Artikel top billede

Foto: Microsoft (Foto: Copyright: Anne Mie Dreves / Anne Mie Dreves)

Dansk Microsoft-boss opfordrer til skarpere regulering af markedet for kunstig intelligens

Hvis der skal opbygges tillid til markedet for kunstig intelligens, kræver det øget regulering. Sådan lyder beskeden fra den danske Microsoft-direktør, Marianne Dahl Steensen.

En øget regulering skal skabe tillid til markedet for kunstig intelligens. Det er budskabet fra Marianne Dahl Steensen, der er administrerende direktør for Microsoft i Danmark.

Det skriver Ritzau i følge Politiken.

Hun mener, at det er afgørende, at der bliver skabt en øget tillid til teknologien, og det kan altså ske via regulering, fortæller Marianne Dahl Steensen uden at blive mere konkret.

Tilliden til teknologien er for hende at se afgørende. Det gælder både for offentlige institutioner, virksomheder og borgere. Tilliden skal nemlig bane vejen ind til markedet for netop Microsoft.

"Det er den måde, vi reelt set bedst kan få vores produkter i anvendelse," siger Marianne Dahl Steensen til Ritzau.

Hun peger på, at teknologiens indtog i det offentlige begynder at rejse en række spørgsmål, samfundet skal forholde sig til. Det kunne være, hvem der sidder med ansvaret, når det er teknologien, der begynder at udstikke diagnoser til patienter, og hvilken rolle mennesket skal spille i den beslutningsproces.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere