Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Tyske myndigheder retter søgelyset mod Facebook: Misbruger sin markedsposition til at høste data om dig

De tyske konkurrencemyndigheder er klar til at gå i flæsket på Facebook, der mistænkes for at misbruge sin dominerende markedsposition til at indsamle data om folk uden deres viden.

De tyske kartelmyndigheder vil i løbet af i år tage de første skridt mod Facebook, der ifølge de tyske myndigheder misbruger sin dominerende markedsposition til at indsamle data om folk uden deres viden og samtykke.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Vi er opmærksomme på, at dette bør – og vil – gå hurtigt,” sagde Andreas Mundt, der er præsident for de tyske kartelmyndigheder, ifølge Reuters på en pressekonference tidligere på ugen

Læs også: Har du også undret dig over Facebooks foruroligende præcise venneforslag? Dette kan være den hemmelige forklaring på fænomenet

De tyske myndigheder har især på Facebooks indsamling af data via de Facebook-ejede apps Whatsapp og Instagram, der begge er ejet af Facebook, men myndighederne gransker også Facebooks dataindsamling om folk, der ikke har en Facebook-profil.

EU har tidligere stanget store bøder ud til blandt andet Google, men ifølge Reuters ventes det ikke, at de tyske myndigheder vil gå efter en bødestraf. I stedet har de mulighed for at tvinge Facebook til at gøre noget ved problemet, hvis ikke Facebook ikke vælger at gøre det af egen drift.

Læs også:
Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres

Mark Zuckerberg drømte om at regere verden: Nu er han tvunget i defensiven og presset til at forandre sit livsværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere