Artikel top billede

Konkurrencerådet anmelder Nets til politiet

Konkurrencerådet anmelder Nets til bagmandspolitiet med ‘henblik på strafretlig forfølgelse.’

Konkurrencerådet har indgivet politianmeldelse til bagmandspolitiet mod Nets, som rådet mener har misbrugt sin dominerende position på markedet for betalingsløsninger.

Sagens omdrejningspunkt er Nets-datterselskabet Teller, der fra 2012 til 2016 var Danmarks største indløser af internationale betalingskort, indtil det blev indlemmet i Nets-koncernen.

Konkurrencerådet mener, at Teller har misbrugt sin dominerende stilling på markedet for betalingsløsninger til at fremme egne interesser.

"Det er sket gennem rabatter og/eller bestemmelser om eksklusivitet i kontrakter med nogle af Tellers største kunder. Konkurrencerådet har blandt andet givet påbud om, at virksomheden skal ophøre med den ulovlige adfærd," lyder fra Konkurrencerådet.

Konkurrencerådet har anmeldt saget til bagmandspolitiet ‘med henblik på en strafferetlig forfølgelse,’ som det hedder.

“Teller har givet betydelige rabatter til nogle af sine største kunder til gengæld for, at kunderne skulle benytte Teller til at dække hele eller en betydelig del af deres behov for at indløse internationale betalingskort. Teller har på den måde kunnet afskære konkurrenter fra at få fat i disse store kunder,” siger formand for Konkurrencerådet, Christian Schultz.

Konkurrencerådet mener, at særligt store virksomheder har et særligt ansvar for ikke at skade konkurrencen med deres adfærd.

Nets er lodret uenig i Konkurrencerådets afgørelse, som selskabet vil anke til Konkurrencenævnet.

“Vi er helt uenige i afgørelsen – både den juridiske præmis og det faktuelle grundlag afgørelsen er truffet på. Markedet for betalinger har i en årrække været kendetegnet ved internationalisering, stigende konkurrence og faldende priser,” meddeler Nets til Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere