Artikel top billede

Linus Torvalds holder pause fra Linux - vil søge hjælp efter mange års uacceptabel opførsel over for andre udviklere

Linux-skaber Linus Torvalds vil holde pause fra sit arbejde med Linux-kernen for istedet at fokusere på at ændre sin opførsel over for andre udviklere.

Linux-skaberen, finnen Linus Torvalds, har aldrig været kendt for sine sociale kompetencer, men er sine evner som udvikler til trods kendt for sin skarpe tunge og markante og direkte meninger.

Det tager han nu konsekvensen af i et noget opsigtsvækkende træk: Linus Torvalds vil midlertidigt lægge sit arbejde med Linux-kernen på hylden for at istedet at få styr på sin opførsel over for andre udviklere.

Det skriver han i et langt opslag på Linux Kernel Mailing List (LKML) under overskriften Linux 4.19-rc4 released, an apology, and a maintainership note.

Læs også: Tysk delstat følger Münchens eksempel: Dropper Linux til fordel for Windows 10

“Jeg er nødt til at ændre min opførsel, og jeg vil gerne undskylde over for de personer, som min opførsel har såret og muligvis skubbet helt væk fra udviklingen af [Linux-]kernen,” skriver han.

“Nu vil jeg tage mig tiden til at få hjælpe til at forstå folks følelser, så jeg kan reagere over for dem i henhold til dette,” skriver han.

Linus Torvalds skriver, at han i årevis har fejllæst mennesker uden at være klar over, hvor groft han har vurderet forskellige situationer, ligesom han mener, at han har bidraget til at fremme en uprofessionel stemning blandt udviklerne.

“Jeg er ikke en følelsesmæssig empatisk typer, hvilket nok ikke kommer som en stor overraskelse for nogen,” skriver han.

Linus Torvalds skriver, at en række udviklere fra Linux-miljøet fornylig konfronterede ham med det, som han kalder for ‘et helt livs uforståenhed over for følelser.’

“Mine flabede email-angreb har været både uprofessionellle og uhørte - ikke mindst når jeg har gjort dem personlige. Det har givet mening for mig i min jagt på en bedre kode. Jeg ved, at det ikke har været OK, og jeg beklager virkelig,” skriver Linus Torvalds.

Han understreger, at han ikke er brændt ud og at han mener, at der stadig er meget at se til med hans livsprojekt.

"Jeg har bare brug for en pause for at få hjælp til at opføre mig på en anden måde og løse nogle ting," skriver han.

Læs også:

Han er verdens (måske) mest magtfulde Linux-mand: "Linus Torvalds er som min otte-årige datter: Sød, genial og men ikke i stand til at høre efter noget som helst"

Disse teknologier hader Linus Torvalds - se hans vilde fornærmelser

Berømt udvikler sat på porten af Linus Torvalds: Må ikke kode Linux mere

Linus Torvalds: Nvidia, fuck you!

De fik fingeren af Linus Torvalds: Nu retter de ind
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere