Artikel top billede

(Foto: © European Union 2017 - Source : EP / Genevieve ENGEL)

EU-kommissionen vil oprette et it-sikkerhedsnetværk: Vil afsætte mere end 15 milliarder kroner til projektet

Landende i EU skal være langt bedre til at samarbejde om it-sikkerheden. Det mener EU Kommissionen, der vil oprette et netværk for cybersikkerhed, der blandt andet skal samle den viden der i dag er i EU om it-sikkerhed.

EU Kommissionen foreslår at bruge mere end 15 milliarder kroner på et netværk, der blandt andet skal beskytte EU's økonomi, samfund og demokrati.

Det skal ske gennem et såkaldt europæisk cybersikkerhedsnetværk, skriver EU i en pressemeddelse.

Netværket skal desuden være med til at skabe en bedre koordination omkring cybersikkerhed mellem EU's medlemslande.

“Europa er nødt til at pulje den eksisterende indsats om cybersikkerhed, fordi man kun kan beskytte borgerne effektivt, hvis man bliver ledende inden for den næste generation af cybersikkerhed og digital teknologi,” skriver EU kommissionen i meddelelsen.

Netværket skal samle eksisterende viden

EU Kommissionen skriver desuden, at det nye netværk skal være med til at koordinere allerede eksisterende projekter inden for cybersikkerhed, for at sikre den største effektivitet.

Det sker blandt andet ved at samle den viden, der allerede findes i de mere end 660 Cybersikkerheds centre der i dag findes i hele EU.

De mange milliader der skal bruges på det nye netværk skal tages fra EU's budget for 2021-2027, foreslår kommissionen.

“Forslaget vil give offentlige myndigheder og virksomheder mulighed for mere effektitv at forhindre og reagere på cybertrusler på tværs af medlemslandende, og det giver dem mulighed for at få adgang til den nyeste viden inden for cybersikkerhed,” lyder det fra kommissionen.

Dermed håber kommissionen på, at det nye tiltag kan være med til at mindske antallet af hackerangreb der bliver udført i EU.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere