Artikel top billede

Morten Strunge-selskab mere end fordobler indtjeningen: Bundlinie steget med 135 procent

Tele-iværksætteren Morten Strunges holdingselskab, Investru, har kronede dage efter salget af Plenti til TDC i fjor.

Tele-iværksætteren Morten Strunges holdingseskab Investru Aps har mere end fordoblet bundlinien, efter Morten Strunge i fjor var med til at sælge mobilselskabet Plenti til TDC.

Det viser det netop offentliggjorte regnskab for holdingsselskabet, hvor Morten Strunge har samlet en række af sine investeringer.

Du finder regnskabet på CVR her.

Det viser, at resultatet i selskabet efter skat er steget fra 18,2 millioner i fjor til 42,7 millioner kroner i år. Det svarer til en stigning på næsten 135 procent.

Det fremgår ikke specifikt af regnskabet, hvilke selskaber stigningen kommer fra, men vi kan se, at indtægter fra ‘kapitalandele i tilknyttede virksomheder’ er steget med mere end 10 millioner kroner.

Samtidig har egenkapitalen rundet 100 millioner kroner for første gang. Den er nu landet på knap 104 millioner kroner, hedder det.

Morten Strunge forventer ‘ligeledes et positivt resultat for 2018/19,’ skriver han kort i regnskabet, som han betegner som ‘tilfredsstillende.’

Morten Strunge har stået bag selskaberne Onfone, Plenti og Mofibo, som han alle har etableret, opbygget og senere solgt for gode penge.

Plenti blev solgt til TDC i september i fjor - blot halvandet år efter, at selskabet blev stiftet med fokus på et pakkeprodukt og fri data.

Selskabet nåede aldrig at tjene penge i dets eneste fulde regnskabsår, der endte med et underskud på 46,9 millioner kroner - og en negativ egenkapital på minus 34,2 millioner kroner.

TDC betalte 74 millioner kroner for selskabet. Med fulgte 90.000 kunder - og TDC fik fjernet en aggressiv konkurrent fra markedet.

TDC lukkede og slukkede for Plenti i foråret, hvor selskabet tvangsflyttede alle kunder til Telmore.

Læs også:

Tre vigtige pointer om TDC's køb af Plenti: Hver mobilkunde har kostet 822 kroner

Kæmpe-underskud til Plenti i 2017 - har i alt tabt 105 millioner kroner i sin levetid

Onfone-stifter scorer kassen igen: Sælger Mofibo til svensk konkurrent for trecifret million-beløb

Mofibo-stifter efter million-salg: "Jeg er for ung til at trække mig tilbage og blive champagne-drukkenbolt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere