Artikel top billede

Microsoft, Facebook, Google og Twitter i banebrydende open source-samarbejde: Nu kan du flytte alle dine data helt gnidningsfrit

Google, Microsoft og en række andre store it-selskaber klar med banebrydende samarbejde, der skal det gøre muligt at lade data glide frit mellem de forskellige miljøer.

Google, Microsoft og en række andre af verdens helt store it-aktører er klar med en ny løsning, der skal gøre det muligt at lade data flyde frit mellem de forskellige, konkurrerende miljøer.

Som vi ved, spiller data, digitalisering og digitale services en større og større rolle, uanset hvor vi kigger hen.

En af de store barrierer har imidlertid længe været netop overførslen af data, hvis nu en bruger skulle ville skifte til et andet produkt, en anden leverandør eller en anden service.

For private brugere indebærer det ofte, at man skal downloade alt fra en tjeneste og så oploade hele baduljen hos den nye leverandør.

Det skal det nye samarbejde mellem Google, Microsoft, Facebook og Twitter ændre på.

De er gået sammen om at udvikle en open source-baseret data-portability-platform, som de kalder for Data Transfer Projekt - eller DTP.

Microsoft og Google lancerede i al stilhed projektet i sommer.

Her skrev Microsoft i blogpost, at portabilitets-værktøjerne bygges i et økosystem, der skal være ‘open source, inkluderende, med mange stakeholdere og fællesskabs-baseret.’

“Microsoft og vores DTP-partnere mener, at portabilitet og interoperabilitet er centrale elementer for cloud-innovation og konkurrence-kraft,” skriver Microsoft i denne blogpost.

DTP giver alle ‘mulighed for så nemt at muligt at skifte til et andet produkt eller en anden service,” lyder det fra selskabet.

Flyt data nemt

Den nye protokol er ifølge parterne udviklet alene med det formål at gøre det muligt nemt at flytte data direkte mellem de i første omgang fire selskabers platforme.

“DTP konverterer en vifte af proprietære formater til et lille antal data-modeller, som er gode til overflytning af data,” lyder det fra DTP.

En af fiduserne er netop, at man ikke behøver downloade alle sine data for at overføre dem til en ny tjeneste.

Som eksempler på områder, hvor DTP kan være nyttig, nævner de fire selskaber blandt andet de tilfælde, hvor en bruger vil skifte udbyder af en given service, hvor en bruger vil overflytte alle sine lokale til en cloud-udbyder eller hvor en bruger uden risiko vil afprøve og teste en given tjeneste.

Her kan DTP user-interfacet anvendes til hurtigt og nemt at flytte endog store mængder filer direkte og uden særlig stor netværks-belastning.

Indtil videre er DTP klar med såkaldte adaptere til syd forskellige service-providere, nemlig Google, Microsoft, Twitter, Instagram, Flickr, Remember the Milk samt SmugMug.

Du kan læse mere om projektet her: Datatransferproject.dev
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere