Artikel top billede

Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash

Tusindvis af borgere er under mistanke for skjule kryptovaluta for milliarder af kroner

De norske skattemyndigheder vurderer, at problemet med skjulte formuer i bitcoin og andre kryptovalutaer er så omfangsrigt, at det har betydning for landets samlede skatteprovenue.

De norske skattemyndigheder har mistanke om, at mindst 30.000 nordmænd har en formue i bitcoin og andre kryptovalutaer.

Et tal der står i kontrakt til, at blot 8.000 nordmænd frivilligt har rapporteret, at de har tjent en formue eller erhvervet sig gevinster på kryptovalutaer.

Det skriver den norske erhvervsavis Dagens Næringsliv.

Ifølge de norske skattemyndigheder er de 30.000 et foreløbigt tal, som sandsynligvis vil vokse med tiden, og myndighederne antager, at norske borger samlet set har en formue på over 5 milliarder norske kroner i kryptovalutaer.

Det svarer med den aktuelle kurs til 3,87 milliarder danske kroner.

”Da jeg så beløbene stod det klart for mig, at det her er et område, som har betydning for det samlede norske skatteprovenue,” siger Christian Holte, der er skattedirektør hos de norske skattemyndigheder til Dagens Næringsliv.

Skattedirektøren påpeger desuden, at myndigheder også antager, at der er underrapportering hos de borgere, der frivilligt har oplyst, at de har en formue i kryptovalutaer.

”Vi får hele tiden bedre muligheder for at følge med i, hvem der har indtægter og formuer på dette område. Blandt de 8.000 som rapporteret er der nok også en del, som ikke har rapporteret helt korrekt. Det er ikke nødvendigvis bevidst, men det betyder, at de eksempelvis har rapporteret kryptovaluta som en 'formue', mens en del skulle have været rapporteret som en 'indtægt',” siger Christian Holte til Dagens Næringsliv.

Læs også:
Blockchain-rapport revser industrien: Størstedelen af de førende kryptovalutaer er ubrugelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere