Artikel top billede

Mobilbetalinger stormer frem i Danmark: Nu er betalings-app den næstmest benyttede form for betaling

Hen over den varme danske sommer er mobiltelefonen som aldrig før blevet brugt til at foretage onlinekøb og betalinger. Det viser en ny analyse fra FDIH.

Det er ikke kun fabrikanter af solcreme, der har nydt godt af den varme og solrige danske sommer. Mobiltelefonerne har været rødglødende landet over til stor glæde for betalingsapps og onlinebutikker.

Flere onlinekøb er således blevet foretaget på en smartphone frem for på en computer, og hver femte handel i juni blev gennemført via en telefon. Det viser en ny analyse fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), skriver Finans.

"Generelt ser vi, at handlen flytter over på mobilen, og den udvikling er blevet yderligere forstærket i sommervarmen, hvor forbrugerne selvfølgelig gerne vil være ude," skriver Simon Bjerremann, analysechef ved FDIH, i en pressemeddelelse.

Læs også: Den store mobilbetalings-krig i gang i Danmark: Det skal der til for at vinde krigen

Gode tider for betalingsapps

I juni blev hver tidende betaling gennemført med en betalingsapp, heriblandt den mest populære, MobilePay. Det betyder, at betalingsapps nu er den næstmest benyttede form for betaling i Danmark.

Simon Bjerremann mener, at betaling via mobiltelefonen er blevet så naturligt og nemt, at det blot vil tage til.

Undersøgelse fra FIDH viser, at 22 procent af de adspurgte forbrugere havde foretaget deres seneste køb på nettet via mobilen. Det tal lå i 2016 på omkring 11 procent.

Hos MobilePay er man også begejstret for det gode vejr i juni i år. Juni er nu den volumenmæssigt støre måned for MobilePay, og slår den ellers aktive juletid.

Selvom de mobile betalinger har været rødglødende hen over sommeren, er det stadig betalingskort, der med 75 procent af alle betalinger, er det mest populære betalingsmiddel.

Læs også:
Mobilbetalinger nyder stigende popularitet i nethandlen: Kan øge konverteringen markant - men der er én stor ulempe

MobilePay tager Apple Pays entre med ophøjet ro: "Vi har en løsning, som både erhvervsvirksomheder og private har meget svært ved at undvære"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere