Artikel top billede

Staten vil hapse din mailadresse og dit telefonnummer fra populær internettjeneste

Det offentlige ønsker at få fat på de kontaktoplysninger, som du har oplyst til eBoks.

Hvis du har oplyst din e-mail eller dit telefonnummer på e-Boks, kan det inden længe havne i favnen på en række offentlige myndigheder.

Det skriver Børsen, der oplyser, at regeringen har fremlagt et lovforslag, der skal give det offentlige adgang til kontaktoplysninger fra e-Boks.

Kontaktoplysningerne skal ifølge lovforslaget gøre det lettere for det offentlige at kommunikere med borgerne, der eksempelvis i fremtiden kan se frem til at modtage påmindelser om aftaler og tidsfrister i forbindelse med et sagsforløb hos myndighederne.

It-forening er skeptisk

Forslaget mødes dog med skepsis fra IT-Politisk Forening, der kalder det for en dårlig ide.

"Bare fordi du har givet dine oplysninger i én sammenhæng, kan det være, at du ikke vil have, at det bliver brugt i en anden," siger Jesper Lund, formand for IT-Politisk Forening til Børsen.

E-boks er ejet af Nets og PostNord, og tjenesten bruges blandt andet af det offentlige til at udsende digital post til borgerne.

Siden 2014 har det være obligatorisk for alle danske borgere på over 15 år, at de kan modtage digital post.

I visse tifælde kan man dog som borger blive fritaget for at modtage digital post. Det gælder blandt andet, hvis man har en kognitiv eller fysisk funktionsnedsættelse eller ikke har adgang til en computer i sit hjem.

Læs også: eBoks' indtjening vokser med enorme 253 procent: "Vi har ikke sparet os til det, men vi har været gode til at vælge, hvad vi skal bruge penge på og prioritere"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere