Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google-medarbejdere spænder ben for ny søgemaskine i Kina: “Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed”

Googles forslag om at udvikle en censureret søgemaskine, der skal imødekomme den kinesiske regering, vækker bekymring hos Googles egene medarbejdere. De kræver større indsigt i hvad, de er med til at bygge.

Der er bekymring blandt Googles egene medarbejdere om it-gigantens planer om at lancere en censoreret søgemaskine i Kina.

Det har fået medarbejderne til at kræve at få mere at vide om, hvad en censoreret søgemaskine indeholder.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

“Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed, en plads ved forhandlingsbordet og en forpligtigelse til en åben proces: Googles medarbejdere er nødt til at vide, hvad vi er med til at bygge,” lyder det fra medarbejderne i et dokument, som Reuters har set.

Læs også: Google forlod Kina under vilde protester: Nu vil søgegiganten tilbage på det kinesiske marked med censureret søgemaskine

Tidligere på måneden blev det offentligt kendt, at Google endnu engang forsøger at komme ind på det kinesiske marked, med en censoreret version af deres verdenskendte søgemaskine.

Men Googles egne medarbejderne er bekymret for, om Googles nye censorerede søgemaskine bidrager til at begrænse ytringsfirheden i Kina, og dermed bryder med Googles eget “don't be evil”- clausul i selskabets etiske reglsæt.

Ifølge Reuters er dokumentet underskrevet af flere hundrede af Googles medarbejdere.

It-gigantens øverste ledelse har endnu ikke kommenteret på planerne om at bygge en censoreret søgemaskine, og derfor har man heller ikke udtalt sig om medarbejdernes krav.

Google har eftersigende allerede demonstreret den nye søgemaskine for den kinesiske regering, men der kan stadig være lang vej endnu før de kinesiske borgere også kan begynde at google.

Google har allerede forsøgt sig en gang tidligere i 2010, at bevæge sig ind på det kinesiske marked.

Men den gang valgte det amerikanske selskab angiveligt at trække sig fra Kina fordi Google ikke ville finde sig i regeringens omfattende censur.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere