Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

DF vil have skruet ned for it i folkeskolen: For dyrt og skadeligt

Dansk Folkeparti vil have skruet ned for brugen af computere og digitale virkemidler i folkeskolen. Det er for dyrt og skadeligt, mener partiet.

Dansk Folkeparti vil have et opgør med den ret omfattende brug af computere, iPad og andre digitale virkemidler i folkeskolen, skriver en række aviser.

Partiet er på vej med et udspil, som det vil fremsætte som beslutningsforslag i Folketinget.

Det vil blandt andet ifølge Jysk Fynske Medier have nedsat en rådgivningsgruppe, der skal kulegrave digitaliseringen i folkeskolen og udarbejde et oplæg til fremtidens digitaliseringsindsats.

Dansk Folkeparti peger på, at der over de seneste seks år er blevet investeret 2,5 milliarder kroner på at digitalisere undervisningen i skolen.

Men det har ikke gjort børnene klogere, men har faktisk skadet mange, mener undervisningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl.

“Undersøgelser peger på, at vi nærmest risikerer at udsætte de unge for diagnoser, fordi deres hjerner bliver overophedede, så de både lærer mindre og måske også får kognitive problemer af det uddannelsessystem, vi skaber. Det giver mig en bekymring,” siger ordføreren til Jysk Fynske Medier.

Han siger, at ‘vi skal stoppe med at lukke øjnene og bare blindt køre videre,’ hvis ikke det giver bedre læring.

Dansk Folkeparti mener, at lærerne selv skal bestemme, om de vil anvende digitale læringsmidler, ligesom partiet vil have testet, om de forskellige digitale læremidler overhovedet virker.

Desuden vil partiet have fokus på metode og mål, så undervisningen ikke kommer til at handle om teknologi, men om brugen af den.

Og så skal der ifølge partiet udarbejdes en klar definition af, hvad digitalisering rent faktisk er.

Undervisningsminiser Merete Riisager løftede over for Computerworld i januar sløret for regeringens digitale planer med folkeskolen.

De indebærer et stærkt fokus på teknologi, innovation og it.

Det kan du læse mere om her: Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere