Artikel top billede

Tyske myndigheder retter søgelyset mod Facebook: Misbruger sin markedsposition til at høste data om dig

De tyske konkurrencemyndigheder er klar til at gå i flæsket på Facebook, der mistænkes for at misbruge sin dominerende markedsposition til at indsamle data om folk uden deres viden.

De tyske kartelmyndigheder vil i løbet af i år tage de første skridt mod Facebook, der ifølge de tyske myndigheder misbruger sin dominerende markedsposition til at indsamle data om folk uden deres viden og samtykke.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Vi er opmærksomme på, at dette bør – og vil – gå hurtigt,” sagde Andreas Mundt, der er præsident for de tyske kartelmyndigheder, ifølge Reuters på en pressekonference tidligere på ugen

Læs også: Har du også undret dig over Facebooks foruroligende præcise venneforslag? Dette kan være den hemmelige forklaring på fænomenet

De tyske myndigheder har især på Facebooks indsamling af data via de Facebook-ejede apps Whatsapp og Instagram, der begge er ejet af Facebook, men myndighederne gransker også Facebooks dataindsamling om folk, der ikke har en Facebook-profil.

EU har tidligere stanget store bøder ud til blandt andet Google, men ifølge Reuters ventes det ikke, at de tyske myndigheder vil gå efter en bødestraf. I stedet har de mulighed for at tvinge Facebook til at gøre noget ved problemet, hvis ikke Facebook ikke vælger at gøre det af egen drift.

Læs også:
Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres

Mark Zuckerberg drømte om at regere verden: Nu er han tvunget i defensiven og presset til at forandre sit livsværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere