Amazon kan være på trapperne med lancering i Norden: Registrerer helt nyt selskab i Sverige

Amazons store nordiske indtog ser ud til at rykke tættere på. Amazon har netop registreret et nyt selskab i Sverige

Meget peger på, at Amazon inden for kort tid kan gøre sit indtog i Sverige.

Dermed kan Sverige blive det første land i Norden, hvor detailhandlen bliver kastet ud i direkte konkurrence med Amazon.

For ifølge dokumenter, som det svenske erhvervsmedie DI Digital har fået indsigt i, har Amazon nu etableret et nyt selskab i Sverige. Det drejer sig om koncernselskabet Amazon Business EU.

Selskabet, der har hovedsæde i Luxembourg, blev officielt registreret i Sverige 13. september i år.

B2B-forretning
Amazon Business EU er den europæiske arm af Amazons hastigt voksende B2B markedsplads, Amazon Business.

Amazon Business blev lanceret i 2015, og Amazons B2B forretning er i dag tilstede i otte lande, og i USA bliver den anvendt af knap halvdelen af de 100 største virksomheder, skriver DI Digital.

DI Digital har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Amazon.

Læs også: Amazons nordiske ekspansion er udskudt: ”Har svært ved at finde de rette mennesker”

Rygterne om Amazons indtog i Skandinavien har været tiltagende gennem det seneste år, og flere kilder har tidligere oplyst til DI Digital, at Amazon kan være klar til at lancere sin svenske tjeneste i forbindelse med den store internationale shoppingdag Black Friday.

Problemer med at rekruttere
Senest har kilder dog oplyst til DI Digital, at Amazon har haft problemer med at rekruttere folk med de nødvendige kompetencer, hvilket kan betyde, at lanceringen muligvis først vil finde sted i 2019.

Rygterne begyndte tilbage i marts, da DI Digital kunne viderebringe vedholdende rygter om Amazons indtog, der florerede i svenske e-handelskredse, og allerede i 2017 opkøbte Amazon det svenske domæne Amazon.se.

Domænet havde sin 1998 været ejet af en i dag 60-årig svensk kvinde, der modtog 5,9 millioner svenske kroner for domænet.

Læs også: 60-årig svensk kvinde ejede værdifuldt Amazon-domæne: Så mange millioner tjente hun på at sælge det

Rygter om dansk lancering
Ifølge rygterne skulle den svenske lancering været et led i en større nordisk lancering, der også inkluderer Danmark.

“De [Amazon, red] kommer til at åbne i Sverige, Danmark og Finland samtidig og tilbyde gratis udbringning og levering fra dag til dag,” sagde Hans Otterling fra kapitalfonden Northzone til DI Digital tilbage i marts.

Læs også:
Stor dansk webshop om Amazons mulige entre i Danmark: "Nogle webshops kommer til at dø"

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.