Artikel top billede

Samsung kridter banen op til de første smartphones med 8K-opløsning

Fire gange op på opløsningen. Næste generation af smartphones fra Samsung får op til 48 megapixels at rutte med.

Med lanceringen af et af de første kommercielt tilgængelige 8K-fjernsyn i bagagen har den sydkoreanske tech-kæmpe nu også en interesse i at der bliver kreeret 8K indhold til platformen.

Se også: Nu kommer 8K-TV bølgen – men hvad med pris og anvendelighed?

Den interesse puster selskabets komponentafdeling liv i med de første kameramoduler til smartphones, som understøtter 8K-opløsning.

Komponenterne lever under navnet ISOCELL Bright GM1 og GD1 og leverer billeder på henholdsvis 48 og 32 megapixels. Med sin høje opløsning er GM1-sensoren i stand til kreere fotos i UHD opløsning.

Hvorvidt der også kan optages film med 8K-opløsningen melder Samsungs pressemeddelelse dog intet om.

Dette vil sandsynligvis konkretiseres, når selskabet løfter sløret for dets næste Exynos-processor, da den sandsynligvis bliver hjernen i Samsungs næste smartphone generation.

Læs også: Ny rekord: Aldrig har Samsung tjent så mange penge - men telefonforretningen går ikke for godt

På kant med fysikkens love

Begge sensorer er bygget omkring pixels, som er så forsvindende små, at de støder med kvantefysikkens love. Hver pixel er bare 800 nanometer bred, omkring det samme som rødt lys’ bølgelængde.

For at forbedre sensorens lysfølsomhed har Samsung integreret det selskabet kalder ’ISOCELL Plus’-teknologi, hvor flere pixels slås sammen, for at opnå et tydeligere signal, når der bliver mørkt.

Opløsningen vil her være reduceret til henholdsvis 12 og 8 megapixels, mens de enkelte fotosites vil opnå størrelse på 1,6 µm. Det er omkring 15 procent større end det, der i dag findes i Samsung S9 og Note 9 telefoner.

Det betyder samtidigt, at fotosensoren vil vokse til det såkaldte 1/2,0” format.

I dag er det i midlertidigt Huawei som kan bryste sig af at have de største sensorer ombord på deres telefoner. Mate 20 Pro samt P20 Pro tilbyder begge kameramoduler med 40 megapixels på en 1/1,75” sensor.

Samsung GM1 og GD1 vil samtidig byde på teknologiske finesser som HDR i realtid samt gyroskopisk styret elektronisk stabilisering.

Hvilke telefoner der bliver først med de avancerede sensorer melder selskabet intet om.

Et sandsynligt bud er, at det bliver forårets Samsung S10-kollektion der bliver først med den nye teknik ombord.

Se også: Efter mange års dvale: Nu er det igen blevet interessant at købe nyt kamera
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere