Artikel top billede

Morgen-briefing: Top-Toy installerer prisscanner-robot / Hesehus runder 100 ansatte / Lægebesøg skal digitaliseres / Coop skal forvandles til tech-virksomhed / Tidligere Thrane & Thrane-CEO bliver direktør i Kubo Robotics

Top-Toy installerer prisscanner-robot. Hesehus runder 100 ansatte. Lægebesøg skal digitaliseres. Coop skal forvandles til tech-virksomhed. Tidligere Thrane & Thrane-CEO bliver direktør i Kubo Robotics. Ny chef til Instagram.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Top-Toy installerer prisscanner-robot

Legetøjskæden Top-Toy, der står bag BR og Toys’r’us, indfører en prisrobot, der løbende skal overvåge og scanne konkurrenternes netpriser.

Kæden vil anvende robotten til løbende at justere priserne i både netbutikken og i de fysiske butikker.

Samtidig indfører selskabet elektroniske hyldeforkanter, så priserne hurtigt kan justeres.

Top-Toy har i alt 72 butikker, og alle løsninger skal være på plads inden udsalgsdagen Black Friday til november.

Hesehus runder 100 ansatte

E-handelshuset Hesehus har rundet 100 medarbejdere, meddeler selskabet.

“Årsagen er en rekordstor ordrebog, der ikke kun udgøres af nytilkomne kunder men i høj grad også af en stødt stigende efterspørgsel fra virksomhedens eksisterende kunder”, lyder det fra Hesehus.

Den odensianske virksomhed blev etableret i 2002 med dengang syv medarbejdere.

Hesehus med Lars Hedal i spidsen har ansat 11 mand inden for de seneste par måneder.

Lægebesøg skal digitaliseres

Regionerne er ‘klar til en massiv digital satsning,’ som skal gøre det muligt for danskerne at få fat i lægen digitalt døgnet rundt, lyder det fra Danske Regioner i denne meddelelse.

Regionerne vil blandt andet have én digital indgang til sundshedsvæsnet via appen ‘Min Sundhed,’ hvor brugerne skal kunne få digital adgang til lægen, få overblik over aftaler og hente viden og data.

Første version af appen skal være klar inden udgangen af 2019.

“Vi synes faktisk, at det skal være lige så nemt at være patient eller pårørende i sundhedsvæsnet, som det er at være kunde i netbank eller mobilbank. Vi vil bruge de digitale muligheder til at sætte patienten i centrum, til at give patienten magten over egne forløb, sådan at det er borgernes tid og muligheder, der styrer systemet. Ikke omvendt,” lyder det fra Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

Coop skal forvandles til tech-virksomhed

Coop har hentet 53-årige Morten Holm Christiansen ind som ny CTO.

Han tiltrådte for tre måneder siden, efter han tidligere har været vice president i Novo Nordisk og såkaldt ‘head of new ventures’ i Maersk Line.

Han siger til Finans, at han ‘nok ikke’ tidligere lige havde set sig selv i en dagligvarekoncern, men at han ikke kunne modstå denne mulighed, da Coop er under pres med faldende omsætning og nye indkøbsvaner - blandt andet et skift til onlineindkøb.

“I London er andelen 12 procent. Det vil vokse også her. Naturligvis skal det logistiske hænge sammen, men der kommer volumen med i onlinesalget. Det fascinerer mig, at der ligger kæmpe udfordringer og venter. Vi skal flytte en koncern, som alle danskere har en relation til og med 152 års historie med sig,” siger Morten Holm Christiansen til avisen.

Tidligere Thrane & Thrane-CEO bliver direktør i Kubo Robotics

Det odensianske robotfirma Kubo Robotics har ansat Henrik Lunde som ny topchef, meddeler selskabet.

Henrik Lunde har tidligere været CEO i Thrane & Thrane, ligesom han har været i Rovsing.

"Jeg ser virkelig frem til at arbejde med KUBO teamet og bestyrelsen og til at lede Kubos udvikling fra at være en lille virksomhed til et anerkendt mærke blandt lærere verden over. Jeg glæder mig også til at arbejde sammen med KUBOs forretningspartnere," lyder det fra den nye direktør.

Kubo står bag en robot, der anvendes til undervisning af børn. Selskabet blev grundlagt i 2016 på baggrund af crowdfunding af Tommy Otzen og Daniel Lindegaard.

Henrik Lunde afløser Tommy Otzen, der forlod virksomheden i foråret for at stifte ny virksomhed.

Ny chef til Instagram

En uge efter, at de to stiftere trak sig fra Facebook-ejede Instagram, har selskabet udpeget ny topchef.

Han hedder Adam Mosseri, og han har været ansat i Facebook siden 2008, hvor han gennem mange år har været regnet for at være en af Mark Zuckerbergs fortrolige.

Han har indtil nu været vice president of product i Instagram.

Det er en uge siden, at Instagram-stifterne Kevin Systrom og Mike Krieger pludselig forlod selskabet. Fornylig forlod også medstifteren af ligeledes Facebook-ejede WhatsApp, Jan Koum, selskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere