Artikel top billede

Nu er HTC’s blockchain-smartphone ude: Men du kan kun betale for den med kryptovaluta

HTC’s lovende krypto-smartphone kan forudbestilles fra i dag.

Taiwanesiske HTC var allerede tilbage i maj ude og promovere det, der kunne vise sig at blive en stille revolution indenfor smartphones.

Selskabet ville bygge klodens første blockchain-baserede mobiltelefon.

Et lille halvt år senere er HTC snart klar med enheden: Mobiltelefonen ’Exodus 1’.

Læs også: Blockchain-rapport revser industrien: Størstedelen af de førende kryptovalutaer er ubrugelige

Modsat tidligere indikationer om at bygge en enhed med udgangspunkt i sit eget medfødte blockchain-netværk, viser Exodus 1 sig snarere at være en mere sædvanlig Android-smartphone med sin egen sikrede enklave til at opbevare kryptovalutaer og -tokens.

Skulle du dog miste eller få stjålet din Exodus-smartphone er dine krypto-værdier i midlertidigt ikke tabte for altid.

Her har HTC indbygget en mulighed for at genskabe ens krypto-beholdning ved at få betroede venner eller kontakter til at hente en krypteret nøgle på deres enheder.

Mobilen kan forudbestilles fra i dag på selskabets hjemmeside, hvorfra der leveres til 34 lande – herunder Danmark. Levering vil foregå fra december måned.

HTC Exodus 1 får en debutpris på henholdsvis 0,15 bitcoin eller 4,78 ethereum, hvilket svarer til omkring 6.200 kroner omregnet efter dagskursen.

Se også: Apple nedlægger totalforbud mod krypto-mining: Slut med at udvinde kryptovalutaer på både iOS og MacOS

En HTC U12 under overfladen

For pengene får du en telefon, som på mange måder minder om HTC U12- flagskibet fra foråret – her er i den særlige halvgennemsigtige glasfinish.

Det betyder at du får den stærke Snapdragon 845 octa-processor ombord, 6GB RAM og 128GB lager, et seks tommer stort Quad HD+ display samt et 12 plus 16 megapixel stærkt kamera-setup. Mobilen er desuden IP68-vandtæt.

Softwaren ombord er Android 8.1 Oreo.

Du kan læse Computerworlds fulde anmeldelseaf HTC U12 her: Her er dommen over HTC's særlige U12+ topmobil: Man risikerer at blive slemt skuffet over den dyre telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere