Artikel top billede

Chrome møder kritik efter ny opdatering: Logger automatisk brugerne på Chrome-konto, når de bruger deres Google-konto

Den nyeste opdatering fra Googles Chrome browser møder kritik fra flere sider. Når du logger ind på en Google-tjeneste, vil du nemlig automatisk blive logget ind på Chrome samtidig.

Med den seneste opdatering fra Google Chrome bliver selskabet nu mødt af kritik af modstandere, der ikke føler sig godt nok informeret.

Når en bruger logger ind med sin Google-konto bliver brugeren neligt angiveligt også efter opdateringen logget på i Chrome-browseren.

Det hele sker helt automatisk og uden at du selv skal godkende det.

Og det er mange brugere ikke tilfredse med, skriver det amerikanske medie ZDNet.

Ifølge det amerikanske medie bliver brugerne automatisk logget ind på Chromes browser-konto - også kaldet Sync, når de bruger en af Googles egne sider som for eksempel YouTube.

Det har fået kritik fra flere sider, selv om Google fastslår, at selskabet ikke automatisk synkroniserer dine data.

“Hej alle, jeg vil gerne dele mere information om de seneste ændringer af Chrome login. Chrome fortæller dig nu, at du er 'logget ind', hver gang du er logget ind på en Google-side. Dette betyder IKKE, at Chrome automatisk sender hele din browserhistorik til din google konto,” skriver Adrienne Porter Felt, der er ingeniør hos Google Chrome, ifølge mediet på Twitter.

Sync kan logge browserhistorik

Chrome-kontoen eller Sync giver brugerne mulighed for at logge deres data som eksempelvis søgehistorik, bogmærker og password og loginoplysninger.

Den funktion skal man dog aktivt tilvælge, men at Chrome automatisk logger sine brugere ind på Chrome-kontoen, når de logger ind på deres Google-konto, vækker alligevel bekymring hos professor på John Hopkins Universitet i USA, Matthew Greens.

“Hvis I ikke respekterede mit manglende samtykke på den største brugerrettede privacy funktion i Chrome (og ikke engang gav mig besked om det), hvorfor skulle jeg så stole på andre samtykke-muligheder, I giver mig? spørger han blandt andet ifølge Bleeping Computers.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere