Artikel top billede

Uber kan være på med overraskende strategiskifte: Vil satse mere på cykler og mindre på biler

I fremtiden vil Uber satse på cykel-transport, selvom det er mindre profitabelt end transport med biler.

De fleste danskere har vidst det længe: Nogle gange kommer du hurtigere frem, hvis du tager den to-hjulede i stedet for den fire-hjulede.

Det er også langsomt ved at gå op for mange amerikanere, og det er måske forklaringen på, at Uber nu i højere grad vil satse på transport via cykler i stedet for biler.

Det fortæller Ubers administrerende direktør Dara Khosrowshahi i et interview med Financial Times.

”I myldretiden er det meget ineeffektivt transportere én person gennem byen via en metal-kasse på ét ton,” siger han til avisen og tilføjer:

”Vi har muligheden for at tilpasse folks adfærd på en måde, der er en fordel for den enkelte bruger og for den enkelte by. På den korte bane er det måske ikke en økonomisk fordel for os, men som langsigtet strategi tror jeg, at det er den helt rette vej for os.”

Læs også: Uber mener det alvorligt: Opruster i kampen for at blive børsnoteret næste år

Har opkøbt cykel-app

Allerede tidligere på året tilføjede Uber transport via el-cykler til sin app i flere amerikanske byer, da virksomheden opkøbte dele-cykel-virksomheden Jump for i omegnen af 200 millioner dollar.

Derudover har Uber også indgået en samarbejdsaftale med virksomheden Lime, der gennem det sidste år har haft stor succes med app-baseret udlejning af elektriske scootere.

Dara Khosrowshahi erkender, at Uber tjener færre penge, hvis brugeren vælger en cykel fremfor at blive hentet af en chauffør i en bil.

Men til gengæld vurderer, at han brugerne vil anvende Uber oftere.

”Vi er villige til at give afkald på en kortsigtet økonomisk gevinst på de enkelt ture, hvis vi til gengæld på den lange bane kan få større aktivitet,” siger han til Financial Times.

Læs også: Kinas svar på Uber er i store problemer: Ramt af to passager-mord på et halvt år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere