Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Det tager kun få minutter at sætte Google Pay op.

Guide: Sådan får du Google Pay på din mobil

Googles mobilbetalingsløsning får nu sin danske debut. Sådan kommer du i gang med at betale enkelt og kontaktløst med din Android-smartphone.

Danmark bliver nu det 25. land på kloden, hvor Googles mobilbetalingsløsning, Google Pay, går i luften.

Se også: Dankortet, Mobilepay og Apple Pay får ny rival: Google Pay er nu klar i Danmark

Med den ombord på mobilen kan du bruge din mobil som virtuel tegnebog og slippe for at risikere at glemme eller få stjålet kredit- og debetkort, mens du er på farten.

Løsningen fungerer fra 30. oktober herhjemme, og det tager kun få minutter at sætte den op.

Google Pay vil også kunne anvendes i de øvrige 24 lande, hvor Google Pay er i brug.

Klik her, for at se, hvor i verden Google Pay kan benyttes.

Følg guiden herunder for at komme i gang med Google Pay.

Sådan opsættes Google Pay

For at få det meste ud af Google Pay skal du have en Android-baseret smartphone fra eksempelvis Samsung eller Huawei med Android 5.0 eller nyere ombord.

Du skal derefter hente app’en ’Google Pay’ hos Googles Play butik. Du kan finde den på følgende link.

Når app’en er installeret, får du mulighed for at tilføje et betalingskort til tjenesten. Det gør du ved at scanne dit kredit- eller debetkort.

Bemærk at kortet skal være udstedt af enten Jyske Bank eller Nordea, hvis det skal kunne anvendes til kontaktløs betaling.

Andre banker kan på længere sigt slutte sig til kontaktløs betaling via Google Pay. Danske Bank oplyser på deres Facebook-side, at de vil understøtte Google Pay i løbet af november måned.

Som en sikkerhedsfeature bliver din kortoplysninger ikke lagret på telefonen eller i butikkernes system.

I stedet genereres en såkaldt ’token’ med en dynamisk sikkerhedskode, som er enhedsspecifik. Bliver telefonen stjålet, kan tyvene altså ikke få fingre i dine kortoplysninger.

Se også: Test af Apple Pay i dansk butik: "Det er seriøst smart"

Sådan betaler du i forretningen

Google Pay kan benyttes i alle forretninger som tager imod kontaktløs betaling.

  • Tænd mobilen. Du behøver ikke at åbne telefonen eller Google Pay app’en.
  • Hold mobilen op til den kontaktløse terminal.
  • Når betalingen er gennemført, vil et blåt flueben dukke op på displayet.
Er det betalte beløb på over 200 kroner, vil telefonen af sikkerhedshensyn kræve, at du låser den op med den tilhørende PIN-kode, password eller fingeraftrykslæser.

Har du et Android Wear-smartwatch, kan dette også benyttes til kontaktløs betaling, hvis det kører med Wear OS 2.0 eller nyere.

Google Pay kan også benyttes i Googles øvrige produkter såsom Google Play, Chrome og YouTube Premium.

Læs også: Guide: Sådan kommer du i gang med den spritnye danske version af Google Assistant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.