Artikel top billede

Intel løfter sløret: Giver smugkig på selskabets første grafikkort i 20 år

AMD og Nvidia skal ikke længere være ene om markedet for grafikkort.

Chip-giganten forsøger vist at stjæle lidt af rampelyset forud for Nvidias længe ventede lancering af deres næste mainstream-grafikkort næste uge.

I et tweet løfter producenten delvist sløret for, hvad der skal være Intels første dedikerede grafikkort i 20 år. Det skriver Cnet.

Læs også: Ny Intel-superprocessor lover rå regnekraft i store mængder: Nu får du 59 procent mere performance til din bærbare

I en 80 sekunder lang videosekvens minder Intel om, at selskabet stadig kan noget, når det handler om computergrafik.

Selvom Intel ikke er et populært grafiknavn indenfor gamer-kredse, er selskabets indbyggede grafikløsninger uhyre udbredte.

Det understreger Intel, som påpeger, at selskabet var først med fuld Netflix’ 4K og DX12-support

I feltet mellem AMD og Nvidia bliver det dog næppe Intel som bliver først med deres næste generation af dedikerede grafikkort.

I teaser-videoen sætter Intel ikke eksakt dato på, hvornår Intels GPU er klar til salg, men refererer til en lancering en gang i 2020 under sloganet ”We will set our graphics free”.

Indtil da er det Nvidia, som forventes at løbe med overskrifterne 20. august, når grafikkort-producenten forventes at offentliggøre deres spritnye RTX-serie af grafikkort.

Sidste dedikerede grafikchip fra Intel stammer tilbage fra 1998, hvor selskabet bød på det AGP-baserede Intel740 grafikkort.

Se også: Nvidia og AMD får ny konkurrent: Nu vil Intel springe ud som grafikkort-producent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere