Artikel top billede

Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash (Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Tusindvis af borgere er under mistanke for skjule kryptovaluta for milliarder af kroner

De norske skattemyndigheder vurderer, at problemet med skjulte formuer i bitcoin og andre kryptovalutaer er så omfangsrigt, at det har betydning for landets samlede skatteprovenue.

De norske skattemyndigheder har mistanke om, at mindst 30.000 nordmænd har en formue i bitcoin og andre kryptovalutaer.

Et tal der står i kontrakt til, at blot 8.000 nordmænd frivilligt har rapporteret, at de har tjent en formue eller erhvervet sig gevinster på kryptovalutaer.

Det skriver den norske erhvervsavis Dagens Næringsliv.

Ifølge de norske skattemyndigheder er de 30.000 et foreløbigt tal, som sandsynligvis vil vokse med tiden, og myndighederne antager, at norske borger samlet set har en formue på over 5 milliarder norske kroner i kryptovalutaer.

Det svarer med den aktuelle kurs til 3,87 milliarder danske kroner.

”Da jeg så beløbene stod det klart for mig, at det her er et område, som har betydning for det samlede norske skatteprovenue,” siger Christian Holte, der er skattedirektør hos de norske skattemyndigheder til Dagens Næringsliv.

Skattedirektøren påpeger desuden, at myndigheder også antager, at der er underrapportering hos de borgere, der frivilligt har oplyst, at de har en formue i kryptovalutaer.

”Vi får hele tiden bedre muligheder for at følge med i, hvem der har indtægter og formuer på dette område. Blandt de 8.000 som rapporteret er der nok også en del, som ikke har rapporteret helt korrekt. Det er ikke nødvendigvis bevidst, men det betyder, at de eksempelvis har rapporteret kryptovaluta som en 'formue', mens en del skulle have været rapporteret som en 'indtægt',” siger Christian Holte til Dagens Næringsliv.

Læs også:
Blockchain-rapport revser industrien: Størstedelen af de førende kryptovalutaer er ubrugelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere