Artikel top billede

Fynske robotvirksomheder begejstrer Silicon Vally-sværvægter: Vil etablere ny dansk venturefond på to milliarder kroner

En amerikansk superinvestor fra Silicon Valley har netop besøgt Fyn for at gøre klar til en større venturefond, der skal investere i fremadstormende robotvirksomheder.

Fyn har netop haft besøg af en storinvestor fra Silicon Valley,

Den amerikanske investor Daniel Curran har netop været forbi Fyn for at rejse op mod to milliarder kroner i kapital til en ny dansk venturefond, der skal investere i robotvirksomheder.

Det skriver Børsen.

"Jeg vil lære mere om, hvad der sker inden for robotter, og så skaber vi en opportunistisk venturefond, hvor vi altid er åben for alting. Vi kører vores forløb, hvor vi ser på fremdrift og konkurrencesituationen for virksomhederne, inden vi beslutter os," siger Daniel Curran til Børsen.

Tidligere er to fynske robotvirksomheder blevet solgt - henholdsvis Universal Robots i 2015 og Mobile Industrial Robots i 2018.

Læs også: Ny dansk venturefond står klar med 750 millioner kroner: Sådan får din it-virksomhed del i pengene

Curran Rosschou Venture Capital

Daniel Curran får omkring 300 forslag om investeringer hver uge.

Det skal den danske venturefond blandt være med til at sætte i system.

Fonden kommer til at hedde Curran Rosschou Venture Capital, ledet af danske Michael Rosschou.

Daniel Curran har fået hjælp af den kommunale organisation Odense Seed And Venture og har holdt møder med Vækstfonden og flere pensionskassen.

Når der er samlet 130 millioner kroner ind, vil han vælge de første virksomheder, pengene skal investeres i. En exit-strategi kan meget vel blive et senere opkøb fra nogle af de store virksomheder, han har kontakt til.

Daniel Curran beskrives som lidt af en sværvægter i Silicon Valley med 115 aktive investeringer, og en syvendeplads på Forbes liste over business angels med flest transaktioner.

Den amerikanske investor kommer med en baggrund som ingeniør og er kendt for omgående at tilbyde iværksætterne kontor i Silicon Valley.

Læs også: Derfor er rige pensionskasser ikke vilde med danske it-firmaer: "Vi har et ansvar for vores kunders opsparinger"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere