Artikel top billede

Nu er HTC’s blockchain-smartphone ude: Men du kan kun betale for den med kryptovaluta

HTC’s lovende krypto-smartphone kan forudbestilles fra i dag.

Taiwanesiske HTC var allerede tilbage i maj ude og promovere det, der kunne vise sig at blive en stille revolution indenfor smartphones.

Selskabet ville bygge klodens første blockchain-baserede mobiltelefon.

Et lille halvt år senere er HTC snart klar med enheden: Mobiltelefonen ’Exodus 1’.

Læs også: Blockchain-rapport revser industrien: Størstedelen af de førende kryptovalutaer er ubrugelige

Modsat tidligere indikationer om at bygge en enhed med udgangspunkt i sit eget medfødte blockchain-netværk, viser Exodus 1 sig snarere at være en mere sædvanlig Android-smartphone med sin egen sikrede enklave til at opbevare kryptovalutaer og -tokens.

Skulle du dog miste eller få stjålet din Exodus-smartphone er dine krypto-værdier i midlertidigt ikke tabte for altid.

Her har HTC indbygget en mulighed for at genskabe ens krypto-beholdning ved at få betroede venner eller kontakter til at hente en krypteret nøgle på deres enheder.

Mobilen kan forudbestilles fra i dag på selskabets hjemmeside, hvorfra der leveres til 34 lande – herunder Danmark. Levering vil foregå fra december måned.

HTC Exodus 1 får en debutpris på henholdsvis 0,15 bitcoin eller 4,78 ethereum, hvilket svarer til omkring 6.200 kroner omregnet efter dagskursen.

Se også: Apple nedlægger totalforbud mod krypto-mining: Slut med at udvinde kryptovalutaer på både iOS og MacOS

En HTC U12 under overfladen

For pengene får du en telefon, som på mange måder minder om HTC U12- flagskibet fra foråret – her er i den særlige halvgennemsigtige glasfinish.

Det betyder at du får den stærke Snapdragon 845 octa-processor ombord, 6GB RAM og 128GB lager, et seks tommer stort Quad HD+ display samt et 12 plus 16 megapixel stærkt kamera-setup. Mobilen er desuden IP68-vandtæt.

Softwaren ombord er Android 8.1 Oreo.

Du kan læse Computerworlds fulde anmeldelseaf HTC U12 her: Her er dommen over HTC's særlige U12+ topmobil: Man risikerer at blive slemt skuffet over den dyre telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere