Artikel top billede

Chrome møder kritik efter ny opdatering: Logger automatisk brugerne på Chrome-konto, når de bruger deres Google-konto

Den nyeste opdatering fra Googles Chrome browser møder kritik fra flere sider. Når du logger ind på en Google-tjeneste, vil du nemlig automatisk blive logget ind på Chrome samtidig.

Med den seneste opdatering fra Google Chrome bliver selskabet nu mødt af kritik af modstandere, der ikke føler sig godt nok informeret.

Når en bruger logger ind med sin Google-konto bliver brugeren neligt angiveligt også efter opdateringen logget på i Chrome-browseren.

Det hele sker helt automatisk og uden at du selv skal godkende det.

Og det er mange brugere ikke tilfredse med, skriver det amerikanske medie ZDNet.

Ifølge det amerikanske medie bliver brugerne automatisk logget ind på Chromes browser-konto - også kaldet Sync, når de bruger en af Googles egne sider som for eksempel YouTube.

Det har fået kritik fra flere sider, selv om Google fastslår, at selskabet ikke automatisk synkroniserer dine data.

“Hej alle, jeg vil gerne dele mere information om de seneste ændringer af Chrome login. Chrome fortæller dig nu, at du er 'logget ind', hver gang du er logget ind på en Google-side. Dette betyder IKKE, at Chrome automatisk sender hele din browserhistorik til din google konto,” skriver Adrienne Porter Felt, der er ingeniør hos Google Chrome, ifølge mediet på Twitter.

Sync kan logge browserhistorik

Chrome-kontoen eller Sync giver brugerne mulighed for at logge deres data som eksempelvis søgehistorik, bogmærker og password og loginoplysninger.

Den funktion skal man dog aktivt tilvælge, men at Chrome automatisk logger sine brugere ind på Chrome-kontoen, når de logger ind på deres Google-konto, vækker alligevel bekymring hos professor på John Hopkins Universitet i USA, Matthew Greens.

“Hvis I ikke respekterede mit manglende samtykke på den største brugerrettede privacy funktion i Chrome (og ikke engang gav mig besked om det), hvorfor skulle jeg så stole på andre samtykke-muligheder, I giver mig? spørger han blandt andet ifølge Bleeping Computers.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere