Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Netflix står nu for 15 procent af verdens internettrafik / Aab og KMD indgår samarbejde / Nu kan du - i princippet - logge ind i andre landes systemer

Netflix står nu for 15 procent af verdens internettrafik. Aab og KMD indgår samarbejde. Nu kan du - i princippet - logge ind i andre landes systemer. CM Network taber skattesag.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Netflix står nu for 15 procent af verdens internettrafik

Netflix står nu for 15 procent af verdens internettrafik, skriver Berlingske, der henviser til en opgørelse fra et canadisk analysefirma.

Efter Netflix kommer YouTube, der står for 11,4 procent af internettrafikken. På tredjepladsen kommer den ‘almindelige’ internettrafik, som er drevet af personer, der går ind på websites.

I Europa er YouTube størst med en andel på 16,1 procent af trafikken, mens Netflix sidder på 12,99 procent, hedder det.

Avisen skriver i øvrigt, at mere end halvdelen af al internettrafik nu er krypteret.

Aab og KMD indgår samarbejde

Fodboldsklubben Aab indgår datasamarbejde med KMD om strukturering og analysering af sportdata, meddeler de to selskaber.

Det drejer sig eksempelvis om minimering af muskelskader, bedste positioner for de forskellige spillere på banen, kamp-strategier, optimal boldbesiddelse på midterbanen og meget andet.

“Vi har igennem de seneste par år i højere og højere grad fået mange forskellige datakilder, som vi benytter i arbejdet omkring førsteholdet. Det er blandt andet oplysninger om søvn og fysiske data fra kampene og træning. Ligesom trænerstaben har fået flere specialister ind gennem årene, så ser vi nu et behov for kvalificere arbejdet med de mange data. Samarbejdet med KMD skal løfte vores dataanalyser og give os et bedre indblik i, hvordan de mange data kan bruges bedst muligt,” lyder det fra Allan Gaarde, sportsdirektør i AaB.

Nu kan du - i princippet - logge ind i andre landes systemer

Med udgangen af september trådte EU-forordningen eIDAS i kraft.

Den betyder, at EU-borgere skal kunne logge ind i andre EU-landes selvbetjeningsløsninger med deres nationale elektroniske identiteter, meddeler Digitaliseringsstyrelsen.

Der er dog fortsat et godt stykke vej til målet, hedder det, da kun Tyskland for tiden har et godkendt identitets-system.

“Det tekniske fundament er lagt, men der skal mere udvikling til. I dag kan der kun tilbydes begrænsede funktioner. Et stort fokus på sikkerheden betyder, at fx processen i EU for at godkende de forskellige landes eID’ere, som borgerne bruger til at logge på en selvbetjeningsløsning med, er omfattende og lang,” lyder det fra styrelsen.

CM Network taber skattesag

It-millionæren Magnus Kjøllers frasolgte selskab CM Network har tabt en skattesag, og det udløser underskud til selskabet på 4,5 millioner kroner, skriver Børsen.

CM Network står bag pointportalen Pointworld, som flere gange har været i offentlighedens søgelys og som i 2014 blev dømt i Vestre Landsret for vildledende markedsføring.

Magnus Kjøller, der bor i Dubai, har siden solgt selskabet til fire medarbejdere, men skattesagen er opstået under hans ejerskab.

Selskabet vil ikke sige noget som helst til Børsen om sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere