Artikel top billede

Google-medarbejdere spænder ben for ny søgemaskine i Kina: “Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed”

Googles forslag om at udvikle en censureret søgemaskine, der skal imødekomme den kinesiske regering, vækker bekymring hos Googles egene medarbejdere. De kræver større indsigt i hvad, de er med til at bygge.

Der er bekymring blandt Googles egene medarbejdere om it-gigantens planer om at lancere en censoreret søgemaskine i Kina.

Det har fået medarbejderne til at kræve at få mere at vide om, hvad en censoreret søgemaskine indeholder.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

“Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed, en plads ved forhandlingsbordet og en forpligtigelse til en åben proces: Googles medarbejdere er nødt til at vide, hvad vi er med til at bygge,” lyder det fra medarbejderne i et dokument, som Reuters har set.

Læs også: Google forlod Kina under vilde protester: Nu vil søgegiganten tilbage på det kinesiske marked med censureret søgemaskine

Tidligere på måneden blev det offentligt kendt, at Google endnu engang forsøger at komme ind på det kinesiske marked, med en censoreret version af deres verdenskendte søgemaskine.

Men Googles egne medarbejderne er bekymret for, om Googles nye censorerede søgemaskine bidrager til at begrænse ytringsfirheden i Kina, og dermed bryder med Googles eget “don't be evil”- clausul i selskabets etiske reglsæt.

Ifølge Reuters er dokumentet underskrevet af flere hundrede af Googles medarbejdere.

It-gigantens øverste ledelse har endnu ikke kommenteret på planerne om at bygge en censoreret søgemaskine, og derfor har man heller ikke udtalt sig om medarbejdernes krav.

Google har eftersigende allerede demonstreret den nye søgemaskine for den kinesiske regering, men der kan stadig være lang vej endnu før de kinesiske borgere også kan begynde at google.

Google har allerede forsøgt sig en gang tidligere i 2010, at bevæge sig ind på det kinesiske marked.

Men den gang valgte det amerikanske selskab angiveligt at trække sig fra Kina fordi Google ikke ville finde sig i regeringens omfattende censur.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere