Artikel top billede

Dansk kræftpatient død efter mangelfuld behandling: Vigtig medicin forsvandt på Sundhedsplatformen

En kræftsyg mand døde efter, at hans medicinordinering forsvandt på Sundhedsplatformen. Ledelsen på Sjællands Universitetshospital vil ikke udelukke, at Sundhedsplatformen var årsagen til dødsfaldet.

Sundhedsplatformen kan være årsag til et dødsfald på Sjællands Universitetshospital Roskilde.

Det skriver Politiken.

Den afdøde var en alvorligt syg mand med lymfekræft, der ikke fik det lægemiddel, som han var ordineret, da han blev indlagt på intensiv-afdelingen.

Hospitalets ledelse erkender nu ifølge Politiken, at ”det ikke kan udelukkes”, at Sundhedsplatformen og den mangelfulde behandling var årsag til dødsfaldet.

”Der er ingen, der kan sige, om han var død alligevel, men han skulle have haft sin behandling. Det er dybt, dybt beklageligt, at han ikke har fået det, og at han dermed ikke har fået de chancer, han skulle have haft«, siger Beth Lilja, vicedirektør Sjællands Universitetshospital, til Politiken.

Ifølge Politiken har i alt 11 alvorligt syge kræftpatienter på Sjællands Universitetshospital fået mangelfuld behandling, fordi deres medicinordineringen var forsvundet på Sundhedsplatformen.

Region øger investeringen

Implementeringen af Sundhedsplatformen mødte tidligere på sommeren hård kritik af Rigsrevisionen, der kaldte den for både uprofessionel og kritisabel.

Efterfølgende har Region Sjælland offentligjort, at den vil "sætte alle sejl til" og øge investeringen i Sundhedsplatformen.

Formålet er at gøre Sundhedsplatformen mere brugervenlig for lægerne, sygeplejeskerne og lægesekretærerne på sygehusene, og helt konkret har regionen valgt at poste mellem fem og 10 millioner kroner i indsatsen.

Læs mere om det her:
Region Sjælland pumper millioner ind i det udskældte Sundhedsplatformen: Vi 'sætter alle sejl'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere