Artikel top billede

Kreditkortsvindel eksploderer i Danmark: I 2017 blev der svindlet for næsten 100 millioner kroner

Danmark kommer ind på europæisk tredjeplads over lande, hvor kreditkortsvindlen er steget mest i det seneste år. Omfanget af kreditkortsvindel i Danmark ramte næsten 100 millioner kroner i 2017.

På trods af adskillige sikkerhedstiltag har svindel med kreditkort nu placeret Danmark i en uheldig position sammenlignet med vores europæiske naboer.

I 2017 steg kreditkortsvindlen i Danmark med syv procent til 99 millioner kroner, og det giver Danmark en placering som det land i Europa, hvor kreditkortsvindlen er steget tredjemest i løbet af 2017.

Det viser tal fra analysesoftwarefirmaet FICO og Euromonitor International.

I alt er der blevet svindlet for 1,6 milliarder euro, svarende til næsten 12 milliarder kroner, i de 21 lande, der har været inkluderet i undersøgelsen.

Det er en stigning på 30 millioner kroner, som svarer til to procent.

Kortsvindel er steget mest i Østrig

Otte af landene i undersøgelsen har oplevet en stigning i kortsvindlen i løbet af det seneste år.

Værst står det til i Østrig, hvor kortsvindlen er steget med hele 20 procent.

På den lidet flatterende andenplads finder vi Ungarn, hvor kortsvindlen har fået et nøk opad med 14 procent, før Danmark kommer ind på tredjepladsen.

Det er værd at bemærke, at kortsvindlen også er steget med 7 procent i Norge, som er at finde på fjerdepladsen, mens der ikke er nogen ændring at spore i Sverige.

Holland topper positiv udvikling

I den anden ende af skalen har otte lande formået at mindske omfanget af kreditkortsvindlen.

Listen toppes af Holland, der har formået at sænke svindlen med 35 procent.

Hefter kommer Grækenland, som har presset kreditkortsvindlen ned med 10 procent og så Storbritannien, der har oplevet et fald på otte procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere