Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Tyske myndigheder retter søgelyset mod Facebook: Misbruger sin markedsposition til at høste data om dig

De tyske konkurrencemyndigheder er klar til at gå i flæsket på Facebook, der mistænkes for at misbruge sin dominerende markedsposition til at indsamle data om folk uden deres viden.

De tyske kartelmyndigheder vil i løbet af i år tage de første skridt mod Facebook, der ifølge de tyske myndigheder misbruger sin dominerende markedsposition til at indsamle data om folk uden deres viden og samtykke.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Vi er opmærksomme på, at dette bør – og vil – gå hurtigt,” sagde Andreas Mundt, der er præsident for de tyske kartelmyndigheder, ifølge Reuters på en pressekonference tidligere på ugen

Læs også: Har du også undret dig over Facebooks foruroligende præcise venneforslag? Dette kan være den hemmelige forklaring på fænomenet

De tyske myndigheder har især på Facebooks indsamling af data via de Facebook-ejede apps Whatsapp og Instagram, der begge er ejet af Facebook, men myndighederne gransker også Facebooks dataindsamling om folk, der ikke har en Facebook-profil.

EU har tidligere stanget store bøder ud til blandt andet Google, men ifølge Reuters ventes det ikke, at de tyske myndigheder vil gå efter en bødestraf. I stedet har de mulighed for at tvinge Facebook til at gøre noget ved problemet, hvis ikke Facebook ikke vælger at gøre det af egen drift.

Læs også:
Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres

Mark Zuckerberg drømte om at regere verden: Nu er han tvunget i defensiven og presset til at forandre sit livsværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere