(Foto: Dan Jensen)

Afsløring: KMD kalder det "ny viden" - men selskabet har kendt til problematisk udflytning af persondata siden 2014

KMD har hidtil fastholdt, at det har været "ny viden" for selskabet, at følsomme persondata fra landets jobcentre ikke må sendes ud af landet. En SKI-aftale viser dog, at KMD har kendt til reglerne siden 2014. "Selv i det omfang, at KMD ikke har haft de fornødne juridiske kompetencer, burde alle advarselslamper da have blinket i forhold til teksten i SKI-aftalen," lyder det fra juridisk ekspert.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Se teksten i SKI-aftalen
  • Læs vurderingen af teksten fra en af landets førende juridiske eksperter på området
  • Find ud af hvorfor eksperten mener, det er problematisk, at KMD ikke kender lovgivningen på området
  • Indblik i hvordan KMD forholder sig til sagen
1.412
7:15 min
33 danske kommuner, sender særligt følsomme data ud af Danmark via KMD's Microsoft Azure-baserede it-system KMD Momentum, der driftes i Amsterdam.

Inden nytår vokser antallet af kommuner til 44.

Nærmere bestemt drejer det sig om data som cpr-numre, navne og adresser på personer, der er registreret i kommunernes jobcentre.

Det er i strid med kommunernes aftale med staten, hvor alle kommuner har forpligtet sig til ikke at sende de særligt følsomme oplysninger ud af landet.

Indtil videre har KMD fastholdt, at det er "ny viden", at Det fælles datagrundlag, DFDG, der er den væsentligste datakilde på beskæftigelsesområdet skulle være underlagt den såkaldte krigsregel, og KMD har derfor "ikke været bekendt med, at der bliver brudt nogen aftaler."

Men nu kan Computerworld afsløre, at KMD har kendt til reglerne siden 2014.

Vil du gerne læse resten? Bliv abonnent

Hvad er Computerworld Premium? Se gratis artikel her

Allerede abonnent?

Prøv Premium i en måned

19,-

Køb nu
1 måned 195,-
12 måneder 1.795,-

Vil du ringes op?

Første måned koster 19 kroner. Herefter er prisen 195 kroner pr. måned. Automatisk fornyelse af abonnement. Ingen binding.


Premium
DR klar med it-konsulentudbud til 160 millioner: Her er detaljerne i de to delaftaler
Danmarks største udbyder af public service, DR, har netop sendt en rammeaftale om it-konsulentbistand i markedet. Værdien af rammeaftalen er på 160 millioner kroner.
Computerworld
Huaweis nye budget-mobil sigter betydeligt højere end sit prisskilt
Den kinesiske telegigant slipper en velekviperet budget-telefon ud i handlen med P Smart Z.
Job & Karriere
Nye danskkrav får ansøgertallet til at falde på IT-Universitetet
Et nyt sprogkrav, der skal begrænse antallet af internationale studerende, har betydet, at 16 procent færre har søgt om at blive optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet i København.
White paper
Bliv klogere: Dataprotection by the numbers - for dummies
Kvantitative metrics gør dig i stand til, at sammenligne ledigheds- og beskyttelses-alternativer objektivt, uden bias i forhold til erfaringer og fordomme eller udbyderpræference. I dette whitepaper går vi i dybden med adskillige metrics, og starter med at definere hver og en, hvorefter vi tilføjer dem til diskussionen om hvilke slags data protection, data retention og data availabilty, som du kan bruge i forskellige scenarier. Formålet er at hjælpe dig som it-professionel, som sidder med ansvaret for data protection, med at kommunikere overfor finansielle stakeholders i din organisation.