Artikel top billede

Mobilbetalinger stormer frem i Danmark: Nu er betalings-app den næstmest benyttede form for betaling

Hen over den varme danske sommer er mobiltelefonen som aldrig før blevet brugt til at foretage onlinekøb og betalinger. Det viser en ny analyse fra FDIH.

Det er ikke kun fabrikanter af solcreme, der har nydt godt af den varme og solrige danske sommer. Mobiltelefonerne har været rødglødende landet over til stor glæde for betalingsapps og onlinebutikker.

Flere onlinekøb er således blevet foretaget på en smartphone frem for på en computer, og hver femte handel i juni blev gennemført via en telefon. Det viser en ny analyse fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), skriver Finans.

"Generelt ser vi, at handlen flytter over på mobilen, og den udvikling er blevet yderligere forstærket i sommervarmen, hvor forbrugerne selvfølgelig gerne vil være ude," skriver Simon Bjerremann, analysechef ved FDIH, i en pressemeddelelse.

Læs også: Den store mobilbetalings-krig i gang i Danmark: Det skal der til for at vinde krigen

Gode tider for betalingsapps

I juni blev hver tidende betaling gennemført med en betalingsapp, heriblandt den mest populære, MobilePay. Det betyder, at betalingsapps nu er den næstmest benyttede form for betaling i Danmark.

Simon Bjerremann mener, at betaling via mobiltelefonen er blevet så naturligt og nemt, at det blot vil tage til.

Undersøgelse fra FIDH viser, at 22 procent af de adspurgte forbrugere havde foretaget deres seneste køb på nettet via mobilen. Det tal lå i 2016 på omkring 11 procent.

Hos MobilePay er man også begejstret for det gode vejr i juni i år. Juni er nu den volumenmæssigt støre måned for MobilePay, og slår den ellers aktive juletid.

Selvom de mobile betalinger har været rødglødende hen over sommeren, er det stadig betalingskort, der med 75 procent af alle betalinger, er det mest populære betalingsmiddel.

Læs også:
Mobilbetalinger nyder stigende popularitet i nethandlen: Kan øge konverteringen markant - men der er én stor ulempe

MobilePay tager Apple Pays entre med ophøjet ro: "Vi har en løsning, som både erhvervsvirksomheder og private har meget svært ved at undvære"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere