Artikel top billede

DF vil have skruet ned for it i folkeskolen: For dyrt og skadeligt

Dansk Folkeparti vil have skruet ned for brugen af computere og digitale virkemidler i folkeskolen. Det er for dyrt og skadeligt, mener partiet.

Dansk Folkeparti vil have et opgør med den ret omfattende brug af computere, iPad og andre digitale virkemidler i folkeskolen, skriver en række aviser.

Partiet er på vej med et udspil, som det vil fremsætte som beslutningsforslag i Folketinget.

Det vil blandt andet ifølge Jysk Fynske Medier have nedsat en rådgivningsgruppe, der skal kulegrave digitaliseringen i folkeskolen og udarbejde et oplæg til fremtidens digitaliseringsindsats.

Dansk Folkeparti peger på, at der over de seneste seks år er blevet investeret 2,5 milliarder kroner på at digitalisere undervisningen i skolen.

Men det har ikke gjort børnene klogere, men har faktisk skadet mange, mener undervisningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl.

“Undersøgelser peger på, at vi nærmest risikerer at udsætte de unge for diagnoser, fordi deres hjerner bliver overophedede, så de både lærer mindre og måske også får kognitive problemer af det uddannelsessystem, vi skaber. Det giver mig en bekymring,” siger ordføreren til Jysk Fynske Medier.

Han siger, at ‘vi skal stoppe med at lukke øjnene og bare blindt køre videre,’ hvis ikke det giver bedre læring.

Dansk Folkeparti mener, at lærerne selv skal bestemme, om de vil anvende digitale læringsmidler, ligesom partiet vil have testet, om de forskellige digitale læremidler overhovedet virker.

Desuden vil partiet have fokus på metode og mål, så undervisningen ikke kommer til at handle om teknologi, men om brugen af den.

Og så skal der ifølge partiet udarbejdes en klar definition af, hvad digitalisering rent faktisk er.

Undervisningsminiser Merete Riisager løftede over for Computerworld i januar sløret for regeringens digitale planer med folkeskolen.

De indebærer et stærkt fokus på teknologi, innovation og it.

Det kan du læse mere om her: Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere