Artikel top billede

(Foto: (c) 2014 Eric Slomanson. All Rights Reserved. / Photographer: Eric Slomanson)

Amazon bliver hyldet for lønstigninger til lagerarbejdere: Men i virkeligheden kan de ansatte ende med at tabe penge på det

Amazon har hævet minimumslønnen for de ansatte, men i stilhed har den amerikanske tech-gigant også fjernet en række lukrative aktie- og bonusprogrammer for de ansatte.

Amazon valgte tidligere på ugen at hæve minimumslønnen for sine ansatte til 15 dollar, hvilket blev mødt med ros fra prominente amerikanske politikere som demokraten Bernie Sanders.

Men nu hævder flere af Amazons lagermedarbejdere, at de kan risikere at komme til at tjene mindre efter lønstigningen.

Det skriver det amerikanske tech-medie The Verge.

Fjerner lukrative ordninger

For samtidig med lønstigningen fjerner Amazon et aktie-program og et bonusprogram for de ansatte på Amazons lager.

Aktieprogrammer betyder blandt andet, at nyansatte lagerarbejdere modtager to Amazon-aktier, hvilket med den aktuelle kurs svarer til lige knap 25.000 kroner. Derudover får medarbejderne en option på yderligere én aktie hvert år.

Der til kommer et bonusprogram der ifølge The Verge betyder, at Amazon-ansatte, hvis de når deres produktionsmål kan få en bonus på 8 procent hver måned, og i månederne op til julen og thanksgiving kan bonusen nå helt op på 16 procent.

Ifølge The Verge kritiserer flere Amazon-medarbejdere på sociale medier den nye lønstruktur for at være et pr-stunt, der ikke er i medarbejdernes interesse.

En talsperson fra Amazon siger dog til den amerikanske tv-station CNBC, at den nye lønstruktur samlet set vil betyde, at de ansatte kommer til at tjene mere hver måned og samtidig vil det beløb de får udbetalt i månedsløn blive mere forudsigeligt.

Læs også: Amazon kan komme til at lide samme skæbne som Uber i Danmark - fagbevægelse ruster sig til kamp
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere