Artikel top billede

Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash (Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Tusindvis af borgere er under mistanke for skjule kryptovaluta for milliarder af kroner

De norske skattemyndigheder vurderer, at problemet med skjulte formuer i bitcoin og andre kryptovalutaer er så omfangsrigt, at det har betydning for landets samlede skatteprovenue.

De norske skattemyndigheder har mistanke om, at mindst 30.000 nordmænd har en formue i bitcoin og andre kryptovalutaer.

Et tal der står i kontrakt til, at blot 8.000 nordmænd frivilligt har rapporteret, at de har tjent en formue eller erhvervet sig gevinster på kryptovalutaer.

Det skriver den norske erhvervsavis Dagens Næringsliv.

Ifølge de norske skattemyndigheder er de 30.000 et foreløbigt tal, som sandsynligvis vil vokse med tiden, og myndighederne antager, at norske borger samlet set har en formue på over 5 milliarder norske kroner i kryptovalutaer.

Det svarer med den aktuelle kurs til 3,87 milliarder danske kroner.

”Da jeg så beløbene stod det klart for mig, at det her er et område, som har betydning for det samlede norske skatteprovenue,” siger Christian Holte, der er skattedirektør hos de norske skattemyndigheder til Dagens Næringsliv.

Skattedirektøren påpeger desuden, at myndigheder også antager, at der er underrapportering hos de borgere, der frivilligt har oplyst, at de har en formue i kryptovalutaer.

”Vi får hele tiden bedre muligheder for at følge med i, hvem der har indtægter og formuer på dette område. Blandt de 8.000 som rapporteret er der nok også en del, som ikke har rapporteret helt korrekt. Det er ikke nødvendigvis bevidst, men det betyder, at de eksempelvis har rapporteret kryptovaluta som en 'formue', mens en del skulle have været rapporteret som en 'indtægt',” siger Christian Holte til Dagens Næringsliv.

Læs også:
Blockchain-rapport revser industrien: Størstedelen af de førende kryptovalutaer er ubrugelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere