Artikel top billede

Uber kan være på med overraskende strategiskifte: Vil satse mere på cykler og mindre på biler

I fremtiden vil Uber satse på cykel-transport, selvom det er mindre profitabelt end transport med biler.

De fleste danskere har vidst det længe: Nogle gange kommer du hurtigere frem, hvis du tager den to-hjulede i stedet for den fire-hjulede.

Det er også langsomt ved at gå op for mange amerikanere, og det er måske forklaringen på, at Uber nu i højere grad vil satse på transport via cykler i stedet for biler.

Det fortæller Ubers administrerende direktør Dara Khosrowshahi i et interview med Financial Times.

”I myldretiden er det meget ineeffektivt transportere én person gennem byen via en metal-kasse på ét ton,” siger han til avisen og tilføjer:

”Vi har muligheden for at tilpasse folks adfærd på en måde, der er en fordel for den enkelte bruger og for den enkelte by. På den korte bane er det måske ikke en økonomisk fordel for os, men som langsigtet strategi tror jeg, at det er den helt rette vej for os.”

Læs også: Uber mener det alvorligt: Opruster i kampen for at blive børsnoteret næste år

Har opkøbt cykel-app

Allerede tidligere på året tilføjede Uber transport via el-cykler til sin app i flere amerikanske byer, da virksomheden opkøbte dele-cykel-virksomheden Jump for i omegnen af 200 millioner dollar.

Derudover har Uber også indgået en samarbejdsaftale med virksomheden Lime, der gennem det sidste år har haft stor succes med app-baseret udlejning af elektriske scootere.

Dara Khosrowshahi erkender, at Uber tjener færre penge, hvis brugeren vælger en cykel fremfor at blive hentet af en chauffør i en bil.

Men til gengæld vurderer, at han brugerne vil anvende Uber oftere.

”Vi er villige til at give afkald på en kortsigtet økonomisk gevinst på de enkelt ture, hvis vi til gengæld på den lange bane kan få større aktivitet,” siger han til Financial Times.

Læs også: Kinas svar på Uber er i store problemer: Ramt af to passager-mord på et halvt år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere