Artikel top billede

Intel løfter sløret: Giver smugkig på selskabets første grafikkort i 20 år

AMD og Nvidia skal ikke længere være ene om markedet for grafikkort.

Chip-giganten forsøger vist at stjæle lidt af rampelyset forud for Nvidias længe ventede lancering af deres næste mainstream-grafikkort næste uge.

I et tweet løfter producenten delvist sløret for, hvad der skal være Intels første dedikerede grafikkort i 20 år. Det skriver Cnet.

Læs også: Ny Intel-superprocessor lover rå regnekraft i store mængder: Nu får du 59 procent mere performance til din bærbare

I en 80 sekunder lang videosekvens minder Intel om, at selskabet stadig kan noget, når det handler om computergrafik.

Selvom Intel ikke er et populært grafiknavn indenfor gamer-kredse, er selskabets indbyggede grafikløsninger uhyre udbredte.

Det understreger Intel, som påpeger, at selskabet var først med fuld Netflix’ 4K og DX12-support

I feltet mellem AMD og Nvidia bliver det dog næppe Intel som bliver først med deres næste generation af dedikerede grafikkort.

I teaser-videoen sætter Intel ikke eksakt dato på, hvornår Intels GPU er klar til salg, men refererer til en lancering en gang i 2020 under sloganet ”We will set our graphics free”.

Indtil da er det Nvidia, som forventes at løbe med overskrifterne 20. august, når grafikkort-producenten forventes at offentliggøre deres spritnye RTX-serie af grafikkort.

Sidste dedikerede grafikchip fra Intel stammer tilbage fra 1998, hvor selskabet bød på det AGP-baserede Intel740 grafikkort.

Se også: Nvidia og AMD får ny konkurrent: Nu vil Intel springe ud som grafikkort-producent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere