Samsung kridter banen op til de første smartphones med 8K-opløsning

Fire gange op på opløsningen. Næste generation af smartphones fra Samsung får op til 48 megapixels at rutte med.

Med lanceringen af et af de første kommercielt tilgængelige 8K-fjernsyn i bagagen har den sydkoreanske tech-kæmpe nu også en interesse i at der bliver kreeret 8K indhold til platformen.

Se også: Nu kommer 8K-TV bølgen – men hvad med pris og anvendelighed?

Den interesse puster selskabets komponentafdeling liv i med de første kameramoduler til smartphones, som understøtter 8K-opløsning.

Komponenterne lever under navnet ISOCELL Bright GM1 og GD1 og leverer billeder på henholdsvis 48 og 32 megapixels. Med sin høje opløsning er GM1-sensoren i stand til kreere fotos i UHD opløsning.

Hvorvidt der også kan optages film med 8K-opløsningen melder Samsungs pressemeddelelse dog intet om.

Dette vil sandsynligvis konkretiseres, når selskabet løfter sløret for dets næste Exynos-processor, da den sandsynligvis bliver hjernen i Samsungs næste smartphone generation.

Læs også: Ny rekord: Aldrig har Samsung tjent så mange penge - men telefonforretningen går ikke for godt

På kant med fysikkens love
Begge sensorer er bygget omkring pixels, som er så forsvindende små, at de støder med kvantefysikkens love. Hver pixel er bare 800 nanometer bred, omkring det samme som rødt lys’ bølgelængde.

For at forbedre sensorens lysfølsomhed har Samsung integreret det selskabet kalder ’ISOCELL Plus’-teknologi, hvor flere pixels slås sammen, for at opnå et tydeligere signal, når der bliver mørkt.

Opløsningen vil her være reduceret til henholdsvis 12 og 8 megapixels, mens de enkelte fotosites vil opnå størrelse på 1,6 µm. Det er omkring 15 procent større end det, der i dag findes i Samsung S9 og Note 9 telefoner.

Det betyder samtidigt, at fotosensoren vil vokse til det såkaldte 1/2,0” format.

I dag er det i midlertidigt Huawei som kan bryste sig af at have de største sensorer ombord på deres telefoner. Mate 20 Pro samt P20 Pro tilbyder begge kameramoduler med 40 megapixels på en 1/1,75” sensor.

Samsung GM1 og GD1 vil samtidig byde på teknologiske finesser som HDR i realtid samt gyroskopisk styret elektronisk stabilisering.

Hvilke telefoner der bliver først med de avancerede sensorer melder selskabet intet om.

Et sandsynligt bud er, at det bliver forårets Samsung S10-kollektion der bliver først med den nye teknik ombord.

Se også: Efter mange års dvale: Nu er det igen blevet interessant at købe nyt kamera
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.