Artikel top billede

Microsoft, Facebook, Google og Twitter i banebrydende open source-samarbejde: Nu kan du flytte alle dine data helt gnidningsfrit

Google, Microsoft og en række andre store it-selskaber klar med banebrydende samarbejde, der skal det gøre muligt at lade data glide frit mellem de forskellige miljøer.

Google, Microsoft og en række andre af verdens helt store it-aktører er klar med en ny løsning, der skal gøre det muligt at lade data flyde frit mellem de forskellige, konkurrerende miljøer.

Som vi ved, spiller data, digitalisering og digitale services en større og større rolle, uanset hvor vi kigger hen.

En af de store barrierer har imidlertid længe været netop overførslen af data, hvis nu en bruger skulle ville skifte til et andet produkt, en anden leverandør eller en anden service.

For private brugere indebærer det ofte, at man skal downloade alt fra en tjeneste og så oploade hele baduljen hos den nye leverandør.

Det skal det nye samarbejde mellem Google, Microsoft, Facebook og Twitter ændre på.

De er gået sammen om at udvikle en open source-baseret data-portability-platform, som de kalder for Data Transfer Projekt - eller DTP.

Microsoft og Google lancerede i al stilhed projektet i sommer.

Her skrev Microsoft i blogpost, at portabilitets-værktøjerne bygges i et økosystem, der skal være ‘open source, inkluderende, med mange stakeholdere og fællesskabs-baseret.’

“Microsoft og vores DTP-partnere mener, at portabilitet og interoperabilitet er centrale elementer for cloud-innovation og konkurrence-kraft,” skriver Microsoft i denne blogpost.

DTP giver alle ‘mulighed for så nemt at muligt at skifte til et andet produkt eller en anden service,” lyder det fra selskabet.

Flyt data nemt

Den nye protokol er ifølge parterne udviklet alene med det formål at gøre det muligt nemt at flytte data direkte mellem de i første omgang fire selskabers platforme.

“DTP konverterer en vifte af proprietære formater til et lille antal data-modeller, som er gode til overflytning af data,” lyder det fra DTP.

En af fiduserne er netop, at man ikke behøver downloade alle sine data for at overføre dem til en ny tjeneste.

Som eksempler på områder, hvor DTP kan være nyttig, nævner de fire selskaber blandt andet de tilfælde, hvor en bruger vil skifte udbyder af en given service, hvor en bruger vil overflytte alle sine lokale til en cloud-udbyder eller hvor en bruger uden risiko vil afprøve og teste en given tjeneste.

Her kan DTP user-interfacet anvendes til hurtigt og nemt at flytte endog store mængder filer direkte og uden særlig stor netværks-belastning.

Indtil videre er DTP klar med såkaldte adaptere til syd forskellige service-providere, nemlig Google, Microsoft, Twitter, Instagram, Flickr, Remember the Milk samt SmugMug.

Du kan læse mere om projektet her: Datatransferproject.dev
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere