Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Berlin er et hit hos danske it-virksomheder

Danske it-virksomheder søger i stigende grad sydpå til Berlin for at få storby-fordele.

En stribe danske it-virksomheder drager sydpå til Tysklands hovedstad i jagten på konkurrencefordele som kvalificeret arbejdskraft, lavere leveomkostninger og netværksfordele.

Blandt andre datacenter og fiberselskabet Globalconnect, app-selskabet Nodes og konsulentfirmaet Right People Group har ekspanderet aktiviteterne til Berlin. Det skriver netmediet It-watch.

Manglende dansk arbejdskraft har også drevet andre danske virksomheder til at søge mod den tyske metropol. Hos fintech-virksomheden Pleo var leveomkostninger i København for høje til at tiltrække den fornødne kompetence.

"Vi føler, at vi har en attraktiv by og en attraktiv arbejdsplads (i København, red), men vi bliver diskvalificeret. De vælger Berlin eller Barcelona i stedet, for så har de 30-40 pct. mere i rådighedsbeløb til dem selv," forklarer Pleo-stifter Jeppe Rindom til Finans.

Se også: Ugen i tech: Her er de tre vigtigste tendenser fra årets IFA-elektronikmesse i Berlin

Netværksfordele

Berlins jobmarked, størrelse og placering gør, at byen ikke bare tiltrækker danske virksomheder, men også folk fra hele Europa.

Det påpeger Danmarks ambassadør i Tyskland, Friis Arne Petersen, overfor It-watch, som i et interview lister fordelene ved Berlin som by.

"Der er tale om, at Berlin er ved at blive et nyt center for innovation og startups indenfor digitale virksomheder. Det ser vi bredt. Berlin er billig i forhold til Hamborg og München, og det er attraktivt at være her," lyder det fra ambassadøren.

Se også: På tur til Berlin? Så skal du på computerspilsmuseet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere