Artikel top billede

Chrome møder kritik efter ny opdatering: Logger automatisk brugerne på Chrome-konto, når de bruger deres Google-konto

Den nyeste opdatering fra Googles Chrome browser møder kritik fra flere sider. Når du logger ind på en Google-tjeneste, vil du nemlig automatisk blive logget ind på Chrome samtidig.

Med den seneste opdatering fra Google Chrome bliver selskabet nu mødt af kritik af modstandere, der ikke føler sig godt nok informeret.

Når en bruger logger ind med sin Google-konto bliver brugeren neligt angiveligt også efter opdateringen logget på i Chrome-browseren.

Det hele sker helt automatisk og uden at du selv skal godkende det.

Og det er mange brugere ikke tilfredse med, skriver det amerikanske medie ZDNet.

Ifølge det amerikanske medie bliver brugerne automatisk logget ind på Chromes browser-konto - også kaldet Sync, når de bruger en af Googles egne sider som for eksempel YouTube.

Det har fået kritik fra flere sider, selv om Google fastslår, at selskabet ikke automatisk synkroniserer dine data.

“Hej alle, jeg vil gerne dele mere information om de seneste ændringer af Chrome login. Chrome fortæller dig nu, at du er 'logget ind', hver gang du er logget ind på en Google-side. Dette betyder IKKE, at Chrome automatisk sender hele din browserhistorik til din google konto,” skriver Adrienne Porter Felt, der er ingeniør hos Google Chrome, ifølge mediet på Twitter.

Sync kan logge browserhistorik

Chrome-kontoen eller Sync giver brugerne mulighed for at logge deres data som eksempelvis søgehistorik, bogmærker og password og loginoplysninger.

Den funktion skal man dog aktivt tilvælge, men at Chrome automatisk logger sine brugere ind på Chrome-kontoen, når de logger ind på deres Google-konto, vækker alligevel bekymring hos professor på John Hopkins Universitet i USA, Matthew Greens.

“Hvis I ikke respekterede mit manglende samtykke på den største brugerrettede privacy funktion i Chrome (og ikke engang gav mig besked om det), hvorfor skulle jeg så stole på andre samtykke-muligheder, I giver mig? spørger han blandt andet ifølge Bleeping Computers.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere