Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Berlin er et hit hos danske it-virksomheder

Danske it-virksomheder søger i stigende grad sydpå til Berlin for at få storby-fordele.

En stribe danske it-virksomheder drager sydpå til Tysklands hovedstad i jagten på konkurrencefordele som kvalificeret arbejdskraft, lavere leveomkostninger og netværksfordele.

Blandt andre datacenter og fiberselskabet Globalconnect, app-selskabet Nodes og konsulentfirmaet Right People Group har ekspanderet aktiviteterne til Berlin. Det skriver netmediet It-watch.

Manglende dansk arbejdskraft har også drevet andre danske virksomheder til at søge mod den tyske metropol. Hos fintech-virksomheden Pleo var leveomkostninger i København for høje til at tiltrække den fornødne kompetence.

"Vi føler, at vi har en attraktiv by og en attraktiv arbejdsplads (i København, red), men vi bliver diskvalificeret. De vælger Berlin eller Barcelona i stedet, for så har de 30-40 pct. mere i rådighedsbeløb til dem selv," forklarer Pleo-stifter Jeppe Rindom til Finans.

Se også: Ugen i tech: Her er de tre vigtigste tendenser fra årets IFA-elektronikmesse i Berlin

Netværksfordele

Berlins jobmarked, størrelse og placering gør, at byen ikke bare tiltrækker danske virksomheder, men også folk fra hele Europa.

Det påpeger Danmarks ambassadør i Tyskland, Friis Arne Petersen, overfor It-watch, som i et interview lister fordelene ved Berlin som by.

"Der er tale om, at Berlin er ved at blive et nyt center for innovation og startups indenfor digitale virksomheder. Det ser vi bredt. Berlin er billig i forhold til Hamborg og München, og det er attraktivt at være her," lyder det fra ambassadøren.

Se også: På tur til Berlin? Så skal du på computerspilsmuseet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere