Artikel top billede

Kreditkortsvindel eksploderer i Danmark: I 2017 blev der svindlet for næsten 100 millioner kroner

Danmark kommer ind på europæisk tredjeplads over lande, hvor kreditkortsvindlen er steget mest i det seneste år. Omfanget af kreditkortsvindel i Danmark ramte næsten 100 millioner kroner i 2017.

På trods af adskillige sikkerhedstiltag har svindel med kreditkort nu placeret Danmark i en uheldig position sammenlignet med vores europæiske naboer.

I 2017 steg kreditkortsvindlen i Danmark med syv procent til 99 millioner kroner, og det giver Danmark en placering som det land i Europa, hvor kreditkortsvindlen er steget tredjemest i løbet af 2017.

Det viser tal fra analysesoftwarefirmaet FICO og Euromonitor International.

I alt er der blevet svindlet for 1,6 milliarder euro, svarende til næsten 12 milliarder kroner, i de 21 lande, der har været inkluderet i undersøgelsen.

Det er en stigning på 30 millioner kroner, som svarer til to procent.

Kortsvindel er steget mest i Østrig

Otte af landene i undersøgelsen har oplevet en stigning i kortsvindlen i løbet af det seneste år.

Værst står det til i Østrig, hvor kortsvindlen er steget med hele 20 procent.

På den lidet flatterende andenplads finder vi Ungarn, hvor kortsvindlen har fået et nøk opad med 14 procent, før Danmark kommer ind på tredjepladsen.

Det er værd at bemærke, at kortsvindlen også er steget med 7 procent i Norge, som er at finde på fjerdepladsen, mens der ikke er nogen ændring at spore i Sverige.

Holland topper positiv udvikling

I den anden ende af skalen har otte lande formået at mindske omfanget af kreditkortsvindlen.

Listen toppes af Holland, der har formået at sænke svindlen med 35 procent.

Hefter kommer Grækenland, som har presset kreditkortsvindlen ned med 10 procent og så Storbritannien, der har oplevet et fald på otte procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere