Artikel top billede

Amazon bliver hyldet for lønstigninger til lagerarbejdere: Men i virkeligheden kan de ansatte ende med at tabe penge på det

Amazon har hævet minimumslønnen for de ansatte, men i stilhed har den amerikanske tech-gigant også fjernet en række lukrative aktie- og bonusprogrammer for de ansatte.

Amazon valgte tidligere på ugen at hæve minimumslønnen for sine ansatte til 15 dollar, hvilket blev mødt med ros fra prominente amerikanske politikere som demokraten Bernie Sanders.

Men nu hævder flere af Amazons lagermedarbejdere, at de kan risikere at komme til at tjene mindre efter lønstigningen.

Det skriver det amerikanske tech-medie The Verge.

Fjerner lukrative ordninger

For samtidig med lønstigningen fjerner Amazon et aktie-program og et bonusprogram for de ansatte på Amazons lager.

Aktieprogrammer betyder blandt andet, at nyansatte lagerarbejdere modtager to Amazon-aktier, hvilket med den aktuelle kurs svarer til lige knap 25.000 kroner. Derudover får medarbejderne en option på yderligere én aktie hvert år.

Der til kommer et bonusprogram der ifølge The Verge betyder, at Amazon-ansatte, hvis de når deres produktionsmål kan få en bonus på 8 procent hver måned, og i månederne op til julen og thanksgiving kan bonusen nå helt op på 16 procent.

Ifølge The Verge kritiserer flere Amazon-medarbejdere på sociale medier den nye lønstruktur for at være et pr-stunt, der ikke er i medarbejdernes interesse.

En talsperson fra Amazon siger dog til den amerikanske tv-station CNBC, at den nye lønstruktur samlet set vil betyde, at de ansatte kommer til at tjene mere hver måned og samtidig vil det beløb de får udbetalt i månedsløn blive mere forudsigeligt.

Læs også: Amazon kan komme til at lide samme skæbne som Uber i Danmark - fagbevægelse ruster sig til kamp
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere