Artikel top billede

(Foto: Steffen Villadsen)

Fujitsu drejer nøglen om på Europas sidste pc-fabrik: 1.500 medarbejdere bliver ramt

Fujitsu lukker og slukker for selskabets avancerede pc-fabrik i Augsburg, som er den allersidste pc-fabrik i Europa. Nøglen bliver drejet senest i 2020.

Japanske Fujitsu lukker og slukker for Europas allersidste pc-fabrik, der ligger i Augsburg uden for München i det sydlige Tyskland.

Her har Fujitsu produceret notebook-computere, pc’er og komponenter til Primergy-produkterne til det globale marked.

Den højteknologiske pc-fabrik beskæftiger omkring 1.500 medarbejdere samt omkring 300 medarbejdere hos forskellige underleverandører i området omkring Augsburg.

Selve lukningen kommer ifølge Fujitsu til at finde sted senest i 2020, hvor japanere vil flytte udvikling og produktion af pc’erne hjem til Japan.

Benhård konkurrence

Pc-produktion er et marked præget af benhård priskonkurrence og meget lave avancer, og det gælder for producenterne i høj grad om at vende og dreje hver en krone.

Fabrikken i Augsburg er langt mere end en af de klassiske samlefabrikker, som blandt andre Dell har haft nogle stykker af i Europa.

I Augsburg har Fujitsu således både printet og samlet bundkort, produceret serverblokke og samlet omkring pc’er.

Fabrikken har en produktion på omkring 12.000 enheder om dagen - 12.000 computere, 950 server/storage-systemer, 50 racks og 8.000 systemboards.

For alle pc-producenter spiller omkostninger til logistik og supply chain en væsentlig rolle i bestræbelserne på at skabe en lukrativ forretning.

Det betyder, at det er vigtigt at være tæt på slutbrugerne, så transportafstanden fra fabrik til kunde er så kort og billig som mulig - men uden at det går ud over prisen for at fragte kompontenter til fabrikken, hvor computerne samles.

Her ligger fabrikken i Augsburg centralt i Europa og tæt på de europæiske slutbrugere.

Computerworld besøgte for et års tid siden den store Fujitsu-fabrik i Augsburg.

Du kan læse reportagen fra besøget og se billeder og video inde fra hallerne her: Kom med inden for på en af Europas sidste computerfabrikker: Her kæmper de mod Østens kæmpefabrikker.

Også herhjemme har der indtil for nogle år siden været pc-produktion, nemlig i form af nu hedengange Zepto med fabrik i Hedehusene uden for Roskilde.

Storinvestor Karsten Ree lukkede Zepto i 2009, hvilket du kan læse mere om her: Karsten Ree lukker Zepto.

Læs også:

Fujitsu Danmark ramt af nyt milliontab: Har nu tabt 124 millioner kroner i Danmark på seks år

Toshiba i dyb krise: Kan blive tvunget til at skrotte pc-forretningen efter enorme nedskrivninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere