Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Huawei beskyldes for at snyde med benchmarks: I realiteten kan telefonerne være halvt så hurtige

Huawei benytter sig af særlige profiler det giver misvisende test-resultater, mener hardware-eksperterne fra Anandtech.

Når en telefons ydelse vurderes, er benchmark-app som GFXBench og Antutu populære værktøjer til hurtigt at bestemme, hvorvidt telefon A er hurtigere end telefon B.

Derfor er de populære apps også i mobilproducenternes søgelys, når softwaren skal optimeres til enhederne.

I Huaweis tilfælde er optimeringerne dog så omsiggribende, at testresultaterne bliver misvisende, konkluderer netmediet Anandtech i en større udredning.

Her dokumenterer mediet, hvordan telefoner som Huaweis Honor Play med en Kirin 970 ombord (den samme som i dag snurrer i P20 og P20 Pro modellerne) leverer vidt forskellige resultater alt efter, om optimeringerne er slået til.

I en enkel grafik-præget disciplin, GFXBench’s ’T-rex Offscreen’, opnås ekstreme udsving.

Med optimeringerne yder processoren mere end 90 procent mere, mens strømforbruget eksploderer til 8,57 watt mod 4,39 watt, når den såkaldte ’whitelisting’ er slået fra.

I øvrige tests er forskellen mellem de to tilstande på mellem 10 og 50 procent.

Her noterer mediet, at Huawei i praksis leverer en lavere ydelse, end den, som processoren er i stand til på papiret.

Selv om en processor som Kirin 970 snurrer med op til 2,4 GHz, er de faktiske frekvenser langt lavere.

Se også: Test af Huawei P20 og P20 Lite: De er nærmest identiske, men den ene er ikke pengene værd

Huawei: De andre gør det også

I et svar på tiltale om fusk med test-programmerne, svarer selskabets software-chef for Consumer Business Group, dr. Wang Chenglu, at testprogrammerne grundlæggende ikke afspejler hverdagsbrug.

I stedet mener han, at de bliver stadig mere afkoblede fra realiteten, mens han efterlyser bedre, standardiserede test-applikationer.

Her påpeger han, at der for andre parametre, såsom talekvalitet,, eksisterer benchmarks, som er anerkendt af hele industrien.

”I Android-økosystemet findes der andre producenter, der giver misvisende tal”, siger han.

Han nævner en anden udbredt kinesisk mobilproducent.

”Det er en udbredt praksis i Kina”, understreger han.

Huawei påpeger her, at selskabet gerne vil være mere åben over for forbrugerne, men at andre konkurrenter fortsat leverer urealistiske tal.

Tidligere er mobilproducenter som Samsung, OnePlus, LG og en stribe andre blevet taget i at snyde på vægten, når det gælder benchmark-apps.

Læs også: Kendt mobilproducent snyder sig til hurtigere benchmarkresultater: Telefoner langt fra så hurtige som påstået

Også danske enheder er berørt

De misvisende resultater vil også være at finde på selskabets danske toptelefoner, da de opererer med samme software som i udlandet, bekræfter Huawei Danmark til Computerworld.

På Computerworlds testeksemplar af P20 Pro vil enkelte testapps også udvise en lignende adfærd, hvor processoren også lynhurtigt drosler ned til væsentlige lavere frekvenser end de reklamerede 2,4 GHz.

Huawei Danmark pointerer her, at P20-serien har en dedikeret high-performance modus, der kan slås til i indstillingerne, hvis processorens kræfter vil udnyttes fuldt ud.

Læs også: Huawei løfter sløret for ambitiøst mål: Vil være klodens førende smartphone-producent inden udgangen af 2019
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.