Artikel top billede

Linus Torvalds holder pause fra Linux - vil søge hjælp efter mange års uacceptabel opførsel over for andre udviklere

Linux-skaber Linus Torvalds vil holde pause fra sit arbejde med Linux-kernen for istedet at fokusere på at ændre sin opførsel over for andre udviklere.

Linux-skaberen, finnen Linus Torvalds, har aldrig været kendt for sine sociale kompetencer, men er sine evner som udvikler til trods kendt for sin skarpe tunge og markante og direkte meninger.

Det tager han nu konsekvensen af i et noget opsigtsvækkende træk: Linus Torvalds vil midlertidigt lægge sit arbejde med Linux-kernen på hylden for at istedet at få styr på sin opførsel over for andre udviklere.

Det skriver han i et langt opslag på Linux Kernel Mailing List (LKML) under overskriften Linux 4.19-rc4 released, an apology, and a maintainership note.

Læs også: Tysk delstat følger Münchens eksempel: Dropper Linux til fordel for Windows 10

“Jeg er nødt til at ændre min opførsel, og jeg vil gerne undskylde over for de personer, som min opførsel har såret og muligvis skubbet helt væk fra udviklingen af [Linux-]kernen,” skriver han.

“Nu vil jeg tage mig tiden til at få hjælpe til at forstå folks følelser, så jeg kan reagere over for dem i henhold til dette,” skriver han.

Linus Torvalds skriver, at han i årevis har fejllæst mennesker uden at være klar over, hvor groft han har vurderet forskellige situationer, ligesom han mener, at han har bidraget til at fremme en uprofessionel stemning blandt udviklerne.

“Jeg er ikke en følelsesmæssig empatisk typer, hvilket nok ikke kommer som en stor overraskelse for nogen,” skriver han.

Linus Torvalds skriver, at en række udviklere fra Linux-miljøet fornylig konfronterede ham med det, som han kalder for ‘et helt livs uforståenhed over for følelser.’

“Mine flabede email-angreb har været både uprofessionellle og uhørte - ikke mindst når jeg har gjort dem personlige. Det har givet mening for mig i min jagt på en bedre kode. Jeg ved, at det ikke har været OK, og jeg beklager virkelig,” skriver Linus Torvalds.

Han understreger, at han ikke er brændt ud og at han mener, at der stadig er meget at se til med hans livsprojekt.

"Jeg har bare brug for en pause for at få hjælp til at opføre mig på en anden måde og løse nogle ting," skriver han.

Læs også:

Han er verdens (måske) mest magtfulde Linux-mand: "Linus Torvalds er som min otte-årige datter: Sød, genial og men ikke i stand til at høre efter noget som helst"

Disse teknologier hader Linus Torvalds - se hans vilde fornærmelser

Berømt udvikler sat på porten af Linus Torvalds: Må ikke kode Linux mere

Linus Torvalds: Nvidia, fuck you!

De fik fingeren af Linus Torvalds: Nu retter de ind




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere