Artikel top billede

Berlin er et hit hos danske it-virksomheder

Danske it-virksomheder søger i stigende grad sydpå til Berlin for at få storby-fordele.

En stribe danske it-virksomheder drager sydpå til Tysklands hovedstad i jagten på konkurrencefordele som kvalificeret arbejdskraft, lavere leveomkostninger og netværksfordele.

Blandt andre datacenter og fiberselskabet Globalconnect, app-selskabet Nodes og konsulentfirmaet Right People Group har ekspanderet aktiviteterne til Berlin. Det skriver netmediet It-watch.

Manglende dansk arbejdskraft har også drevet andre danske virksomheder til at søge mod den tyske metropol. Hos fintech-virksomheden Pleo var leveomkostninger i København for høje til at tiltrække den fornødne kompetence.

"Vi føler, at vi har en attraktiv by og en attraktiv arbejdsplads (i København, red), men vi bliver diskvalificeret. De vælger Berlin eller Barcelona i stedet, for så har de 30-40 pct. mere i rådighedsbeløb til dem selv," forklarer Pleo-stifter Jeppe Rindom til Finans.

Se også: Ugen i tech: Her er de tre vigtigste tendenser fra årets IFA-elektronikmesse i Berlin

Netværksfordele

Berlins jobmarked, størrelse og placering gør, at byen ikke bare tiltrækker danske virksomheder, men også folk fra hele Europa.

Det påpeger Danmarks ambassadør i Tyskland, Friis Arne Petersen, overfor It-watch, som i et interview lister fordelene ved Berlin som by.

"Der er tale om, at Berlin er ved at blive et nyt center for innovation og startups indenfor digitale virksomheder. Det ser vi bredt. Berlin er billig i forhold til Hamborg og München, og det er attraktivt at være her," lyder det fra ambassadøren.

Se også: På tur til Berlin? Så skal du på computerspilsmuseet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere