Artikel top billede

Sonys nye XZ3-topmobil ser ud til at blive den første Android 9.0 smartphone herhjemme

Sony lancerer spritny Xperia XZ3 topmobil med en bunke nye software-tricks.

Japanske Sony har været igennem en drøj nedtur, når det gælder smartphones. Fra at være Danmarks tredjestørste smartphone-brand er selskabet nu ikke længere at finde i top 10’en.

Selskabets nyeste smartphone beviser dog, at Sony ikke har givet op når det gælder mobiltelefoni. Den nye topmodel i selskabets line-up byder på interessante features – og muligvis også på enkelte svipsere.

Telefonen hedder Xperia XZ3 og byder på et efterhånden velkendt vandtæt ydre der forener buet glas og metal med et stort seks tommers display. Skærmen disker op med skarpe QHD+ opløsning, OLED teknologi og selskabet Bravia-teknologi til at sikre bedre kontrast og farver.

Dimensionerne lyder på 158 x 73 x 9,9 mm – relativt slank i forhold til skærmstørrelse, men glaskonstruktionen får samtidig lov til at veje hele 193 gram. Selve telefonen kommer i fire farver: grøn, sølv, sort og pink.

Det hele skal drives frem af 2018-platformen fra Qualcomm: Snapdragon 845 octa-core ledsaget af 4GB RAM og 64GB lager. Batteriet får 3.330 mAh ombord.

Se også: Test af Sony Xperia XZ Premium: Giver 4K-skærm i en smartphone mening?

Ny software og flere AI-tricks ombord

Ud over at have opfrisket designet i sin topmobil, satser Sony på at have gode software-baserede salgsargumenter.

Xperia XZ3 bliver sandsynligvis den første mobil født med nyeste Android 9.0 Pie ombord, mens selskabet samtidig benytter sig af flere AI-understøttede funktioner.

Kameraet får som forgængerne f/2,0 optik og et enkelt 19 megapixel fotomodul, men kunstig intelligens skal altså assistere med en ’Smart Launch’ feature der automatisk skyder kamera-app’en i gang når telefonen holdes i landskabsformat.

Dertil kommer optagefunktioner som 4D HDR-video, 960 fps slow-motion og en udløser der kan tage en stribe billeder før og efter du trykker på den dedikerede fotoknap.

Den kunstig intelligens kommer også i spil på telefonens sider, som nu er trykfølsomme. Her vil AI’en foreslå kvikadgang til relevante apps ud fra hvilken kontekst du befinder dig i.

Sony Xperia XZ3 får dansk salgsstart den 5. oktober med en forventet debutpris på 6.000 kroner.

Se også: Her er det splinternye Android: Friskt look og spændende filosofi skal give dig mere fritid fra mobilen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere