Amazon bliver hyldet for lønstigninger til lagerarbejdere: Men i virkeligheden kan de ansatte ende med at tabe penge på det

Amazon har hævet minimumslønnen for de ansatte, men i stilhed har den amerikanske tech-gigant også fjernet en række lukrative aktie- og bonusprogrammer for de ansatte.

Amazon valgte tidligere på ugen at hæve minimumslønnen for sine ansatte til 15 dollar, hvilket blev mødt med ros fra prominente amerikanske politikere som demokraten Bernie Sanders.

Men nu hævder flere af Amazons lagermedarbejdere, at de kan risikere at komme til at tjene mindre efter lønstigningen.

Det skriver det amerikanske tech-medie The Verge.

Fjerner lukrative ordninger
For samtidig med lønstigningen fjerner Amazon et aktie-program og et bonusprogram for de ansatte på Amazons lager.

Aktieprogrammer betyder blandt andet, at nyansatte lagerarbejdere modtager to Amazon-aktier, hvilket med den aktuelle kurs svarer til lige knap 25.000 kroner. Derudover får medarbejderne en option på yderligere én aktie hvert år.

Der til kommer et bonusprogram der ifølge The Verge betyder, at Amazon-ansatte, hvis de når deres produktionsmål kan få en bonus på 8 procent hver måned, og i månederne op til julen og thanksgiving kan bonusen nå helt op på 16 procent.

Ifølge The Verge kritiserer flere Amazon-medarbejdere på sociale medier den nye lønstruktur for at være et pr-stunt, der ikke er i medarbejdernes interesse.

En talsperson fra Amazon siger dog til den amerikanske tv-station CNBC, at den nye lønstruktur samlet set vil betyde, at de ansatte kommer til at tjene mere hver måned og samtidig vil det beløb de får udbetalt i månedsløn blive mere forudsigeligt.

Læs også: Amazon kan komme til at lide samme skæbne som Uber i Danmark - fagbevægelse ruster sig til kamp


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
It-sikkerheden afhænger af dig!
Du kender det sikkert. En kollega vil dele en fil med navne, mailadresser og andre personlige data fra jeres Salesforce database, med en partner i EU. Vedkommende beslutter at smide en Excel-fil i DropBox og sender et link til partneren til download. En anden kollega skal bruge en kundes bankoplysninger for at kunne lave en overførsel, så kunden sender selvfølgelig en e-mail med alle bankoplysninger. Ovenstående er blot to eksempler på det, der sker flere gange dagligt. Nemlig tilfælde hvor der skal deles følsomme oplysninger, hvor der er meget dårlig datasikkerhed. Det er en konstant stressfaktor for de sikkerhedsansvarlige i it. Derfor er det en absolut nødvendighed, at have de rigtige værktøjer og teknologier, for at gøre samarbejdet med andre virksomheder, så smertefrit som muligt. Det kan du læse mere om, hvordan du opnår i dette white paper.