Artikel top billede

Sonys nye XZ3-topmobil ser ud til at blive den første Android 9.0 smartphone herhjemme

Sony lancerer spritny Xperia XZ3 topmobil med en bunke nye software-tricks.

Japanske Sony har været igennem en drøj nedtur, når det gælder smartphones. Fra at være Danmarks tredjestørste smartphone-brand er selskabet nu ikke længere at finde i top 10’en.

Selskabets nyeste smartphone beviser dog, at Sony ikke har givet op når det gælder mobiltelefoni. Den nye topmodel i selskabets line-up byder på interessante features – og muligvis også på enkelte svipsere.

Telefonen hedder Xperia XZ3 og byder på et efterhånden velkendt vandtæt ydre der forener buet glas og metal med et stort seks tommers display. Skærmen disker op med skarpe QHD+ opløsning, OLED teknologi og selskabet Bravia-teknologi til at sikre bedre kontrast og farver.

Dimensionerne lyder på 158 x 73 x 9,9 mm – relativt slank i forhold til skærmstørrelse, men glaskonstruktionen får samtidig lov til at veje hele 193 gram. Selve telefonen kommer i fire farver: grøn, sølv, sort og pink.

Det hele skal drives frem af 2018-platformen fra Qualcomm: Snapdragon 845 octa-core ledsaget af 4GB RAM og 64GB lager. Batteriet får 3.330 mAh ombord.

Se også: Test af Sony Xperia XZ Premium: Giver 4K-skærm i en smartphone mening?

Ny software og flere AI-tricks ombord

Ud over at have opfrisket designet i sin topmobil, satser Sony på at have gode software-baserede salgsargumenter.

Xperia XZ3 bliver sandsynligvis den første mobil født med nyeste Android 9.0 Pie ombord, mens selskabet samtidig benytter sig af flere AI-understøttede funktioner.

Kameraet får som forgængerne f/2,0 optik og et enkelt 19 megapixel fotomodul, men kunstig intelligens skal altså assistere med en ’Smart Launch’ feature der automatisk skyder kamera-app’en i gang når telefonen holdes i landskabsformat.

Dertil kommer optagefunktioner som 4D HDR-video, 960 fps slow-motion og en udløser der kan tage en stribe billeder før og efter du trykker på den dedikerede fotoknap.

Den kunstig intelligens kommer også i spil på telefonens sider, som nu er trykfølsomme. Her vil AI’en foreslå kvikadgang til relevante apps ud fra hvilken kontekst du befinder dig i.

Sony Xperia XZ3 får dansk salgsstart den 5. oktober med en forventet debutpris på 6.000 kroner.

Se også: Her er det splinternye Android: Friskt look og spændende filosofi skal give dig mere fritid fra mobilen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere