Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Nu er det lov: USA nedlægger forbud mod ledende kinesiske mobil- og netværksgiganter

De to ledende mobil- og netværksproducenter Huawei og ZTE må ikke længere handle med amerikanske myndigheder og institutioner.

En ny lov, som denne uge er underskrevet af den amerikanske præsident Donald Trump, vil gøre det meget vanskeligere for de kinesiske mobil- og netværksproducenter Huawei og ZTE at operere i USA.

Loven, som går under navnet ’Defense Authorization Act’, vil træde i kraft over de næste to år. Det skriver Techcrunch.

I lovteksten specificeres det, at de kinesiske koncerner ikke må udgøre nogen ’substantiel eller væsentlig del’ af de amerikanske myndigheder eller institutioners netværksløsninger. Forbuddet retter sig også mod løsninger der kan videresende eller se brugernes data.

Forbuddet vil ikke kun ramme de amerikanske institutioner og myndigheder som dækkes af lovgivningen. Offentligt ansatte, underleverandører samt virksomheder der i øvrigt samarbejder med den amerikanske stat vil også skulle skille sig af med eventuelt Huawei eller ZTE udstyr.

I lovgivningen budgetterer den amerikanske regering med midler, til at imødekomme eventuel udskiftning af udstyr.

Mens kinesiske Huawei må se sine planer om et amerikanske indtog forpurret, lider ZTE mest under det amerikanske forbud som har været under opsejling siden foråret 2018. I juni blev ZTE sendt til tælling, da selskabet blev forment adgang til amerikansk producerede komponenter. Det forbud blev ophævet måneden efter.

De amerikanske myndigheders forbud mod de kinesiske producenter skyldes mistanke om, at seskaberne udgør en trussel mod amerikansk sikkerhed. Forbuddet ses dog også som et væsentlig træk i den verserende handelskrig mellem USA og Kina.

Andre, mindre, kinesiske virksomheder er også ramt af forbuddet: Hytera Communications, Hangzhou Hikvision Digital Technology Company samt Dahua Technology Company.

Se også: USA ophæver forbud: Presset kinesisk mobilgigant må igen købe ind hos amerikanske leverandører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere