskud til Plenti i 2017 - har i alt tabt 105 millioner kroner i sin levetid

Onfone-stifter scorer kassen igen: Sælger Mofibo til svensk konkurrent for trecifret million-beløb

Mofibo-stifter efter million-salg: "Jeg er for ung til at trække mig tilbage og blive champagne-drukkenbolt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere