Artikel top billede

Rådhuset i Herning.

Efter 25 år som CIO i børsnoteret firma er Poul Venø nu it-chef i Herning Kommune - og forskellen er stor: ”I det offentlige lever man med en nulfejlskultur"

For seks år tog Poul Venø beslutningen om at sige sin CIO-stilling i udlandet op for at bytte den ud med rollen som it-chef i Herning Kommune. .

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Sådan ser it-chef Poul Venø i Herning Kommune på forskellen mellem det private og offentlige
  • Hvordan håndterer han nulfejlskulturen i det offentlige som it-chef?
  • Hvad motiverer Poul Venø i hans daglige arbejde?
978
5 min
Da Poul Venø i januar 2012 gik inden for på rådhuset i Herning for at starte tilværelsen som kommunal it- og digitaliseringschef var det første gang, at han havde et job i den offentlige sektor efter 25 år i det private.

Computerworld interviewede dengang Poul Venø, som glædede sig til at komme i gang og komme lidt tættere på familien i det midtjyske.

”Jeg har et fantastisk job i dag. Men skiftet passer mig rigtig fint, fordi jeg kommer tættere på min familie," sagde Poul Venø dengang.

Til nytår er der så gået seks år, siden Poul Venø vinkede farvel til England og sin top-CIO-stilling hos Magnet, der er et søsterselskab til HTH-køkkener, der begge hører under Nobia-koncernen.

Selvom Poul Venø, der er født og opvokset i Herning, var forberedt på skiftet fra det private til det offentlige, erkender han, at der har været en del forandringer.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Besvarer forsikringsspørgsmål på 20 sekunder: Sådan er Topdanmarks nye generative AI-chatbot blevet udviklet på et halvt år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Akira-banden har hacket flere danske og svenske myndigheder i det seneste år - og tjent over en kvart milliard kroner på det

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Netcompany-topchef: Danskerne skal glemme alt om at arbejde mindre

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Medarbejderne fik udleveret badetøfler ved indflytningen: Kom med inden for i IBM Danmarks nye topmoderne hovedkontor

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Cyber-gidselforhandler løfter sløret: Sådan undgår du at blive ramt af den frygtede 'double whammy'