Artikel top billede

Foto: Ecompx

Norske hardware-iværksættere på vej med helt ny mini-pc til 100 dollar

To norske iværksættere er på vej med en ny ultrabillig Linux-baseret lomme-pc.

Lidt mere end 600 danske kroner.

Det er prisen på den helt nye mini-pc, som det norske iværksætter-selskab Ecompx i øjeblikket arbejder på.

Det bekræfter virksomhedens administrerende direktør Sami Lazreg i en mail til Computerworld.

Her oplyser han desuden, at en masseproduceret udgave af computeren vil være klar om blot 21 dage.

”Vi satser på en pris på 100 dollar. Det vil betyde, at vi får dækket vores omkostninger, tjener penge og tilmed kan levere en maskine til en konkurrencedygtig pris,” siger Sami Lazreg, der har stiftet virksomheden sammen med Mohammed Akram, til norske tech-medie Digi.no.

Pc’en der har fået navnet Education Pocket Computer (ePC) bliver udstyret med iværksætternes eget Linux-baserede styresystem Ecompx OS.

Og når du første gang åbner pc’en bliver du mødt af en specialudviklet chatbot ved navn Zaro, som du kan stille spørgsmål til, hvis du har problemer.

Målrettet skoleelever i ulande

Computeren er især målrettet skoler i udviklingslande, og det har derfor været helt afgørende, at den bliver så let at bruge og så billig som mulig.

Derfor går de også efter at ramme en pris på 100 dollar, hvilket er omtrent samme pris, som den såkaldte OLPC (One Laptop Per Child) blev solgt til.

OLPC var en nonprofit-organisation, der for 13 år blev stiftet af den amerikanske professor Nicholas Negroponte , som ønskede at udvikle en billig til laptop til skoleelever i ulande.

Ligesom OLPC’en kan den norske pc også bruges steder, hvor der ikke er adgang til et stabilt el-net, og derfor kan der også tilkøbes en solcelle-oplader.

Læs også: Test: Billig mirakelmaskine er perfekt som strømsvag mini-pc eller server
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere