Artikel top billede

(Foto: Steffen Villadsen)

Fujitsu drejer nøglen om på Europas sidste pc-fabrik: 1.500 medarbejdere bliver ramt

Fujitsu lukker og slukker for selskabets avancerede pc-fabrik i Augsburg, som er den allersidste pc-fabrik i Europa. Nøglen bliver drejet senest i 2020.

Japanske Fujitsu lukker og slukker for Europas allersidste pc-fabrik, der ligger i Augsburg uden for München i det sydlige Tyskland.

Her har Fujitsu produceret notebook-computere, pc’er og komponenter til Primergy-produkterne til det globale marked.

Den højteknologiske pc-fabrik beskæftiger omkring 1.500 medarbejdere samt omkring 300 medarbejdere hos forskellige underleverandører i området omkring Augsburg.

Selve lukningen kommer ifølge Fujitsu til at finde sted senest i 2020, hvor japanere vil flytte udvikling og produktion af pc’erne hjem til Japan.

Benhård konkurrence

Pc-produktion er et marked præget af benhård priskonkurrence og meget lave avancer, og det gælder for producenterne i høj grad om at vende og dreje hver en krone.

Fabrikken i Augsburg er langt mere end en af de klassiske samlefabrikker, som blandt andre Dell har haft nogle stykker af i Europa.

I Augsburg har Fujitsu således både printet og samlet bundkort, produceret serverblokke og samlet omkring pc’er.

Fabrikken har en produktion på omkring 12.000 enheder om dagen - 12.000 computere, 950 server/storage-systemer, 50 racks og 8.000 systemboards.

For alle pc-producenter spiller omkostninger til logistik og supply chain en væsentlig rolle i bestræbelserne på at skabe en lukrativ forretning.

Det betyder, at det er vigtigt at være tæt på slutbrugerne, så transportafstanden fra fabrik til kunde er så kort og billig som mulig - men uden at det går ud over prisen for at fragte kompontenter til fabrikken, hvor computerne samles.

Her ligger fabrikken i Augsburg centralt i Europa og tæt på de europæiske slutbrugere.

Computerworld besøgte for et års tid siden den store Fujitsu-fabrik i Augsburg.

Du kan læse reportagen fra besøget og se billeder og video inde fra hallerne her: Kom med inden for på en af Europas sidste computerfabrikker: Her kæmper de mod Østens kæmpefabrikker.

Også herhjemme har der indtil for nogle år siden været pc-produktion, nemlig i form af nu hedengange Zepto med fabrik i Hedehusene uden for Roskilde.

Storinvestor Karsten Ree lukkede Zepto i 2009, hvilket du kan læse mere om her: Karsten Ree lukker Zepto.

Læs også:

Fujitsu Danmark ramt af nyt milliontab: Har nu tabt 124 millioner kroner i Danmark på seks år

Toshiba i dyb krise: Kan blive tvunget til at skrotte pc-forretningen efter enorme nedskrivninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere