Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Tyske myndigheder retter søgelyset mod Facebook: Misbruger sin markedsposition til at høste data om dig

De tyske konkurrencemyndigheder er klar til at gå i flæsket på Facebook, der mistænkes for at misbruge sin dominerende markedsposition til at indsamle data om folk uden deres viden.

De tyske kartelmyndigheder vil i løbet af i år tage de første skridt mod Facebook, der ifølge de tyske myndigheder misbruger sin dominerende markedsposition til at indsamle data om folk uden deres viden og samtykke.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Vi er opmærksomme på, at dette bør – og vil – gå hurtigt,” sagde Andreas Mundt, der er præsident for de tyske kartelmyndigheder, ifølge Reuters på en pressekonference tidligere på ugen

Læs også: Har du også undret dig over Facebooks foruroligende præcise venneforslag? Dette kan være den hemmelige forklaring på fænomenet

De tyske myndigheder har især på Facebooks indsamling af data via de Facebook-ejede apps Whatsapp og Instagram, der begge er ejet af Facebook, men myndighederne gransker også Facebooks dataindsamling om folk, der ikke har en Facebook-profil.

EU har tidligere stanget store bøder ud til blandt andet Google, men ifølge Reuters ventes det ikke, at de tyske myndigheder vil gå efter en bødestraf. I stedet har de mulighed for at tvinge Facebook til at gøre noget ved problemet, hvis ikke Facebook ikke vælger at gøre det af egen drift.

Læs også:
Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres

Mark Zuckerberg drømte om at regere verden: Nu er han tvunget i defensiven og presset til at forandre sit livsværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere