Artikel top billede

(Foto: Netcompany/PR)

Netcompany har anvendt ulovlige ansættelseskontrakter: Medarbejdere fik forbud mod at oplyse deres løn

Ansatte hos it-virksomheden Netcompany har haft forbud mod omtale deres løn. Det er i strid med ligelønsloven, lyder det fra eksperter.

Den danske it-virksomhed Netcompany har anvendt ulovlige ansættelseskontrakter, hvor de ansatte har fået forbud mod at fortælle andre om deres løn

Det skriver it-mediet Itwatch, der er kommet i besiddelse af kontrakterne og har haft to jurister til at gennemgå dem, og de vurderer begge af kontrakterne er i strid med ligelønsloven.

"Det betyder, at sådan nogle tavshedsklausuler, hvor en arbejdsgiver siger til sine medarbejdere, at de ikke må fortælle om deres løn, ikke er lovlige," forklarer Frederik Brocks, der er partner i advokatfirmaet Skau Reipurth & Partnere, til Itwatch.

Vurderingen får opbakning fra Christian Højer Schjøler, der er adjunkt ved Syddansk Universitet og har speciale i ansættelsesret.

Netcompany har afvist at stille op til interview med Itwatch, men Lars Ullslev Johannesen, der er group hr-director oplyser i en mail til mediet, at ”der er tale om en administrativ fejl, som er korrigeret.”

Læs også:
Netcompany brager frem som leverandør til det offentlige: Tredobler omsætningen og nærmer sig en halv milliard kroner årligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere