Artikel top billede

Microsoft, Facebook, Google og Twitter i banebrydende open source-samarbejde: Nu kan du flytte alle dine data helt gnidningsfrit

Google, Microsoft og en række andre store it-selskaber klar med banebrydende samarbejde, der skal det gøre muligt at lade data glide frit mellem de forskellige miljøer.

Google, Microsoft og en række andre af verdens helt store it-aktører er klar med en ny løsning, der skal gøre det muligt at lade data flyde frit mellem de forskellige, konkurrerende miljøer.

Som vi ved, spiller data, digitalisering og digitale services en større og større rolle, uanset hvor vi kigger hen.

En af de store barrierer har imidlertid længe været netop overførslen af data, hvis nu en bruger skulle ville skifte til et andet produkt, en anden leverandør eller en anden service.

For private brugere indebærer det ofte, at man skal downloade alt fra en tjeneste og så oploade hele baduljen hos den nye leverandør.

Det skal det nye samarbejde mellem Google, Microsoft, Facebook og Twitter ændre på.

De er gået sammen om at udvikle en open source-baseret data-portability-platform, som de kalder for Data Transfer Projekt - eller DTP.

Microsoft og Google lancerede i al stilhed projektet i sommer.

Her skrev Microsoft i blogpost, at portabilitets-værktøjerne bygges i et økosystem, der skal være ‘open source, inkluderende, med mange stakeholdere og fællesskabs-baseret.’

“Microsoft og vores DTP-partnere mener, at portabilitet og interoperabilitet er centrale elementer for cloud-innovation og konkurrence-kraft,” skriver Microsoft i denne blogpost.

DTP giver alle ‘mulighed for så nemt at muligt at skifte til et andet produkt eller en anden service,” lyder det fra selskabet.

Flyt data nemt

Den nye protokol er ifølge parterne udviklet alene med det formål at gøre det muligt nemt at flytte data direkte mellem de i første omgang fire selskabers platforme.

“DTP konverterer en vifte af proprietære formater til et lille antal data-modeller, som er gode til overflytning af data,” lyder det fra DTP.

En af fiduserne er netop, at man ikke behøver downloade alle sine data for at overføre dem til en ny tjeneste.

Som eksempler på områder, hvor DTP kan være nyttig, nævner de fire selskaber blandt andet de tilfælde, hvor en bruger vil skifte udbyder af en given service, hvor en bruger vil overflytte alle sine lokale til en cloud-udbyder eller hvor en bruger uden risiko vil afprøve og teste en given tjeneste.

Her kan DTP user-interfacet anvendes til hurtigt og nemt at flytte endog store mængder filer direkte og uden særlig stor netværks-belastning.

Indtil videre er DTP klar med såkaldte adaptere til syd forskellige service-providere, nemlig Google, Microsoft, Twitter, Instagram, Flickr, Remember the Milk samt SmugMug.

Du kan læse mere om projektet her: Datatransferproject.dev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere