Artikel top billede

Eniig ansætter ny it-direktør: Morten Mathiasen skal stå i spidsen for stor it-omlægning

Energiselskabet Eniig hyrer Morten Bilgrav Mathiasen som ny it-direktør efter selskabet har stået uden it-direktør siden maj.

Energiselskabet Eniig satser på digitalisering og sætter nu en erfaren it-direktør ind på posten som manden, der får ansvaret for opbygningen af fremtidens it-arkitektur.

Selskabet ansætter nemlig den erfarne it-mand Morten Bilgrav Mathiasen som ny it-direktør.

Hans formellle titel bliver ‘direktør for digitalisering, informationssikkerhed og it’ eller på engelsk ‘ senior vice president IT & Digitization.’

Han skal ifølge Eniig “være med til at skabe en it-arkitektur, der kan bære energiselskabets forretningsmodel,” lyder det fra selskabet med hovedkvarter i Silkeborg.

Selv bor Morten Bilgrav Mathiasen i Skanderborg.

Eniig meddelte i sidste uge, at selskabet fusionerer med SE under det fælles navn Norlys.

Fusionen kommer til at skabe en kæmpe med mere end en million danske tv- og internetkunder.

Fusionen skal give de forenede selskabet en ‘markant markedsposition inden for både energi- og teleområdet,' som det lød fra Eniig i forbindelse med fusionen.

Her løftede selskabet sløret for en plan om, at 'skala, lønsomhed og konkurrencekraft' skal øges i bestræbelserne på at sikre 'konkurrencedygtige priser på produkter og services.'

"Det er der behov for, ikke mindst i en telesektor, som er præget af markant konkurrence og hurtig udvikling. Ved fusionen skaber vi et signifikant modspil til de øvrige aktører på markedet,” hed det.

Det kan du læse mere om her: Fiberselskaberne Eniig og SE fusionerer: Det nye selskab skal servicere mere end en million tv- og internetkunder.

Konstant forandring

Den nye it-direktør påpeger da også, at energisektoren er i konstant forandring.

“I disse år er der gang i en større konsolideringsbølge, som stiller store krav til it-arkitekturen. Eniig står lige nu over for en spændende rejse mod et mere agilt og forretningsorienteret it-setup. Samtidig opruster vi på informationssikkerheden, ligesom digitalisering i stigende grad er en integreret del af måden, vi arbejder med forretningsudvikling på,” siger den nye it-direktør.

Morten Bilgrav Mathiasen kommer fra en stilling som it-direktør i det aarhusianske shipping-selskab Unifeeder.

Her stod han ifølge Eniig i spidsen for ‘en komplet omlægning af it-infrastrukturen i forbindelse med selskabets øgede fokus på digitalisering.’

Tildigere har han været it-chef i lys-firmaet Martin Professional og it-chef i Stibo.

Eniig har ledt efter en direktør for digitalisering og it i et stykke tid.

Således har selskabets kommercielle direktør COO Mads Brøgger, været konstitueret som it-direktør siden maj, da hidtidig it-direktør Mogens Steffensen fratrådte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere