Mobilbetalinger stormer frem i Danmark: Nu er betalings-app den næstmest benyttede form for betaling

Hen over den varme danske sommer er mobiltelefonen som aldrig før blevet brugt til at foretage onlinekøb og betalinger. Det viser en ny analyse fra FDIH.

Det er ikke kun fabrikanter af solcreme, der har nydt godt af den varme og solrige danske sommer. Mobiltelefonerne har været rødglødende landet over til stor glæde for betalingsapps og onlinebutikker.

Flere onlinekøb er således blevet foretaget på en smartphone frem for på en computer, og hver femte handel i juni blev gennemført via en telefon. Det viser en ny analyse fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), skriver Finans.

"Generelt ser vi, at handlen flytter over på mobilen, og den udvikling er blevet yderligere forstærket i sommervarmen, hvor forbrugerne selvfølgelig gerne vil være ude," skriver Simon Bjerremann, analysechef ved FDIH, i en pressemeddelelse.

Læs også: Den store mobilbetalings-krig i gang i Danmark: Det skal der til for at vinde krigen

Gode tider for betalingsapps
I juni blev hver tidende betaling gennemført med en betalingsapp, heriblandt den mest populære, MobilePay. Det betyder, at betalingsapps nu er den næstmest benyttede form for betaling i Danmark.

Simon Bjerremann mener, at betaling via mobiltelefonen er blevet så naturligt og nemt, at det blot vil tage til.

Undersøgelse fra FIDH viser, at 22 procent af de adspurgte forbrugere havde foretaget deres seneste køb på nettet via mobilen. Det tal lå i 2016 på omkring 11 procent.

Hos MobilePay er man også begejstret for det gode vejr i juni i år. Juni er nu den volumenmæssigt støre måned for MobilePay, og slår den ellers aktive juletid.

Selvom de mobile betalinger har været rødglødende hen over sommeren, er det stadig betalingskort, der med 75 procent af alle betalinger, er det mest populære betalingsmiddel.

Læs også:
Mobilbetalinger nyder stigende popularitet i nethandlen: Kan øge konverteringen markant - men der er én stor ulempe

MobilePay tager Apple Pays entre med ophøjet ro: "Vi har en løsning, som både erhvervsvirksomheder og private har meget svært ved at undvære"

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Huawei ville have skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked - Udenrigsministeriet afviste
Kinesiske Huawei har anmodet om en skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked. Anmodningen blev afvist af udenrigsministeriet, hvor argumentet lød, at det ikke var "kutyme" at give specifikke selskaber skriftlige tilkendegivelser om, hvorvidt de er velkomne til at gøre investeringer i Danmark.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.