Artikel top billede

Nu er det lov: USA nedlægger forbud mod ledende kinesiske mobil- og netværksgiganter

De to ledende mobil- og netværksproducenter Huawei og ZTE må ikke længere handle med amerikanske myndigheder og institutioner.

En ny lov, som denne uge er underskrevet af den amerikanske præsident Donald Trump, vil gøre det meget vanskeligere for de kinesiske mobil- og netværksproducenter Huawei og ZTE at operere i USA.

Loven, som går under navnet ’Defense Authorization Act’, vil træde i kraft over de næste to år. Det skriver Techcrunch.

I lovteksten specificeres det, at de kinesiske koncerner ikke må udgøre nogen ’substantiel eller væsentlig del’ af de amerikanske myndigheder eller institutioners netværksløsninger. Forbuddet retter sig også mod løsninger der kan videresende eller se brugernes data.

Forbuddet vil ikke kun ramme de amerikanske institutioner og myndigheder som dækkes af lovgivningen. Offentligt ansatte, underleverandører samt virksomheder der i øvrigt samarbejder med den amerikanske stat vil også skulle skille sig af med eventuelt Huawei eller ZTE udstyr.

I lovgivningen budgetterer den amerikanske regering med midler, til at imødekomme eventuel udskiftning af udstyr.

Mens kinesiske Huawei må se sine planer om et amerikanske indtog forpurret, lider ZTE mest under det amerikanske forbud som har været under opsejling siden foråret 2018. I juni blev ZTE sendt til tælling, da selskabet blev forment adgang til amerikansk producerede komponenter. Det forbud blev ophævet måneden efter.

De amerikanske myndigheders forbud mod de kinesiske producenter skyldes mistanke om, at seskaberne udgør en trussel mod amerikansk sikkerhed. Forbuddet ses dog også som et væsentlig træk i den verserende handelskrig mellem USA og Kina.

Andre, mindre, kinesiske virksomheder er også ramt af forbuddet: Hytera Communications, Hangzhou Hikvision Digital Technology Company samt Dahua Technology Company.

Se også: USA ophæver forbud: Presset kinesisk mobilgigant må igen købe ind hos amerikanske leverandører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere