Artikel top billede

(Foto: Robert Attermann / RED STAR - www.redstar.dk)

Banedanmarks it-konsulentbudget er eksploderet med over fire milliarder. Nu bliver det mørklagt.

Banedanmarks konsulentbudget er vokset fra 1,6 til 5,8 milliarder og bliver nu ikke offentliggjort.

Det vil ikke længere være muligt for offentligheden at få indsigt i, hvad Banedanmark spenderer på konsulenter i forbindelse med signalprogrammet som skal løbe frem til 2030. Det skriver Ingeniøren.

Signalprogrammet har allerede nu brugt 1,954 milliarder på projektet som debuterede i 2008, men skal leve frem til 2030. I det oprindelige budget estimerede Banedanmark at spendere 1,606 milliarder kroner på konsulenthonorarer.

I 2016 pegede en ekstern rapport fra KPMG på, at udgifterne til konsulenter vil løbe op i 4,371 milliarder kroner. Året efter viste en ny rapport fra Deloitte at estimatet nu lyder på 5,8 milliarder.

Fremover ønsker Banedanmark ikke længere at give offentligheden indsigt i, hvad der spenderes på konsulenter i forbindelse med signalprojektet.

I et svar til Ingeniøren oplyser Banedanmarks presseafdeling, at oplysningerne nu er fortrolige af kommercielle hensyn:

Det er en kommerciel fortrolig information, hvor meget Banedanmark planlægger med at købe af konsulenter. Derfor kan det ikke oplyses.”

Opsættelsen af det nye signalsystem skulle oprindeligt stå klar i 2023. I efteråret 2017 indrømmede Banedanmark, at denne først vil stå klar i 2030. Samtidig er regningen for projektet vokset med 2,8 milliarder kroner.

Læs også:
Overblik: Er der en ny it-skandale i milliardklassen på vej - denne gang fra Banedanmark?
Regning løbet løbsk: Banedanmark har brugt 4,4 milliarder kroner på alene at styre signalprojektet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere