Artikel top billede

Tilsyn modtager bunkevis af indberetninger om Sundhedsplatformen: ”Vi har ikke noget fortilfælde. Vi har aldrig haft en lignende tilsynssag i forhold til et nyt it-system.”

Der er så store problemer med Sundhedsplatformen, at Styrelsen for Patientsikkerhed melder, at den aldrig før har set lignende i forhold til et it-system - både i forhold til problemets omfang og varighed.

Styrelsen for Patientsikkerhed har modtaget en række indberetning om problemer med Sundhedsplatformen.

Det strækker sig fra røntgenbilleder, der aldrig dukker op til forkert medicinering eller forsvundne oplysninger om patienter.

"Vi har ikke noget fortilfælde. Vi har aldrig haft en lignende tilsynssag i forhold til et nyt it-system. Det gælder både problemets omfang og varigheden af problemløsningen," siger Anette Lykke Petri, der er overlæge og enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed til Politiken.

Der bliver rapporteret om fortvivlede læger, der har mistet tilliden til Sundhedsplatformen, og det er ligeledes kommet frem, at det kontroversielle it-system kan have været årsag til et dødsfald på Sjællands Universitetshospital Roskilde.

Her fik en kræftpatient ikke det lægemiddel, som han var ordineret, da han blev indlagt. Hospitalets ledelse har erkendt overfor Politiken, at ”det ikke kan udelukkes”, at platformen og mangelfuld behandling var årsag til dødsfaldet.

Ifølge Politiken har i alt 11 alvorligt syge kræftpatienter på Sjællands Universitetshospital fået mangelfuld behandling, fordi deres medicinordinering var forsvundet på Sundhedsplatformen.


Region øger investeringen

Implementeringen af Sundhedsplatformen mødte tidligere på sommeren hård kritik af Rigsrevisionen, der kaldte den for både uprofessionel og kritisabel.

Efterfølgende har Region Sjælland offentligjort, at den vil "sætte alle sejl til" og øge investeringen i Sundhedsplatformen.

Formålet er at gøre Sundhedsplatformen mere brugervenlig for lægerne, sygeplejeskerne og lægesekretærerne på sygehusene, og helt konkret har regionen valgt at poste mellem fem og 10 millioner kroner i indsatsen.

Læs mere om det her:
Region Sjælland pumper millioner ind i det udskældte Sundhedsplatformen: Vi 'sætter alle sejl'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere