Artikel top billede

Alphabet misser mål for første gang i årevis - og det har konsekvenser trods markant vækst på alle vigtige områder

Googles moderselskab Alphabet misser for første gang i flere år kvartals-målene for omsætningen. Aktiekursen dykker, selv om både omsætning og indtjening vokser markant.

For første gang i flere år går Googles moderselskab, Alphabet, ikke de forventede omsætnings-mål for det tredje regnskabskvartal.

Selskabet omsatte i dets tredje regnskabskvartal for 33,7 milliarder dollar. Det svarer til en stigning på 21 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Alligevel er Alphabets aktiekurs dykket ganske heftigt i kølvandet på regnskabet, da investorerne havde forventet endnu højere omsætning.

Hele 86 procent af Alphabets omsætning kommer fra Googles søgeforretning.

Her er omsætningen steget med 20 procent, og det vækker nogen bekymring, da Googles omsætning i det forrige kvartal steg med 24 procent - i begge tilfælde sammenlignet med det tilsvarende kvartal i fjor.

Driftsindtjeningen er vokset med 10,6 procent til nu 9,5 milliarder dollar for kvartalet.

Selskabets regnskab viser iøvrigt, at udviklings-omkostningerne - R&D - er vokset med 24 procent til 5,23 milliarder dollar.

Det samme gælder administrationsomkostninger, som er vokset med 30 procent. Alphabet har brugt mere end to milliarder dollar på administration i kvartalet.

Ifølge Alphabet skyldes en stor del af vækst-tabet uro på valutamarkederne, idet forskellen på dollaren og de forskellige valutaer, som Google afregner i lokalt, i sagens natur påvirker omsætningstallene.

Brancheanalytikere peger desduen på, at annoncepriserne er under pres, ligesom GDPR og øget konkurrence fra ikke mindst Amazon indvirker på tallene.

Selskabet har ved udgangen af september 94.372 medarbejdere. I samme kvartal i fjor havde selskabet 78.000 medarbejdere.

Du finder hele Googles kvartalsregnskab her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere