Artikel top billede

(Foto: Netcompany/PR)

Netcompany har anvendt ulovlige ansættelseskontrakter: Medarbejdere fik forbud mod at oplyse deres løn

Ansatte hos it-virksomheden Netcompany har haft forbud mod omtale deres løn. Det er i strid med ligelønsloven, lyder det fra eksperter.

Den danske it-virksomhed Netcompany har anvendt ulovlige ansættelseskontrakter, hvor de ansatte har fået forbud mod at fortælle andre om deres løn

Det skriver it-mediet Itwatch, der er kommet i besiddelse af kontrakterne og har haft to jurister til at gennemgå dem, og de vurderer begge af kontrakterne er i strid med ligelønsloven.

"Det betyder, at sådan nogle tavshedsklausuler, hvor en arbejdsgiver siger til sine medarbejdere, at de ikke må fortælle om deres løn, ikke er lovlige," forklarer Frederik Brocks, der er partner i advokatfirmaet Skau Reipurth & Partnere, til Itwatch.

Vurderingen får opbakning fra Christian Højer Schjøler, der er adjunkt ved Syddansk Universitet og har speciale i ansættelsesret.

Netcompany har afvist at stille op til interview med Itwatch, men Lars Ullslev Johannesen, der er group hr-director oplyser i en mail til mediet, at ”der er tale om en administrativ fejl, som er korrigeret.”

Læs også:
Netcompany brager frem som leverandør til det offentlige: Tredobler omsætningen og nærmer sig en halv milliard kroner årligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere