Artikel top billede

PlayStation Classic kommer med 20 indbyggede spil. kan næsten være i lommen og kan lades med en mobiloplader.

Sony vil også surfe på retro-bølgen: Nu kommer en lillebitte ’PlayStation Classic’

Japanske Sony vil have en ny, gammel PlayStation-konsol klar til julehandlen.

Japanske Nintendo er ikke det eneste selskab, der skal have succes med at genlancere nyfortolkninger af ikoniske spilkonsoller fra 80’erne og 90’erne.

Nu vil lige så japanske Sony også have en bid af den boomende kage for retro-gaming, med en miniature-udgave af selskabets historiske Playstation version 1.0 fra 1994. Det skriver selskabet på sin hjemmeside.

Den nye, gamle konsol vil hedde PlayStation Classic og få en debutpris på 99 amerikanske dollar når den får salgsdebut 3. december, svarende til små 650 kroner herhjemme.

Med i den nostalgiske handel får du 20 præinstallerede spiltitler, inklusive kultklassikere som Final Fantasy VII og Tekken 3.

Den nye konsol får du en halv så stor enhed som originalen, som dog får et udseende som tydeligt trækker på den ikoniske spillekonsols ydre. Med i pakken følger to kontrollers der igen minder om halvfemser-originalerne.

Enkelte elementer er dog opgraderede: tilslutningen til TV’et foregår nu via HDMI, mens opladningen foregår via et micro-USB-stik.

Se også: Fuld fart frem: Virtual reality til Playstation er nemt, fedt og flot - men jeg blev køresyg af den vilde Ferrari

Efteraber Nintendo-succes

Med lanceringen af retro-konsollen op til julehandlen, synes Sony at følge samme drejebog som Nintendo, dengang de i 2016 udgav en mini-version af deres populære 80’er NES-konsol.

Den blev hurtigt et årets mest eftertragtede julegave hits, som året efter blev efterfulgt af lanceringen af en anden retro-klassiker: Nintendo SNES Classic. På under et år blev det til 5,28 millioner solgte enheder, skriver Bloomberg.

Sony retrokonsol kommer dog næppe til at indhente PlayStation 4 når det gælder styksalg. I dag er der 82 millioner styk PS4-konsoller blevet solgt.

Læs også: Her er den nye Playstation 4 Pro: Med 4K-support og bedre grafik




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere