Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Tilsyn modtager bunkevis af indberetninger om Sundhedsplatformen: ”Vi har ikke noget fortilfælde. Vi har aldrig haft en lignende tilsynssag i forhold til et nyt it-system.”

Der er så store problemer med Sundhedsplatformen, at Styrelsen for Patientsikkerhed melder, at den aldrig før har set lignende i forhold til et it-system - både i forhold til problemets omfang og varighed.

Styrelsen for Patientsikkerhed har modtaget en række indberetning om problemer med Sundhedsplatformen.

Det strækker sig fra røntgenbilleder, der aldrig dukker op til forkert medicinering eller forsvundne oplysninger om patienter.

"Vi har ikke noget fortilfælde. Vi har aldrig haft en lignende tilsynssag i forhold til et nyt it-system. Det gælder både problemets omfang og varigheden af problemløsningen," siger Anette Lykke Petri, der er overlæge og enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed til Politiken.

Der bliver rapporteret om fortvivlede læger, der har mistet tilliden til Sundhedsplatformen, og det er ligeledes kommet frem, at det kontroversielle it-system kan have været årsag til et dødsfald på Sjællands Universitetshospital Roskilde.

Her fik en kræftpatient ikke det lægemiddel, som han var ordineret, da han blev indlagt. Hospitalets ledelse har erkendt overfor Politiken, at ”det ikke kan udelukkes”, at platformen og mangelfuld behandling var årsag til dødsfaldet.

Ifølge Politiken har i alt 11 alvorligt syge kræftpatienter på Sjællands Universitetshospital fået mangelfuld behandling, fordi deres medicinordinering var forsvundet på Sundhedsplatformen.


Region øger investeringen

Implementeringen af Sundhedsplatformen mødte tidligere på sommeren hård kritik af Rigsrevisionen, der kaldte den for både uprofessionel og kritisabel.

Efterfølgende har Region Sjælland offentligjort, at den vil "sætte alle sejl til" og øge investeringen i Sundhedsplatformen.

Formålet er at gøre Sundhedsplatformen mere brugervenlig for lægerne, sygeplejeskerne og lægesekretærerne på sygehusene, og helt konkret har regionen valgt at poste mellem fem og 10 millioner kroner i indsatsen.

Læs mere om det her:
Region Sjælland pumper millioner ind i det udskældte Sundhedsplatformen: Vi 'sætter alle sejl'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere