Artikel top billede

Kinesisk virksomhed slår Uber: Er nu verdens mest værdifulde startup

Den kinesiske nyheds- og videotjeneste Bytedance overhaler nu Uber, som verdens med værdifulde startup.

Uber har tidligere været vurderet som verdens med værdifulde opstartsvirksomhed, men med nye milliardinvesteringer er tronen nu blevet overtaget af den seks år gamle kinesiske virksomhed Bytedance.

Det skriver Bloomberg.

Bytedance er en nyheds- og videotjeneste og står bag nyhedssitet Toutioa og videodelingstjeneste Tik Tok.

En række investorer har for nyligt skudt 3 milliarder dollars i virksomheden svarende til omkring 20 milliarder kroner.

Med det nye kapitalindskud er den kinesiske startup i dag værdisat til 75 milliarder dollars eller knap 500 milliarder kroner.

Læs også: Sådan skabes en startup-kultur i hjertet af koncernen: "Vi er en samling gutter, der siger til hinanden: ’Hey, det her ser fedt ud, lad os undersøge det'"

Ifølge en kilde tæt på processen, kan japanske SoftBank ende med at stå for over halvdelen af investeringen på de 3 milliarder dollars i Bytedance.

Dermed overhaler Bytedance Uber som den mest værdifulde startup, da Uber ifølge CB Insigts lige nu har en værdi af 72 milliarder dollars altså 3 milliarder dollars under Bytedance.

Bytedance skal blandt andet bruge den nye kapital i forsøget på at få større indflydelse på det vestlige marked, skriver Bloomberg.

Virksomheden har endnu ikke formået at levere profit, men kom ud af 2017 med en omsætning på omkring 16 milliarder kroner.

Læs også: Dansk it-iværksætter advarer mod business angels: "De er direkte toxic for det danske startup-miljø"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere