Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Tilsyn modtager bunkevis af indberetninger om Sundhedsplatformen: ”Vi har ikke noget fortilfælde. Vi har aldrig haft en lignende tilsynssag i forhold til et nyt it-system.”

Der er så store problemer med Sundhedsplatformen, at Styrelsen for Patientsikkerhed melder, at den aldrig før har set lignende i forhold til et it-system - både i forhold til problemets omfang og varighed.

Styrelsen for Patientsikkerhed har modtaget en række indberetning om problemer med Sundhedsplatformen.

Det strækker sig fra røntgenbilleder, der aldrig dukker op til forkert medicinering eller forsvundne oplysninger om patienter.

"Vi har ikke noget fortilfælde. Vi har aldrig haft en lignende tilsynssag i forhold til et nyt it-system. Det gælder både problemets omfang og varigheden af problemløsningen," siger Anette Lykke Petri, der er overlæge og enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed til Politiken.

Der bliver rapporteret om fortvivlede læger, der har mistet tilliden til Sundhedsplatformen, og det er ligeledes kommet frem, at det kontroversielle it-system kan have været årsag til et dødsfald på Sjællands Universitetshospital Roskilde.

Her fik en kræftpatient ikke det lægemiddel, som han var ordineret, da han blev indlagt. Hospitalets ledelse har erkendt overfor Politiken, at ”det ikke kan udelukkes”, at platformen og mangelfuld behandling var årsag til dødsfaldet.

Ifølge Politiken har i alt 11 alvorligt syge kræftpatienter på Sjællands Universitetshospital fået mangelfuld behandling, fordi deres medicinordinering var forsvundet på Sundhedsplatformen.


Region øger investeringen

Implementeringen af Sundhedsplatformen mødte tidligere på sommeren hård kritik af Rigsrevisionen, der kaldte den for både uprofessionel og kritisabel.

Efterfølgende har Region Sjælland offentligjort, at den vil "sætte alle sejl til" og øge investeringen i Sundhedsplatformen.

Formålet er at gøre Sundhedsplatformen mere brugervenlig for lægerne, sygeplejeskerne og lægesekretærerne på sygehusene, og helt konkret har regionen valgt at poste mellem fem og 10 millioner kroner i indsatsen.

Læs mere om det her:
Region Sjælland pumper millioner ind i det udskældte Sundhedsplatformen: Vi 'sætter alle sejl'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere