Artikel top billede

Foto: Sundhedsministeriet/Flemming Leitorp. (Foto: Leitorp + Vadskær ApS)

Sundhedsminister: Der ville være fordele i at have ét EPJ-system i Danmark

Der vil være en række fordele i at have blot ét EPJ-system, som dækker hele landet fremfor rækken af systemer, som vi har i dag, mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V)

Der ville være fordele ved at have et enkelt, sammehængende EPJ-system, som dækker hele Danmark fremfor de forskellige, som regionerne i dag har valgt.

Sådan lyder det fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg.

“Der vil være en række klare fordele ved at konsolidere til ét EPJ-system i Danmark, som ville kunne imødegå en række af de udfordringer, som i dag opleves med it-systemerne på de danske sygehuse,” lyder det fra Ellen Trane Nørby.

I svaret til udvalget - som du finder her - peger hun på, at blandt andet patientdata vil være lettere tilgængelige på tværs af sygehusene.

Samtidig vil det ‘være en fordel, at sundhedspersoner kun skal lære at arbejde i ét EPJ-system, ligesom det andet lige vil give mere fleksibilitet ift. mobiliteten af både patienter og klinikere på tværs af landet,” hedder det.

Ifølge sundhedsministeren vil et samlet EPJ-system, som dækker alle regioner i hele landet kunne føre til lavere omkostninger til drift, vedlighehold og og udvikling.

Det skyldes, at “der vil være stordriftsfordele ved, at tilretninger kun skal laves én gang til et enkelt system i stedet for flere gange til flere systemer,” meddeler ministeren.

Også ulemper

I dag tegner der sig et billede af et todelt Danmark på EPJ-fronten.

Region H og Region Sjælland har valgt den udskældte Sundhedsplatformen fra amerikanske Epic med NNIT som underleverandør, mens de jydske regioner har valgt Systematics løsning.

Sundhedsministeren peger i svaret til udvalget på, at et samle, landsdækkende EPJ-system også vil indebære en række udfordringer.

“Etableringen af ét nationalt EPJ-system vil imidlertid også indebære en central udfordring i, at den samlede drift af sygehusene hænger tæt sammen med driften af it og digitale løsninger. Når regionerne derfor i dag, som en integreret del af det samlede ansvar for driften af sygehusene, også har ansvar for indkøb og drift af it-systemerne tilgodeser det, at både valget af EPJ-system, drift og videreudvikling kan prioriteres i forhold til de kliniske arbejdsgange og opgaver mv., som ligger i den enkelte region,” hedder det.

Ministeren peger på, at regeringen i den kommende sundhedsreform vil igangsætte ‘en række indsatser’ til at sikre bedre sammenhæng i patientbehandlingen på tværs af de danske sygehuse.

Se hele svaret fra sundhedsministeren til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg her.

Læs også: Regionsformand forudser opdeling af Danmark: Vestdanmark samler sig om Systematics løsning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere