Artikel top billede

Sonys nye XZ3-topmobil ser ud til at blive den første Android 9.0 smartphone herhjemme

Sony lancerer spritny Xperia XZ3 topmobil med en bunke nye software-tricks.

Japanske Sony har været igennem en drøj nedtur, når det gælder smartphones. Fra at være Danmarks tredjestørste smartphone-brand er selskabet nu ikke længere at finde i top 10’en.

Selskabets nyeste smartphone beviser dog, at Sony ikke har givet op når det gælder mobiltelefoni. Den nye topmodel i selskabets line-up byder på interessante features – og muligvis også på enkelte svipsere.

Telefonen hedder Xperia XZ3 og byder på et efterhånden velkendt vandtæt ydre der forener buet glas og metal med et stort seks tommers display. Skærmen disker op med skarpe QHD+ opløsning, OLED teknologi og selskabet Bravia-teknologi til at sikre bedre kontrast og farver.

Dimensionerne lyder på 158 x 73 x 9,9 mm – relativt slank i forhold til skærmstørrelse, men glaskonstruktionen får samtidig lov til at veje hele 193 gram. Selve telefonen kommer i fire farver: grøn, sølv, sort og pink.

Det hele skal drives frem af 2018-platformen fra Qualcomm: Snapdragon 845 octa-core ledsaget af 4GB RAM og 64GB lager. Batteriet får 3.330 mAh ombord.

Se også: Test af Sony Xperia XZ Premium: Giver 4K-skærm i en smartphone mening?

Ny software og flere AI-tricks ombord

Ud over at have opfrisket designet i sin topmobil, satser Sony på at have gode software-baserede salgsargumenter.

Xperia XZ3 bliver sandsynligvis den første mobil født med nyeste Android 9.0 Pie ombord, mens selskabet samtidig benytter sig af flere AI-understøttede funktioner.

Kameraet får som forgængerne f/2,0 optik og et enkelt 19 megapixel fotomodul, men kunstig intelligens skal altså assistere med en ’Smart Launch’ feature der automatisk skyder kamera-app’en i gang når telefonen holdes i landskabsformat.

Dertil kommer optagefunktioner som 4D HDR-video, 960 fps slow-motion og en udløser der kan tage en stribe billeder før og efter du trykker på den dedikerede fotoknap.

Den kunstig intelligens kommer også i spil på telefonens sider, som nu er trykfølsomme. Her vil AI’en foreslå kvikadgang til relevante apps ud fra hvilken kontekst du befinder dig i.

Sony Xperia XZ3 får dansk salgsstart den 5. oktober med en forventet debutpris på 6.000 kroner.

Se også: Her er det splinternye Android: Friskt look og spændende filosofi skal give dig mere fritid fra mobilen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere