Artikel top billede

Foto: Ecompx

Norske hardware-iværksættere på vej med helt ny mini-pc til 100 dollar

To norske iværksættere er på vej med en ny ultrabillig Linux-baseret lomme-pc.

Lidt mere end 600 danske kroner.

Det er prisen på den helt nye mini-pc, som det norske iværksætter-selskab Ecompx i øjeblikket arbejder på.

Det bekræfter virksomhedens administrerende direktør Sami Lazreg i en mail til Computerworld.

Her oplyser han desuden, at en masseproduceret udgave af computeren vil være klar om blot 21 dage.

”Vi satser på en pris på 100 dollar. Det vil betyde, at vi får dækket vores omkostninger, tjener penge og tilmed kan levere en maskine til en konkurrencedygtig pris,” siger Sami Lazreg, der har stiftet virksomheden sammen med Mohammed Akram, til norske tech-medie Digi.no.

Pc’en der har fået navnet Education Pocket Computer (ePC) bliver udstyret med iværksætternes eget Linux-baserede styresystem Ecompx OS.

Og når du første gang åbner pc’en bliver du mødt af en specialudviklet chatbot ved navn Zaro, som du kan stille spørgsmål til, hvis du har problemer.

Målrettet skoleelever i ulande

Computeren er især målrettet skoler i udviklingslande, og det har derfor været helt afgørende, at den bliver så let at bruge og så billig som mulig.

Derfor går de også efter at ramme en pris på 100 dollar, hvilket er omtrent samme pris, som den såkaldte OLPC (One Laptop Per Child) blev solgt til.

OLPC var en nonprofit-organisation, der for 13 år blev stiftet af den amerikanske professor Nicholas Negroponte , som ønskede at udvikle en billig til laptop til skoleelever i ulande.

Ligesom OLPC’en kan den norske pc også bruges steder, hvor der ikke er adgang til et stabilt el-net, og derfor kan der også tilkøbes en solcelle-oplader.

Læs også: Test: Billig mirakelmaskine er perfekt som strømsvag mini-pc eller server
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere