Artikel top billede

Netcompany har anvendt ulovlige ansættelseskontrakter: Medarbejdere fik forbud mod at oplyse deres løn

Ansatte hos it-virksomheden Netcompany har haft forbud mod omtale deres løn. Det er i strid med ligelønsloven, lyder det fra eksperter.

Den danske it-virksomhed Netcompany har anvendt ulovlige ansættelseskontrakter, hvor de ansatte har fået forbud mod at fortælle andre om deres løn

Det skriver it-mediet Itwatch, der er kommet i besiddelse af kontrakterne og har haft to jurister til at gennemgå dem, og de vurderer begge af kontrakterne er i strid med ligelønsloven.

"Det betyder, at sådan nogle tavshedsklausuler, hvor en arbejdsgiver siger til sine medarbejdere, at de ikke må fortælle om deres løn, ikke er lovlige," forklarer Frederik Brocks, der er partner i advokatfirmaet Skau Reipurth & Partnere, til Itwatch.

Vurderingen får opbakning fra Christian Højer Schjøler, der er adjunkt ved Syddansk Universitet og har speciale i ansættelsesret.

Netcompany har afvist at stille op til interview med Itwatch, men Lars Ullslev Johannesen, der er group hr-director oplyser i en mail til mediet, at ”der er tale om en administrativ fejl, som er korrigeret.”

Læs også:
Netcompany brager frem som leverandør til det offentlige: Tredobler omsætningen og nærmer sig en halv milliard kroner årligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere