Artikel top billede

Banedanmarks it-konsulentbudget er eksploderet med over fire milliarder. Nu bliver det mørklagt.

Banedanmarks konsulentbudget er vokset fra 1,6 til 5,8 milliarder og bliver nu ikke offentliggjort.

Det vil ikke længere være muligt for offentligheden at få indsigt i, hvad Banedanmark spenderer på konsulenter i forbindelse med signalprogrammet som skal løbe frem til 2030. Det skriver Ingeniøren.

Signalprogrammet har allerede nu brugt 1,954 milliarder på projektet som debuterede i 2008, men skal leve frem til 2030. I det oprindelige budget estimerede Banedanmark at spendere 1,606 milliarder kroner på konsulenthonorarer.

I 2016 pegede en ekstern rapport fra KPMG på, at udgifterne til konsulenter vil løbe op i 4,371 milliarder kroner. Året efter viste en ny rapport fra Deloitte at estimatet nu lyder på 5,8 milliarder.

Fremover ønsker Banedanmark ikke længere at give offentligheden indsigt i, hvad der spenderes på konsulenter i forbindelse med signalprojektet.

I et svar til Ingeniøren oplyser Banedanmarks presseafdeling, at oplysningerne nu er fortrolige af kommercielle hensyn:

Det er en kommerciel fortrolig information, hvor meget Banedanmark planlægger med at købe af konsulenter. Derfor kan det ikke oplyses.”

Opsættelsen af det nye signalsystem skulle oprindeligt stå klar i 2023. I efteråret 2017 indrømmede Banedanmark, at denne først vil stå klar i 2030. Samtidig er regningen for projektet vokset med 2,8 milliarder kroner.

Læs også:
Overblik: Er der en ny it-skandale i milliardklassen på vej - denne gang fra Banedanmark?
Regning løbet løbsk: Banedanmark har brugt 4,4 milliarder kroner på alene at styre signalprojektet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere