Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Huawei beskyldes for at snyde med benchmarks: I realiteten kan telefonerne være halvt så hurtige

Huawei benytter sig af særlige profiler det giver misvisende test-resultater, mener hardware-eksperterne fra Anandtech.

Når en telefons ydelse vurderes, er benchmark-app som GFXBench og Antutu populære værktøjer til hurtigt at bestemme, hvorvidt telefon A er hurtigere end telefon B.

Derfor er de populære apps også i mobilproducenternes søgelys, når softwaren skal optimeres til enhederne.

I Huaweis tilfælde er optimeringerne dog så omsiggribende, at testresultaterne bliver misvisende, konkluderer netmediet Anandtech i en større udredning.

Her dokumenterer mediet, hvordan telefoner som Huaweis Honor Play med en Kirin 970 ombord (den samme som i dag snurrer i P20 og P20 Pro modellerne) leverer vidt forskellige resultater alt efter, om optimeringerne er slået til.

I en enkel grafik-præget disciplin, GFXBench’s ’T-rex Offscreen’, opnås ekstreme udsving.

Med optimeringerne yder processoren mere end 90 procent mere, mens strømforbruget eksploderer til 8,57 watt mod 4,39 watt, når den såkaldte ’whitelisting’ er slået fra.

I øvrige tests er forskellen mellem de to tilstande på mellem 10 og 50 procent.

Her noterer mediet, at Huawei i praksis leverer en lavere ydelse, end den, som processoren er i stand til på papiret.

Selv om en processor som Kirin 970 snurrer med op til 2,4 GHz, er de faktiske frekvenser langt lavere.

Se også: Test af Huawei P20 og P20 Lite: De er nærmest identiske, men den ene er ikke pengene værd

Huawei: De andre gør det også

I et svar på tiltale om fusk med test-programmerne, svarer selskabets software-chef for Consumer Business Group, dr. Wang Chenglu, at testprogrammerne grundlæggende ikke afspejler hverdagsbrug.

I stedet mener han, at de bliver stadig mere afkoblede fra realiteten, mens han efterlyser bedre, standardiserede test-applikationer.

Her påpeger han, at der for andre parametre, såsom talekvalitet,, eksisterer benchmarks, som er anerkendt af hele industrien.

”I Android-økosystemet findes der andre producenter, der giver misvisende tal”, siger han.

Han nævner en anden udbredt kinesisk mobilproducent.

”Det er en udbredt praksis i Kina”, understreger han.

Huawei påpeger her, at selskabet gerne vil være mere åben over for forbrugerne, men at andre konkurrenter fortsat leverer urealistiske tal.

Tidligere er mobilproducenter som Samsung, OnePlus, LG og en stribe andre blevet taget i at snyde på vægten, når det gælder benchmark-apps.

Læs også: Kendt mobilproducent snyder sig til hurtigere benchmarkresultater: Telefoner langt fra så hurtige som påstået

Også danske enheder er berørt

De misvisende resultater vil også være at finde på selskabets danske toptelefoner, da de opererer med samme software som i udlandet, bekræfter Huawei Danmark til Computerworld.

På Computerworlds testeksemplar af P20 Pro vil enkelte testapps også udvise en lignende adfærd, hvor processoren også lynhurtigt drosler ned til væsentlige lavere frekvenser end de reklamerede 2,4 GHz.

Huawei Danmark pointerer her, at P20-serien har en dedikeret high-performance modus, der kan slås til i indstillingerne, hvis processorens kræfter vil udnyttes fuldt ud.

Læs også: Huawei løfter sløret for ambitiøst mål: Vil være klodens førende smartphone-producent inden udgangen af 2019
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere