Artikel top billede

(Foto: Steffen Villadsen)

Fujitsu drejer nøglen om på Europas sidste pc-fabrik: 1.500 medarbejdere bliver ramt

Fujitsu lukker og slukker for selskabets avancerede pc-fabrik i Augsburg, som er den allersidste pc-fabrik i Europa. Nøglen bliver drejet senest i 2020.

Japanske Fujitsu lukker og slukker for Europas allersidste pc-fabrik, der ligger i Augsburg uden for München i det sydlige Tyskland.

Her har Fujitsu produceret notebook-computere, pc’er og komponenter til Primergy-produkterne til det globale marked.

Den højteknologiske pc-fabrik beskæftiger omkring 1.500 medarbejdere samt omkring 300 medarbejdere hos forskellige underleverandører i området omkring Augsburg.

Selve lukningen kommer ifølge Fujitsu til at finde sted senest i 2020, hvor japanere vil flytte udvikling og produktion af pc’erne hjem til Japan.

Benhård konkurrence

Pc-produktion er et marked præget af benhård priskonkurrence og meget lave avancer, og det gælder for producenterne i høj grad om at vende og dreje hver en krone.

Fabrikken i Augsburg er langt mere end en af de klassiske samlefabrikker, som blandt andre Dell har haft nogle stykker af i Europa.

I Augsburg har Fujitsu således både printet og samlet bundkort, produceret serverblokke og samlet omkring pc’er.

Fabrikken har en produktion på omkring 12.000 enheder om dagen - 12.000 computere, 950 server/storage-systemer, 50 racks og 8.000 systemboards.

For alle pc-producenter spiller omkostninger til logistik og supply chain en væsentlig rolle i bestræbelserne på at skabe en lukrativ forretning.

Det betyder, at det er vigtigt at være tæt på slutbrugerne, så transportafstanden fra fabrik til kunde er så kort og billig som mulig - men uden at det går ud over prisen for at fragte kompontenter til fabrikken, hvor computerne samles.

Her ligger fabrikken i Augsburg centralt i Europa og tæt på de europæiske slutbrugere.

Computerworld besøgte for et års tid siden den store Fujitsu-fabrik i Augsburg.

Du kan læse reportagen fra besøget og se billeder og video inde fra hallerne her: Kom med inden for på en af Europas sidste computerfabrikker: Her kæmper de mod Østens kæmpefabrikker.

Også herhjemme har der indtil for nogle år siden været pc-produktion, nemlig i form af nu hedengange Zepto med fabrik i Hedehusene uden for Roskilde.

Storinvestor Karsten Ree lukkede Zepto i 2009, hvilket du kan læse mere om her: Karsten Ree lukker Zepto.

Læs også:

Fujitsu Danmark ramt af nyt milliontab: Har nu tabt 124 millioner kroner i Danmark på seks år

Toshiba i dyb krise: Kan blive tvunget til at skrotte pc-forretningen efter enorme nedskrivninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere