Artikel top billede

(Foto: (c) 2014 Eric Slomanson. All Rights Reserved. / Photographer: Eric Slomanson)

Amazon bliver hyldet for lønstigninger til lagerarbejdere: Men i virkeligheden kan de ansatte ende med at tabe penge på det

Amazon har hævet minimumslønnen for de ansatte, men i stilhed har den amerikanske tech-gigant også fjernet en række lukrative aktie- og bonusprogrammer for de ansatte.

Amazon valgte tidligere på ugen at hæve minimumslønnen for sine ansatte til 15 dollar, hvilket blev mødt med ros fra prominente amerikanske politikere som demokraten Bernie Sanders.

Men nu hævder flere af Amazons lagermedarbejdere, at de kan risikere at komme til at tjene mindre efter lønstigningen.

Det skriver det amerikanske tech-medie The Verge.

Fjerner lukrative ordninger

For samtidig med lønstigningen fjerner Amazon et aktie-program og et bonusprogram for de ansatte på Amazons lager.

Aktieprogrammer betyder blandt andet, at nyansatte lagerarbejdere modtager to Amazon-aktier, hvilket med den aktuelle kurs svarer til lige knap 25.000 kroner. Derudover får medarbejderne en option på yderligere én aktie hvert år.

Der til kommer et bonusprogram der ifølge The Verge betyder, at Amazon-ansatte, hvis de når deres produktionsmål kan få en bonus på 8 procent hver måned, og i månederne op til julen og thanksgiving kan bonusen nå helt op på 16 procent.

Ifølge The Verge kritiserer flere Amazon-medarbejdere på sociale medier den nye lønstruktur for at være et pr-stunt, der ikke er i medarbejdernes interesse.

En talsperson fra Amazon siger dog til den amerikanske tv-station CNBC, at den nye lønstruktur samlet set vil betyde, at de ansatte kommer til at tjene mere hver måned og samtidig vil det beløb de får udbetalt i månedsløn blive mere forudsigeligt.

Læs også: Amazon kan komme til at lide samme skæbne som Uber i Danmark - fagbevægelse ruster sig til kamp
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere