Artikel top billede

Den kommende MacBook Air vil givetvis minde mere om den slanke og lette retina-MacBook fra 2015.

To populære, men aldrende, Apple-produkter bliver omsider opdateret til efteråret

Apples slanke Macbook Air og deres fikse Mac mini står overfor en større overhaling i de kommende måneder

Det er omkring et årti siden, at Apple introducerede den efterhånden ikoniske MacBook Air laptop. Men siden er der ikke sket meget serien, som ikke har set større udviklinger en opdaterede processorer og lager-konfigurationer.

Unavngivne kilder tæt på selskabet indikerer nu, at Apple vil give serien – som nu er Apples billigste laptop - en tiltrængt overhaling. Det skriver Bloomberg.

Den kommende MacBook Air vil byde på et nyt ydre, med smallere kanter omkring displayet som samtidig får en ’retina’-overhaling – altså en langt højere opløsning på displayet. Skærmstørrelsen skulle forblive omkring de 13 tommer.

Laptopen skulle fortsat være et billigere alternativ Apples ultralette MacBook serie fra 2015, som i dag koster fra 11.499 kroner. I dag debuterer MacBook Air priserne ved 8.799 kroner.

Står tidligere forlydender til troende, vil Apple kunne holde priserne nede på sin nye Air-kollektion ved selv at fremstille processoren til de nye Macs.

Se også: Apple sætter Intel på porten: Fra 2020 vil Apple kun anvende sine egne chip i Mac-computere

Ny Mac Mini

En anden kær kending i Apples portefølje er den mikroskopiske Mac mini – en kompakt desktop-maskine som ikke er blevet opdateret i over fire år.

Den har længe eksisteret som den billigste måde at købe sig ind i Mac OS familien med en debutpris på 4.399 kroner. Som arbejdsmaskine byder den på efterhånden outdatet hardware, hvilket Apple vil imødekomme med nye opdaterede CPU’er og større, mere avancerede lager-konfigurationer.

Med opdateringen regner Bloombergs kilder dog med, at priserne på Apples mini-Mac vil skyde i vejret.

Se også: Nye MacBook Pros lider så meget i sommervarmen, at brugere nu sender dem retur

iPhone først

Det forventes, at Apple vil præsentere efterårets kollektion af iPhones og iPad forud for et eventuelt Mac-fokuseret event.

Følger Apple samme skabelon som ved tidligere lanceringer, vil de præsentere nye iPhones omkring starten af september, mens et dedikeret Mac-event kan forventes en gang i oktober.

Når Tim Cook indtager scenen næste måned vil han ifølge verserende rygter have tre iPhones med i lommen: en iPhone X opdatering, en større Plus-model samt en billigere version af iPhone X med 6,1” display. Dertil kommer to nye iPads – en slankere iPad Pro 12.9 og 10.5, begge med face-ID ansigtsgenkendelse ombord.

Læs også: Stortest af Macbook Pro 13: Her er dommen efter ni måneders test
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere