Artikel top billede

Foto: Ecompx

Norske hardware-iværksættere på vej med helt ny mini-pc til 100 dollar

To norske iværksættere er på vej med en ny ultrabillig Linux-baseret lomme-pc.

Lidt mere end 600 danske kroner.

Det er prisen på den helt nye mini-pc, som det norske iværksætter-selskab Ecompx i øjeblikket arbejder på.

Det bekræfter virksomhedens administrerende direktør Sami Lazreg i en mail til Computerworld.

Her oplyser han desuden, at en masseproduceret udgave af computeren vil være klar om blot 21 dage.

”Vi satser på en pris på 100 dollar. Det vil betyde, at vi får dækket vores omkostninger, tjener penge og tilmed kan levere en maskine til en konkurrencedygtig pris,” siger Sami Lazreg, der har stiftet virksomheden sammen med Mohammed Akram, til norske tech-medie Digi.no.

Pc’en der har fået navnet Education Pocket Computer (ePC) bliver udstyret med iværksætternes eget Linux-baserede styresystem Ecompx OS.

Og når du første gang åbner pc’en bliver du mødt af en specialudviklet chatbot ved navn Zaro, som du kan stille spørgsmål til, hvis du har problemer.

Målrettet skoleelever i ulande

Computeren er især målrettet skoler i udviklingslande, og det har derfor været helt afgørende, at den bliver så let at bruge og så billig som mulig.

Derfor går de også efter at ramme en pris på 100 dollar, hvilket er omtrent samme pris, som den såkaldte OLPC (One Laptop Per Child) blev solgt til.

OLPC var en nonprofit-organisation, der for 13 år blev stiftet af den amerikanske professor Nicholas Negroponte , som ønskede at udvikle en billig til laptop til skoleelever i ulande.

Ligesom OLPC’en kan den norske pc også bruges steder, hvor der ikke er adgang til et stabilt el-net, og derfor kan der også tilkøbes en solcelle-oplader.

Læs også: Test: Billig mirakelmaskine er perfekt som strømsvag mini-pc eller server
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere