Artikel top billede

Intel løfter sløret: Giver smugkig på selskabets første grafikkort i 20 år

AMD og Nvidia skal ikke længere være ene om markedet for grafikkort.

Chip-giganten forsøger vist at stjæle lidt af rampelyset forud for Nvidias længe ventede lancering af deres næste mainstream-grafikkort næste uge.

I et tweet løfter producenten delvist sløret for, hvad der skal være Intels første dedikerede grafikkort i 20 år. Det skriver Cnet.

Læs også: Ny Intel-superprocessor lover rå regnekraft i store mængder: Nu får du 59 procent mere performance til din bærbare

I en 80 sekunder lang videosekvens minder Intel om, at selskabet stadig kan noget, når det handler om computergrafik.

Selvom Intel ikke er et populært grafiknavn indenfor gamer-kredse, er selskabets indbyggede grafikløsninger uhyre udbredte.

Det understreger Intel, som påpeger, at selskabet var først med fuld Netflix’ 4K og DX12-support

I feltet mellem AMD og Nvidia bliver det dog næppe Intel som bliver først med deres næste generation af dedikerede grafikkort.

I teaser-videoen sætter Intel ikke eksakt dato på, hvornår Intels GPU er klar til salg, men refererer til en lancering en gang i 2020 under sloganet ”We will set our graphics free”.

Indtil da er det Nvidia, som forventes at løbe med overskrifterne 20. august, når grafikkort-producenten forventes at offentliggøre deres spritnye RTX-serie af grafikkort.

Sidste dedikerede grafikchip fra Intel stammer tilbage fra 1998, hvor selskabet bød på det AGP-baserede Intel740 grafikkort.

Se også: Nvidia og AMD får ny konkurrent: Nu vil Intel springe ud som grafikkort-producent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere