DF vil have skruet ned for it i folkeskolen: For dyrt og skadeligt

Dansk Folkeparti vil have skruet ned for brugen af computere og digitale virkemidler i folkeskolen. Det er for dyrt og skadeligt, mener partiet.

Dansk Folkeparti vil have et opgør med den ret omfattende brug af computere, iPad og andre digitale virkemidler i folkeskolen, skriver en række aviser.

Partiet er på vej med et udspil, som det vil fremsætte som beslutningsforslag i Folketinget.

Det vil blandt andet ifølge Jysk Fynske Medier have nedsat en rådgivningsgruppe, der skal kulegrave digitaliseringen i folkeskolen og udarbejde et oplæg til fremtidens digitaliseringsindsats.

Dansk Folkeparti peger på, at der over de seneste seks år er blevet investeret 2,5 milliarder kroner på at digitalisere undervisningen i skolen.

Men det har ikke gjort børnene klogere, men har faktisk skadet mange, mener undervisningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl.

“Undersøgelser peger på, at vi nærmest risikerer at udsætte de unge for diagnoser, fordi deres hjerner bliver overophedede, så de både lærer mindre og måske også får kognitive problemer af det uddannelsessystem, vi skaber. Det giver mig en bekymring,” siger ordføreren til Jysk Fynske Medier.

Han siger, at ‘vi skal stoppe med at lukke øjnene og bare blindt køre videre,’ hvis ikke det giver bedre læring.

Dansk Folkeparti mener, at lærerne selv skal bestemme, om de vil anvende digitale læringsmidler, ligesom partiet vil have testet, om de forskellige digitale læremidler overhovedet virker.

Desuden vil partiet have fokus på metode og mål, så undervisningen ikke kommer til at handle om teknologi, men om brugen af den.

Og så skal der ifølge partiet udarbejdes en klar definition af, hvad digitalisering rent faktisk er.

Undervisningsminiser Merete Riisager løftede over for Computerworld i januar sløret for regeringens digitale planer med folkeskolen.

De indebærer et stærkt fokus på teknologi, innovation og it.

Det kan du læse mere om her: Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Nu sker det: Amazon har onsdag morgen åbnet sin første nordiske e-handelsbutik
Amazon har længe barslet med et indtog på det nordiske marked, og onsdag morgen begyndte invasionen, da den amerikanske gigant slog dørene op for sin spritnye svenske markedsplads.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.