Artikel top billede

Morgen-briefing: Netflix står nu for 15 procent af verdens internettrafik / Aab og KMD indgår samarbejde / Nu kan du - i princippet - logge ind i andre landes systemer

Netflix står nu for 15 procent af verdens internettrafik. Aab og KMD indgår samarbejde. Nu kan du - i princippet - logge ind i andre landes systemer. CM Network taber skattesag.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Netflix står nu for 15 procent af verdens internettrafik

Netflix står nu for 15 procent af verdens internettrafik, skriver Berlingske, der henviser til en opgørelse fra et canadisk analysefirma.

Efter Netflix kommer YouTube, der står for 11,4 procent af internettrafikken. På tredjepladsen kommer den ‘almindelige’ internettrafik, som er drevet af personer, der går ind på websites.

I Europa er YouTube størst med en andel på 16,1 procent af trafikken, mens Netflix sidder på 12,99 procent, hedder det.

Avisen skriver i øvrigt, at mere end halvdelen af al internettrafik nu er krypteret.

Aab og KMD indgår samarbejde

Fodboldsklubben Aab indgår datasamarbejde med KMD om strukturering og analysering af sportdata, meddeler de to selskaber.

Det drejer sig eksempelvis om minimering af muskelskader, bedste positioner for de forskellige spillere på banen, kamp-strategier, optimal boldbesiddelse på midterbanen og meget andet.

“Vi har igennem de seneste par år i højere og højere grad fået mange forskellige datakilder, som vi benytter i arbejdet omkring førsteholdet. Det er blandt andet oplysninger om søvn og fysiske data fra kampene og træning. Ligesom trænerstaben har fået flere specialister ind gennem årene, så ser vi nu et behov for kvalificere arbejdet med de mange data. Samarbejdet med KMD skal løfte vores dataanalyser og give os et bedre indblik i, hvordan de mange data kan bruges bedst muligt,” lyder det fra Allan Gaarde, sportsdirektør i AaB.

Nu kan du - i princippet - logge ind i andre landes systemer

Med udgangen af september trådte EU-forordningen eIDAS i kraft.

Den betyder, at EU-borgere skal kunne logge ind i andre EU-landes selvbetjeningsløsninger med deres nationale elektroniske identiteter, meddeler Digitaliseringsstyrelsen.

Der er dog fortsat et godt stykke vej til målet, hedder det, da kun Tyskland for tiden har et godkendt identitets-system.

“Det tekniske fundament er lagt, men der skal mere udvikling til. I dag kan der kun tilbydes begrænsede funktioner. Et stort fokus på sikkerheden betyder, at fx processen i EU for at godkende de forskellige landes eID’ere, som borgerne bruger til at logge på en selvbetjeningsløsning med, er omfattende og lang,” lyder det fra styrelsen.

CM Network taber skattesag

It-millionæren Magnus Kjøllers frasolgte selskab CM Network har tabt en skattesag, og det udløser underskud til selskabet på 4,5 millioner kroner, skriver Børsen.

CM Network står bag pointportalen Pointworld, som flere gange har været i offentlighedens søgelys og som i 2014 blev dømt i Vestre Landsret for vildledende markedsføring.

Magnus Kjøller, der bor i Dubai, har siden solgt selskabet til fire medarbejdere, men skattesagen er opstået under hans ejerskab.

Selskabet vil ikke sige noget som helst til Børsen om sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere