Artikel top billede

(Foto: Robert Attermann / RED STAR - www.redstar.dk)

Banedanmarks it-konsulentbudget er eksploderet med over fire milliarder. Nu bliver det mørklagt.

Banedanmarks konsulentbudget er vokset fra 1,6 til 5,8 milliarder og bliver nu ikke offentliggjort.

Det vil ikke længere være muligt for offentligheden at få indsigt i, hvad Banedanmark spenderer på konsulenter i forbindelse med signalprogrammet som skal løbe frem til 2030. Det skriver Ingeniøren.

Signalprogrammet har allerede nu brugt 1,954 milliarder på projektet som debuterede i 2008, men skal leve frem til 2030. I det oprindelige budget estimerede Banedanmark at spendere 1,606 milliarder kroner på konsulenthonorarer.

I 2016 pegede en ekstern rapport fra KPMG på, at udgifterne til konsulenter vil løbe op i 4,371 milliarder kroner. Året efter viste en ny rapport fra Deloitte at estimatet nu lyder på 5,8 milliarder.

Fremover ønsker Banedanmark ikke længere at give offentligheden indsigt i, hvad der spenderes på konsulenter i forbindelse med signalprojektet.

I et svar til Ingeniøren oplyser Banedanmarks presseafdeling, at oplysningerne nu er fortrolige af kommercielle hensyn:

Det er en kommerciel fortrolig information, hvor meget Banedanmark planlægger med at købe af konsulenter. Derfor kan det ikke oplyses.”

Opsættelsen af det nye signalsystem skulle oprindeligt stå klar i 2023. I efteråret 2017 indrømmede Banedanmark, at denne først vil stå klar i 2030. Samtidig er regningen for projektet vokset med 2,8 milliarder kroner.

Læs også:
Overblik: Er der en ny it-skandale i milliardklassen på vej - denne gang fra Banedanmark?
Regning løbet løbsk: Banedanmark har brugt 4,4 milliarder kroner på alene at styre signalprojektet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere