Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

DF vil have skruet ned for it i folkeskolen: For dyrt og skadeligt

Dansk Folkeparti vil have skruet ned for brugen af computere og digitale virkemidler i folkeskolen. Det er for dyrt og skadeligt, mener partiet.

Dansk Folkeparti vil have et opgør med den ret omfattende brug af computere, iPad og andre digitale virkemidler i folkeskolen, skriver en række aviser.

Partiet er på vej med et udspil, som det vil fremsætte som beslutningsforslag i Folketinget.

Det vil blandt andet ifølge Jysk Fynske Medier have nedsat en rådgivningsgruppe, der skal kulegrave digitaliseringen i folkeskolen og udarbejde et oplæg til fremtidens digitaliseringsindsats.

Dansk Folkeparti peger på, at der over de seneste seks år er blevet investeret 2,5 milliarder kroner på at digitalisere undervisningen i skolen.

Men det har ikke gjort børnene klogere, men har faktisk skadet mange, mener undervisningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl.

“Undersøgelser peger på, at vi nærmest risikerer at udsætte de unge for diagnoser, fordi deres hjerner bliver overophedede, så de både lærer mindre og måske også får kognitive problemer af det uddannelsessystem, vi skaber. Det giver mig en bekymring,” siger ordføreren til Jysk Fynske Medier.

Han siger, at ‘vi skal stoppe med at lukke øjnene og bare blindt køre videre,’ hvis ikke det giver bedre læring.

Dansk Folkeparti mener, at lærerne selv skal bestemme, om de vil anvende digitale læringsmidler, ligesom partiet vil have testet, om de forskellige digitale læremidler overhovedet virker.

Desuden vil partiet have fokus på metode og mål, så undervisningen ikke kommer til at handle om teknologi, men om brugen af den.

Og så skal der ifølge partiet udarbejdes en klar definition af, hvad digitalisering rent faktisk er.

Undervisningsminiser Merete Riisager løftede over for Computerworld i januar sløret for regeringens digitale planer med folkeskolen.

De indebærer et stærkt fokus på teknologi, innovation og it.

Det kan du læse mere om her: Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere