Artikel top billede

Foto: Sebastian Stigsby (Foto: Sebastian Stigsby)

Berømt udvikler advarer mod misforståelse i dansk skoledebat: Programmering skal ikke tvinges ned i halsen på alle børn

Undervisning i programmering kan forbedre rekrutteringen til it-fagene og sikre, at vi i fremtiden bedre it-løsninger. Alligevel mener den amerikanske programmør og iværksætter Joel Spolsky ikke at det bør være et obligatorisk fag i skolen

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Joel Spolsky er stor tilhænger af at børn bliver undervist i programmering og software-udvikling i skolen. Alligevel mener han ikke, at det skal være et obligatorisk fag. Forstå hvorfor
  • Få indsigt i Joel Spolskys erfaringer med at starte et gymnasium med fokus på software-udvikling i New York.
  • Forstå hvorfor Joel Spolsky mener, at vi kan få software-løsninger af højere kvalitet, hvis vi gennem uddannelsessystemet sikre en bredere og mere divers rekruttering til it-fagene.
1.261
6:30 min
Skal alle børn lære at programmere i folkeskolen?

Det er en debat, der gennem de seneste år har raset i Danmark, og den blev senest vakt til live, da undervisningsminister Merete Risager (LA) tidligere på året offentliggjorde sine planer om at indføre faget teknologiforståelse som obligatorisk fag i folkeskolen.

Men nu advarer den kendte amerikanske iværksætter og programmør Joel Spolsky mod at gøre programmering til en obligatorisk del af undervisningen.

“Jeg tror, at programmering