Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Huawei beskyldes for at snyde med benchmarks: I realiteten kan telefonerne være halvt så hurtige

Huawei benytter sig af særlige profiler det giver misvisende test-resultater, mener hardware-eksperterne fra Anandtech.

Når en telefons ydelse vurderes, er benchmark-app som GFXBench og Antutu populære værktøjer til hurtigt at bestemme, hvorvidt telefon A er hurtigere end telefon B.

Derfor er de populære apps også i mobilproducenternes søgelys, når softwaren skal optimeres til enhederne.

I Huaweis tilfælde er optimeringerne dog så omsiggribende, at testresultaterne bliver misvisende, konkluderer netmediet Anandtech i en større udredning.

Her dokumenterer mediet, hvordan telefoner som Huaweis Honor Play med en Kirin 970 ombord (den samme som i dag snurrer i P20 og P20 Pro modellerne) leverer vidt forskellige resultater alt efter, om optimeringerne er slået til.

I en enkel grafik-præget disciplin, GFXBench’s ’T-rex Offscreen’, opnås ekstreme udsving.

Med optimeringerne yder processoren mere end 90 procent mere, mens strømforbruget eksploderer til 8,57 watt mod 4,39 watt, når den såkaldte ’whitelisting’ er slået fra.

I øvrige tests er forskellen mellem de to tilstande på mellem 10 og 50 procent.

Her noterer mediet, at Huawei i praksis leverer en lavere ydelse, end den, som processoren er i stand til på papiret.

Selv om en processor som Kirin 970 snurrer med op til 2,4 GHz, er de faktiske frekvenser langt lavere.

Se også: Test af Huawei P20 og P20 Lite: De er nærmest identiske, men den ene er ikke pengene værd

Huawei: De andre gør det også

I et svar på tiltale om fusk med test-programmerne, svarer selskabets software-chef for Consumer Business Group, dr. Wang Chenglu, at testprogrammerne grundlæggende ikke afspejler hverdagsbrug.

I stedet mener han, at de bliver stadig mere afkoblede fra realiteten, mens han efterlyser bedre, standardiserede test-applikationer.

Her påpeger han, at der for andre parametre, såsom talekvalitet,, eksisterer benchmarks, som er anerkendt af hele industrien.

”I Android-økosystemet findes der andre producenter, der giver misvisende tal”, siger han.

Han nævner en anden udbredt kinesisk mobilproducent.

”Det er en udbredt praksis i Kina”, understreger han.

Huawei påpeger her, at selskabet gerne vil være mere åben over for forbrugerne, men at andre konkurrenter fortsat leverer urealistiske tal.

Tidligere er mobilproducenter som Samsung, OnePlus, LG og en stribe andre blevet taget i at snyde på vægten, når det gælder benchmark-apps.

Læs også: Kendt mobilproducent snyder sig til hurtigere benchmarkresultater: Telefoner langt fra så hurtige som påstået

Også danske enheder er berørt

De misvisende resultater vil også være at finde på selskabets danske toptelefoner, da de opererer med samme software som i udlandet, bekræfter Huawei Danmark til Computerworld.

På Computerworlds testeksemplar af P20 Pro vil enkelte testapps også udvise en lignende adfærd, hvor processoren også lynhurtigt drosler ned til væsentlige lavere frekvenser end de reklamerede 2,4 GHz.

Huawei Danmark pointerer her, at P20-serien har en dedikeret high-performance modus, der kan slås til i indstillingerne, hvis processorens kræfter vil udnyttes fuldt ud.

Læs også: Huawei løfter sløret for ambitiøst mål: Vil være klodens førende smartphone-producent inden udgangen af 2019
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere