Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Danske Bank)

Konkurrencerådet anmelder Nets til politiet

Konkurrencerådet anmelder Nets til bagmandspolitiet med ‘henblik på strafretlig forfølgelse.’

Konkurrencerådet har indgivet politianmeldelse til bagmandspolitiet mod Nets, som rådet mener har misbrugt sin dominerende position på markedet for betalingsløsninger.

Sagens omdrejningspunkt er Nets-datterselskabet Teller, der fra 2012 til 2016 var Danmarks største indløser af internationale betalingskort, indtil det blev indlemmet i Nets-koncernen.

Konkurrencerådet mener, at Teller har misbrugt sin dominerende stilling på markedet for betalingsløsninger til at fremme egne interesser.

"Det er sket gennem rabatter og/eller bestemmelser om eksklusivitet i kontrakter med nogle af Tellers største kunder. Konkurrencerådet har blandt andet givet påbud om, at virksomheden skal ophøre med den ulovlige adfærd," lyder fra Konkurrencerådet.

Konkurrencerådet har anmeldt saget til bagmandspolitiet ‘med henblik på en strafferetlig forfølgelse,’ som det hedder.

“Teller har givet betydelige rabatter til nogle af sine største kunder til gengæld for, at kunderne skulle benytte Teller til at dække hele eller en betydelig del af deres behov for at indløse internationale betalingskort. Teller har på den måde kunnet afskære konkurrenter fra at få fat i disse store kunder,” siger formand for Konkurrencerådet, Christian Schultz.

Konkurrencerådet mener, at særligt store virksomheder har et særligt ansvar for ikke at skade konkurrencen med deres adfærd.

Nets er lodret uenig i Konkurrencerådets afgørelse, som selskabet vil anke til Konkurrencenævnet.

“Vi er helt uenige i afgørelsen – både den juridiske præmis og det faktuelle grundlag afgørelsen er truffet på. Markedet for betalinger har i en årrække været kendetegnet ved internationalisering, stigende konkurrence og faldende priser,” meddeler Nets til Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere