Artikel top billede

Fynske robotvirksomheder begejstrer Silicon Vally-sværvægter: Vil etablere ny dansk venturefond på to milliarder kroner

En amerikansk superinvestor fra Silicon Valley har netop besøgt Fyn for at gøre klar til en større venturefond, der skal investere i fremadstormende robotvirksomheder.

Fyn har netop haft besøg af en storinvestor fra Silicon Valley,

Den amerikanske investor Daniel Curran har netop været forbi Fyn for at rejse op mod to milliarder kroner i kapital til en ny dansk venturefond, der skal investere i robotvirksomheder.

Det skriver Børsen.

"Jeg vil lære mere om, hvad der sker inden for robotter, og så skaber vi en opportunistisk venturefond, hvor vi altid er åben for alting. Vi kører vores forløb, hvor vi ser på fremdrift og konkurrencesituationen for virksomhederne, inden vi beslutter os," siger Daniel Curran til Børsen.

Tidligere er to fynske robotvirksomheder blevet solgt - henholdsvis Universal Robots i 2015 og Mobile Industrial Robots i 2018.

Læs også: Ny dansk venturefond står klar med 750 millioner kroner: Sådan får din it-virksomhed del i pengene

Curran Rosschou Venture Capital

Daniel Curran får omkring 300 forslag om investeringer hver uge.

Det skal den danske venturefond blandt være med til at sætte i system.

Fonden kommer til at hedde Curran Rosschou Venture Capital, ledet af danske Michael Rosschou.

Daniel Curran har fået hjælp af den kommunale organisation Odense Seed And Venture og har holdt møder med Vækstfonden og flere pensionskassen.

Når der er samlet 130 millioner kroner ind, vil han vælge de første virksomheder, pengene skal investeres i. En exit-strategi kan meget vel blive et senere opkøb fra nogle af de store virksomheder, han har kontakt til.

Daniel Curran beskrives som lidt af en sværvægter i Silicon Valley med 115 aktive investeringer, og en syvendeplads på Forbes liste over business angels med flest transaktioner.

Den amerikanske investor kommer med en baggrund som ingeniør og er kendt for omgående at tilbyde iværksætterne kontor i Silicon Valley.

Læs også: Derfor er rige pensionskasser ikke vilde med danske it-firmaer: "Vi har et ansvar for vores kunders opsparinger"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere