Artikel top billede

Alphabet misser mål for første gang i årevis - og det har konsekvenser trods markant vækst på alle vigtige områder

Googles moderselskab Alphabet misser for første gang i flere år kvartals-målene for omsætningen. Aktiekursen dykker, selv om både omsætning og indtjening vokser markant.

For første gang i flere år går Googles moderselskab, Alphabet, ikke de forventede omsætnings-mål for det tredje regnskabskvartal.

Selskabet omsatte i dets tredje regnskabskvartal for 33,7 milliarder dollar. Det svarer til en stigning på 21 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Alligevel er Alphabets aktiekurs dykket ganske heftigt i kølvandet på regnskabet, da investorerne havde forventet endnu højere omsætning.

Hele 86 procent af Alphabets omsætning kommer fra Googles søgeforretning.

Her er omsætningen steget med 20 procent, og det vækker nogen bekymring, da Googles omsætning i det forrige kvartal steg med 24 procent - i begge tilfælde sammenlignet med det tilsvarende kvartal i fjor.

Driftsindtjeningen er vokset med 10,6 procent til nu 9,5 milliarder dollar for kvartalet.

Selskabets regnskab viser iøvrigt, at udviklings-omkostningerne - R&D - er vokset med 24 procent til 5,23 milliarder dollar.

Det samme gælder administrationsomkostninger, som er vokset med 30 procent. Alphabet har brugt mere end to milliarder dollar på administration i kvartalet.

Ifølge Alphabet skyldes en stor del af vækst-tabet uro på valutamarkederne, idet forskellen på dollaren og de forskellige valutaer, som Google afregner i lokalt, i sagens natur påvirker omsætningstallene.

Brancheanalytikere peger desduen på, at annoncepriserne er under pres, ligesom GDPR og øget konkurrence fra ikke mindst Amazon indvirker på tallene.

Selskabet har ved udgangen af september 94.372 medarbejdere. I samme kvartal i fjor havde selskabet 78.000 medarbejdere.

Du finder hele Googles kvartalsregnskab her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere