Artikel top billede

Den kommende MacBook Air vil givetvis minde mere om den slanke og lette retina-MacBook fra 2015.

To populære, men aldrende, Apple-produkter bliver omsider opdateret til efteråret

Apples slanke Macbook Air og deres fikse Mac mini står overfor en større overhaling i de kommende måneder

Det er omkring et årti siden, at Apple introducerede den efterhånden ikoniske MacBook Air laptop. Men siden er der ikke sket meget serien, som ikke har set større udviklinger en opdaterede processorer og lager-konfigurationer.

Unavngivne kilder tæt på selskabet indikerer nu, at Apple vil give serien – som nu er Apples billigste laptop - en tiltrængt overhaling. Det skriver Bloomberg.

Den kommende MacBook Air vil byde på et nyt ydre, med smallere kanter omkring displayet som samtidig får en ’retina’-overhaling – altså en langt højere opløsning på displayet. Skærmstørrelsen skulle forblive omkring de 13 tommer.

Laptopen skulle fortsat være et billigere alternativ Apples ultralette MacBook serie fra 2015, som i dag koster fra 11.499 kroner. I dag debuterer MacBook Air priserne ved 8.799 kroner.

Står tidligere forlydender til troende, vil Apple kunne holde priserne nede på sin nye Air-kollektion ved selv at fremstille processoren til de nye Macs.

Se også: Apple sætter Intel på porten: Fra 2020 vil Apple kun anvende sine egne chip i Mac-computere

Ny Mac Mini

En anden kær kending i Apples portefølje er den mikroskopiske Mac mini – en kompakt desktop-maskine som ikke er blevet opdateret i over fire år.

Den har længe eksisteret som den billigste måde at købe sig ind i Mac OS familien med en debutpris på 4.399 kroner. Som arbejdsmaskine byder den på efterhånden outdatet hardware, hvilket Apple vil imødekomme med nye opdaterede CPU’er og større, mere avancerede lager-konfigurationer.

Med opdateringen regner Bloombergs kilder dog med, at priserne på Apples mini-Mac vil skyde i vejret.

Se også: Nye MacBook Pros lider så meget i sommervarmen, at brugere nu sender dem retur

iPhone først

Det forventes, at Apple vil præsentere efterårets kollektion af iPhones og iPad forud for et eventuelt Mac-fokuseret event.

Følger Apple samme skabelon som ved tidligere lanceringer, vil de præsentere nye iPhones omkring starten af september, mens et dedikeret Mac-event kan forventes en gang i oktober.

Når Tim Cook indtager scenen næste måned vil han ifølge verserende rygter have tre iPhones med i lommen: en iPhone X opdatering, en større Plus-model samt en billigere version af iPhone X med 6,1” display. Dertil kommer to nye iPads – en slankere iPad Pro 12.9 og 10.5, begge med face-ID ansigtsgenkendelse ombord.

Læs også: Stortest af Macbook Pro 13: Her er dommen efter ni måneders test
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere