Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google-medarbejdere spænder ben for ny søgemaskine i Kina: “Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed”

Googles forslag om at udvikle en censureret søgemaskine, der skal imødekomme den kinesiske regering, vækker bekymring hos Googles egene medarbejdere. De kræver større indsigt i hvad, de er med til at bygge.

Der er bekymring blandt Googles egene medarbejdere om it-gigantens planer om at lancere en censoreret søgemaskine i Kina.

Det har fået medarbejderne til at kræve at få mere at vide om, hvad en censoreret søgemaskine indeholder.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

“Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed, en plads ved forhandlingsbordet og en forpligtigelse til en åben proces: Googles medarbejdere er nødt til at vide, hvad vi er med til at bygge,” lyder det fra medarbejderne i et dokument, som Reuters har set.

Læs også: Google forlod Kina under vilde protester: Nu vil søgegiganten tilbage på det kinesiske marked med censureret søgemaskine

Tidligere på måneden blev det offentligt kendt, at Google endnu engang forsøger at komme ind på det kinesiske marked, med en censoreret version af deres verdenskendte søgemaskine.

Men Googles egne medarbejderne er bekymret for, om Googles nye censorerede søgemaskine bidrager til at begrænse ytringsfirheden i Kina, og dermed bryder med Googles eget “don't be evil”- clausul i selskabets etiske reglsæt.

Ifølge Reuters er dokumentet underskrevet af flere hundrede af Googles medarbejdere.

It-gigantens øverste ledelse har endnu ikke kommenteret på planerne om at bygge en censoreret søgemaskine, og derfor har man heller ikke udtalt sig om medarbejdernes krav.

Google har eftersigende allerede demonstreret den nye søgemaskine for den kinesiske regering, men der kan stadig være lang vej endnu før de kinesiske borgere også kan begynde at google.

Google har allerede forsøgt sig en gang tidligere i 2010, at bevæge sig ind på det kinesiske marked.

Men den gang valgte det amerikanske selskab angiveligt at trække sig fra Kina fordi Google ikke ville finde sig i regeringens omfattende censur.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere