Mobilbetalinger stormer frem i Danmark: Nu er betalings-app den næstmest benyttede form for betaling

Hen over den varme danske sommer er mobiltelefonen som aldrig før blevet brugt til at foretage onlinekøb og betalinger. Det viser en ny analyse fra FDIH.

Det er ikke kun fabrikanter af solcreme, der har nydt godt af den varme og solrige danske sommer. Mobiltelefonerne har været rødglødende landet over til stor glæde for betalingsapps og onlinebutikker.

Flere onlinekøb er således blevet foretaget på en smartphone frem for på en computer, og hver femte handel i juni blev gennemført via en telefon. Det viser en ny analyse fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), skriver Finans.

"Generelt ser vi, at handlen flytter over på mobilen, og den udvikling er blevet yderligere forstærket i sommervarmen, hvor forbrugerne selvfølgelig gerne vil være ude," skriver Simon Bjerremann, analysechef ved FDIH, i en pressemeddelelse.

Læs også: Den store mobilbetalings-krig i gang i Danmark: Det skal der til for at vinde krigen

Gode tider for betalingsapps
I juni blev hver tidende betaling gennemført med en betalingsapp, heriblandt den mest populære, MobilePay. Det betyder, at betalingsapps nu er den næstmest benyttede form for betaling i Danmark.

Simon Bjerremann mener, at betaling via mobiltelefonen er blevet så naturligt og nemt, at det blot vil tage til.

Undersøgelse fra FIDH viser, at 22 procent af de adspurgte forbrugere havde foretaget deres seneste køb på nettet via mobilen. Det tal lå i 2016 på omkring 11 procent.

Hos MobilePay er man også begejstret for det gode vejr i juni i år. Juni er nu den volumenmæssigt støre måned for MobilePay, og slår den ellers aktive juletid.

Selvom de mobile betalinger har været rødglødende hen over sommeren, er det stadig betalingskort, der med 75 procent af alle betalinger, er det mest populære betalingsmiddel.

Læs også:
Mobilbetalinger nyder stigende popularitet i nethandlen: Kan øge konverteringen markant - men der er én stor ulempe

MobilePay tager Apple Pays entre med ophøjet ro: "Vi har en løsning, som både erhvervsvirksomheder og private har meget svært ved at undvære"

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skat gør klar til mangeårigt kæmpeudbud til mere end kvart milliard kroner
Skat sender central kæmpeopgave til mere end en kvart milliard kroner i udbud. Opgaven håndteres i dag af KMD, der tidligere har budt langt under udbudsprisen.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.