Artikel top billede

(Foto: Steffen Villadsen)

Fujitsu drejer nøglen om på Europas sidste pc-fabrik: 1.500 medarbejdere bliver ramt

Fujitsu lukker og slukker for selskabets avancerede pc-fabrik i Augsburg, som er den allersidste pc-fabrik i Europa. Nøglen bliver drejet senest i 2020.

Japanske Fujitsu lukker og slukker for Europas allersidste pc-fabrik, der ligger i Augsburg uden for München i det sydlige Tyskland.

Her har Fujitsu produceret notebook-computere, pc’er og komponenter til Primergy-produkterne til det globale marked.

Den højteknologiske pc-fabrik beskæftiger omkring 1.500 medarbejdere samt omkring 300 medarbejdere hos forskellige underleverandører i området omkring Augsburg.

Selve lukningen kommer ifølge Fujitsu til at finde sted senest i 2020, hvor japanere vil flytte udvikling og produktion af pc’erne hjem til Japan.

Benhård konkurrence

Pc-produktion er et marked præget af benhård priskonkurrence og meget lave avancer, og det gælder for producenterne i høj grad om at vende og dreje hver en krone.

Fabrikken i Augsburg er langt mere end en af de klassiske samlefabrikker, som blandt andre Dell har haft nogle stykker af i Europa.

I Augsburg har Fujitsu således både printet og samlet bundkort, produceret serverblokke og samlet omkring pc’er.

Fabrikken har en produktion på omkring 12.000 enheder om dagen - 12.000 computere, 950 server/storage-systemer, 50 racks og 8.000 systemboards.

For alle pc-producenter spiller omkostninger til logistik og supply chain en væsentlig rolle i bestræbelserne på at skabe en lukrativ forretning.

Det betyder, at det er vigtigt at være tæt på slutbrugerne, så transportafstanden fra fabrik til kunde er så kort og billig som mulig - men uden at det går ud over prisen for at fragte kompontenter til fabrikken, hvor computerne samles.

Her ligger fabrikken i Augsburg centralt i Europa og tæt på de europæiske slutbrugere.

Computerworld besøgte for et års tid siden den store Fujitsu-fabrik i Augsburg.

Du kan læse reportagen fra besøget og se billeder og video inde fra hallerne her: Kom med inden for på en af Europas sidste computerfabrikker: Her kæmper de mod Østens kæmpefabrikker.

Også herhjemme har der indtil for nogle år siden været pc-produktion, nemlig i form af nu hedengange Zepto med fabrik i Hedehusene uden for Roskilde.

Storinvestor Karsten Ree lukkede Zepto i 2009, hvilket du kan læse mere om her: Karsten Ree lukker Zepto.

Læs også:

Fujitsu Danmark ramt af nyt milliontab: Har nu tabt 124 millioner kroner i Danmark på seks år

Toshiba i dyb krise: Kan blive tvunget til at skrotte pc-forretningen efter enorme nedskrivninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere