Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Amazon kan være på trapperne med lancering i Norden: Registrerer helt nyt selskab i Sverige

Amazons store nordiske indtog ser ud til at rykke tættere på. Amazon har netop registreret et nyt selskab i Sverige

Meget peger på, at Amazon inden for kort tid kan gøre sit indtog i Sverige.

Dermed kan Sverige blive det første land i Norden, hvor detailhandlen bliver kastet ud i direkte konkurrence med Amazon.

For ifølge dokumenter, som det svenske erhvervsmedie DI Digital har fået indsigt i, har Amazon nu etableret et nyt selskab i Sverige. Det drejer sig om koncernselskabet Amazon Business EU.

Selskabet, der har hovedsæde i Luxembourg, blev officielt registreret i Sverige 13. september i år.

B2B-forretning

Amazon Business EU er den europæiske arm af Amazons hastigt voksende B2B markedsplads, Amazon Business.

Amazon Business blev lanceret i 2015, og Amazons B2B forretning er i dag tilstede i otte lande, og i USA bliver den anvendt af knap halvdelen af de 100 største virksomheder, skriver DI Digital.

DI Digital har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Amazon.

Læs også: Amazons nordiske ekspansion er udskudt: ”Har svært ved at finde de rette mennesker”

Rygterne om Amazons indtog i Skandinavien har været tiltagende gennem det seneste år, og flere kilder har tidligere oplyst til DI Digital, at Amazon kan være klar til at lancere sin svenske tjeneste i forbindelse med den store internationale shoppingdag Black Friday.

Problemer med at rekruttere

Senest har kilder dog oplyst til DI Digital, at Amazon har haft problemer med at rekruttere folk med de nødvendige kompetencer, hvilket kan betyde, at lanceringen muligvis først vil finde sted i 2019.

Rygterne begyndte tilbage i marts, da DI Digital kunne viderebringe vedholdende rygter om Amazons indtog, der florerede i svenske e-handelskredse, og allerede i 2017 opkøbte Amazon det svenske domæne Amazon.se.

Domænet havde sin 1998 været ejet af en i dag 60-årig svensk kvinde, der modtog 5,9 millioner svenske kroner for domænet.

Læs også: 60-årig svensk kvinde ejede værdifuldt Amazon-domæne: Så mange millioner tjente hun på at sælge det

Rygter om dansk lancering

Ifølge rygterne skulle den svenske lancering været et led i en større nordisk lancering, der også inkluderer Danmark.

“De [Amazon, red] kommer til at åbne i Sverige, Danmark og Finland samtidig og tilbyde gratis udbringning og levering fra dag til dag,” sagde Hans Otterling fra kapitalfonden Northzone til DI Digital tilbage i marts.

Læs også:
Stor dansk webshop om Amazons mulige entre i Danmark: "Nogle webshops kommer til at dø"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.